Vagy a média közvetít egyre több ilyen esetről vagy tényleg elszaporodtak az őrült szülők a világon. Egyes anyák szoliba viszik a gyereket, van, aki botoxoltatja, akad aki pedig meggebedne, ha nem szülne évente. De az osztrák pedagógiai modell is terjed a gyerekek éveken át tartó pincébe zárásával.

Két fajtája van az ismert rossz anyáknak: az egyik eleve celeb, és úgy cseszik ki folyton a gyerekével, a másik viszont a kölkével való kitolás miatt válik celebbé. Ez talán a leggusztustalanabb fajta, és egyre szaporább és növekszik a tűrőképessége.

Az egyik borzadályt, szolianyut egy svájci lapban fedeztük ugyan fel, de körbeturnézta a sztorija a komplett világsajtót. Patricia Krentcil eredetileg kaukázusi fehér anyuka volt, de a szoláriumfüggősége afroamerikai nőt varázsolt belőle. A szétsüttetett fejű és testű nő azonban a vörös hajú, vakítóan fehér bőrű kislányát is bevágta állítólag a szoligépbe, amiből bírósági ügy lett. A kislány ugyanis beismerte, hogy a szoláriumban volt, és ráadásul égési sebeket is találtak a bőrén. Szolianyu mindent tagad.

Gyakorlatilag hetente jelentkező sorozatunk van már oktoanyuból (angolosan Octomomból), azaz Nadya Suleymanból. A nagy kannákkal és 14 gyerekkel rendelkező nő több biztosítékot is kivágott már az amerikai társadalomban.

Alapból nem értik sokan, hogy a hapsizással deklaráltan felhagyott anyuka miért vállalt ennyi gyereket (köztük egy nyolcasikreket), ráadásul mindet spermadonoroktól. Mivel egyedül neveli őket, ezért él azzal a jogosultságával, hogy jelentős összegű szociális támogatásra jogosult. Ezért persze sokan támadják, főleg hogy olykor némi pornóforgatással egészíti ki a betevőt.

Érdekes egy mutter Jill Hawkins is, aki 1992 óta tízszer szült. A teste ugyan már többször stopot intett neki, de ő kitartóan szül. Béranyaként "dolgozik", eddig egyik gyerekét se tartotta meg. A lapok terhességfüggőként jellemezték őt. Ugyan ő olyan szempontból nem illik a sormintánkba, hogy a gyerekeket teszi tönkre, de saját magát viszont igen. És ha egy terhességnél a teste egyszer végleg besokall, akkor viszont a magzat is ottmaradhat

Full betegnek kell tartanunk az élő Barbie-babát, az angol Sarah Burge-ot is. A nő egyfelől a plasztikbaba másává műttette magát annyi pénzből, amennyiből már befejezhették volna az M0-s körgyűrűt. Másrészt a gyerekeit is az őrület felé tereli: nagyobbik, akkoriban 15 éves lánya botoxkezelést kapott anyjától, és a kiscsaj azóta is rendszeresen szúratja magát. Kisebbik lányából glammodellt (nem kurvát, csak a meztelen testét fotókon mutogató modellt) akar nevelni, így a kislány hétéves szülinapjára egy mellnagyobbításra szóló kupont kapott. Ezt akkor válthatja ki, ha kiserkennek a mellei.

Mindezek ellenére azért a szülői sötétség és kegyetlenség csúcsai azok a német őrültek voltak, akik kilencéves fiúknak a pincében jelöltek ki hálószobát, és egy hordóban volt az ágya. Az alap volt, hogy rendszeresen verték őt, mindennek az oka az volt, hogy a kisfiú rendszeresen bevizelt. Ezt mostohaapja nem tudta elviselni. És akkor még nem is beszéltünk az olyan elkövetőkről, mint Joseph Fritzl. Ezután mondja valaki, hogy Nigerben a legrosszabb gyereknek lenni.