Minden kornak megvannak a maga ikonjai, még akkor is, ha alapjáraton nem mindegyiknek kellett volna azzá válnia. Megpróbáltunk olyan magyar celebeket keresni, akik a 20-30 évvel ezelőtti hazai sztárok utánpótlásai lehetnek, ezért összekotortunk pár nevet, hogy megtudjuk, ki lesz gyerekeink Bíró Icája, vagy Friderikusz Sándora.

Rózsa György - Sebestyén Balázs

Teljesen egyértelmű, hogy a mára már vicceskedő kvízmesterként aposztrofálható Sebestyén Balázs az utódja a szintén kvízműsorairól híres Rózsa Györgynek. Rózsa leginkább a 'Kapcsoltam' című vetélkedője miatt lett ismert, illetve ő vezette később a 'Zsákbamacska' című műsort is. Igaz, a másokat fikázó Sebestyénnek teljesen máshogy indult a karrierje, de ha nekünk Rózsa György volt a humorral próbálkozó kvízmester, akkor a gyerekeinknek ugyanez már Sebestyén Balázs lesz.

Friderikusz Sándor - Hajdú Péter

A hazai talkshowkat itthon Friderikusz Sándor indította el a Friderikusz show-val, és a műfajjal rengetegen próbálkoztak a későbbiekben is, de kétségtelen, hogy közülük Hajdú Péter Frizbi című műsora lett a legnépszerűbb. Igaz, Hajdú egyelőre csak olyan külföldi "sztárt" tudott felvonultatni műsorában, mint például Haddaway, ezzel szemben Friderikusz még David Hasselhoffot és Antonio Banderast is meginterjúvolta.

Bíró Ica - Rubint Réka

Ami nekünk Bíró Ica volt, az egyértelmű, hogy gyerekeinknek Rubint Réka lesz, csak ő nem fekete és szegecses bőrszerkóban feszít majd, mint a Metal Lady, hanem tigrisfejes leggingsben. Bár a kettő között nincs sok különbség.

Ábel Anita - Kiss Ramóna

Igaz, hogy Kiss Ramóna nem annyira fiatalon került be a Barátok köztbe, mint Ábel Anita a Szomszédokba, de mindkettejük esetében a tévé képernyőjén követhettük nyomon, ahogy tinilányból nővé érnek. Hogy Kiss Ramónát joggal mondhassuk a már Heti hetesben szereplő Ábel Anita utódjának, már csak műsorvezetőként kell viszontlátnunk valamelyik RTL-es adásban. Esetleg ő lehetne Ördög Nóra utódja az X-Faktor következő szériájában.

Pataki Ági - Mihalik Enikő

Bár Pataki nem futott be akkora karriert külföldön, mint Mihalik Enikő, de az első magyar szupermodellnek méltó utódja lehet a folyton mellet villantó Mihalik. A Photoshopot ellenző Pataki majdnem két évtizedig volt a Fabulon arca, és sokáig egy Kálvin téri tűzfalra festett reklámon lehetett látni az arcát. Ugyanígy Mihalik arcába (mellébe is sokszor futhatunk bele az utcán, leginkább újságosok környékén.

Sütő Enikő - Zimány Linda

Azon kívül, hogy mindketten szőkék és modellként keresték/keresik a kenyerüket, sok hasonlóság nincs, de az biztos, hogy ha lett volna Sugarbird harminc évvel ezelőtt, akkor a sokszor házasodó Sütő Enikő lett volna a 80-as évek Zimány Lindája. Helyette Sütő "csak" a XX. Kerületi Habselyem Kötöttárugyár termékeiből összeállított divatbemutatón vett részt, amit Kádár János tiszteletére rendeztek 1984-ben.

Gergely Róbert - Vastag Csaba

Be kell vallanunk, hogy ez a páros csak azért került ide, mert mindenképpen szerettünk volna megemlékezni a 90-es évek első számú bájgúnárjáról, Gergely Róbertről, és talán Vastag Csaba az egyetlen a mai celebek közül, akire passzol ez a sármőr szerep. Mindkettőre jellemző a meghatározhatatlan korú külső – ugyanannyira lehet 28, mint 38 éves – és nem lehet eldönteni, hogy a fiatal lányok, vagy az idősebb nők bomlanak utánuk. Fontos hasonlóság még az is, hogy mindkettő bugyinedvesítő számokkal próbálta/próbálja eladni magát. Persze ha tud jobbat Vastag Csabánál, írja meg nekünk.

Nemcsák Károly - Németh Kristóf

Nem elég, hogy mindketten sorozatszínészként kezdték, mindkettő megkapta az egyszerre rossz- és jófiú szerepet a maga sorozatában. Ami még egyezik Nemcsák és Németh életében, hogy végül mindketten egy-egy színház vezetői lettek. Nemcsák 2011 óta a József Attila színház igazgatója, Németh Kristóf pedig idén ősszel vette meg a Játékszínt három társával együtt.

Müller Péter Sziámi - Hajós András

Igaz, hogy Hajós nevéhez nem fűződik semmilyen fesztivál, ellentétben Müller Péterrel, aki Gerendaival kezdte a Szigetet '93-ban, de ami nekünk a Sziámi volt, az a gyerekeinknek minden bizonnyal az Emil Rulez lesz. Mindketten egy hasonló népszerűségnek örvendő és alternatívnak mondható zenekar vezetői, igaz, Müller Péter Hajóssal ellentétben nem igazán szeret kereskedelmi műsorokban bohóckodni.