Több hét kellett, hogy rá merjük szánni magunkat az alábbi szavazás meghirdetésére: ki legyen a távozó Boros Lajos utódja a Bumerángban? Megrágtuk az esetleges neveket, és színes lista jött ki rádiósokkal, amatőrökkel és persze Fekete Pákóval. Voksoljon a jövőért!

Súlyos válság vállunkra nehezedő perceire eszméltünk 2012. március 6-án. Dunkelheit kollega rémületes hírt rakott ki a Gumicukor-blogunkba, miszerint többé nem hallhatjuk Boros Lajost a Bumeráng című reggeli rádióműsorban. A hatás katartikus és iszonyatos volt egyben: dohányzó munkatársaink kezéből égő csikkek hullottak a padlóra, az addig megállíthatatlanul szaladgáló hörcsögök rémülten elbújtak odújukba és a Flórián téri felüljárón egy percre megálltak az autók, kiszálltak a sofőrök, és lehajtott fővel emlékeztek Lali király munkásságára.

A Velvet azonban végre észbekapott. Most, hogy a Boros-krízis egyre mélyül, feladatunknak érezzük annak megoldását. Az imperatívusz egyértelmű: utódot kell találni a rendkívül érzékeny Boros Lajos helyére, Bochkor Gábor és Voga János mellé a Bumerángba! Elkezdődött hát a fejek összedugása, ki legyen az Utód. Íme a listánk, amihez persze várjuk az olvasói javaslatokat is. A vége természetesen a demokratikus játékszabályoknak megfelelő szavazás lesz!

Rádiós arcok

Első körben olyanokat válogattunk össze, akik már jártasak a rádiózásban. Sebestyén Balázs régóta falklandi szintű háborút vív az éterben Bochkorékkal, itt lehetne az ideje egy nagy kibékülésnek. Az persze komoly dilemma, vajon a konkurens Class FM mennyire engedné el egyik fő húzóarcát, akit még Fábry Sándor utódjának is megjelöltünk. Ha Dzsudzsák Balázst is leigazolhatta a dagesztáni válogatott, akkor már semmi sem lehetetlen.

A másik nagy figura a Classon Jáksó László, aki a Heti Hetes című RTL-es talkshow-t is vezeti. A folyamatos szövegelés nem áll tőle távol, egész komoly rádiós múltja van, bár neccesnek tűnik, hogy férne meg a másik dudással, Bochkorral egy csárdában. Az egzotikus állszabású Jáksót pedig szintén nem engedné el könnyen a rádiója.

A magyar országimázsnak lassan az alappillérévé vált Berki Krisztián, aki a világörökségi Andrássy úton rózsaszínben görkorizik. Berki ráadásul a Rádió Face-nél vezet műsort április közepe óta, úgyhogy mostmár szakmabelinek is számít. Mivel nem egy girhes gyerek, ezért Bochkor vagy Voga bármely beszólása után akkora sallert lekeverhetne nekik, hogy a Class FM-ig repülnek.

Peller Mariann a női vonalat erősíthetné, őt a Rádió 1-től kéne lestoppolni. A titkolózást szerető tévés-rádiós műsorvezető biztos új színt vinne a férfihormontól nyüzsgő rádióadásba, aztán ki tudja, valamelyik hapsi szemet nem vetne-e a szőke bombázóra.

Rádióamatőrök

A második körben olyan arcokat írtunk össze, akik még nem voltak tartósan mikrofonközelben egy rádióstúdióban. Ha már a nőknél vagyunk, akkor a nőiesség csimborasszója, Soma tuti választás lenne: karakán véleményével, sugárzó nőiességével és 103 évig tartó életével hosszútávú és gyümölcsöző befektetés lenne a Neo FM-nek. Vogáék meg bámulhatnák folyamatosan a nagy kebleket, bár ez nem válna feltétlen a műsor előnyére.

Egy Való Világ-team is szóba jöhetne: gondoltunk első körben VV Évára, aki pompás botrányokat tudna csapni a stúdióban, néhány betelefonálóval talán össze is veszne. Ez persze a hallgatottság emelkedésével járna. Ezzel ellentétben Alekosz szerződtetése már komolyabb dilemmával járna: a kissé tudálékos stílus vajon mennyire nyerné el a Bochkor-Voga-duó és a hallgatóság szeretetét?

Elég masszív jelenség lenne Ganxsta Zolee is, akinél vélhetően aktiválni kéne egyfajta automatikus kisípoló berendezést a káromkodásoknál. Ganxsta kapcsán él a gyanú bennünk, hogy ő is lazán összepakolná Bochkoréket, ha beszólnak neki, ezért értelmes választás lenne a rapper. Mindenesetre most épp jól jönne neki egy stabil, jól fizető meló.

Vele ellentétben a Viva Tv által kitermelt egyik celeb, a kis Random Marci inkább válhatna egy vogai atyai pofon áldozatává, ha nem hagyja a két nagyágyút szóhoz jutni. Ez a kín megeshetne a topless dj-vé avanzsált Fekete Pákóval is, akinek viszont kétségtelen előnye, hogy lemezlovasként zenei szerkesztő is lehetne. Egyedül a nagyon erős dél-alföldi tájszólásán kéne némileg csiszolni.

Ki legyen az Utód?

Ki legyen az új Lali király?

Itt az idő, szavazzon, kit szeretne látni Lali király bársonytrónján a jövőben? Tapasztalt rádiós vagy friss hús legyen? Férfi vagy nő? Felnőtt ember vagy egy fiatalabb tehetség? Irritáló botrányhős vagy színtelen, de nyugodt figura?

A tét óriási, a magyar rádiózást kell megmenteni, és méltó párt kell találni Bochkor Gábor mellé. Nagy szerencsénkre ugyan Boros nem vonul vissza teljesen a műfajtól, de segítsen neki, hogyha mégis így dönt, az zökkenőmentes legyen! Szavazzon vagy tegyen javaslatot az alábbi e-mail címen !