horoszkóp

Ki a hét lúzere: az őrült Spears, az utasbarát BKV, Győzike a kamuzebrával?

2008.01.06. 18:30
Az év első hetét ismét a Spears-család uralja, a magyar nép csak Gáspár Győzőben és az Abonyi Vadaspark zebráiban bízhat. Új lúzerjelöltként száll harcba a MÁV és a BKV, de hogy ki a leglúzerebb, azt most is ön dönti el.

Mennyiségben és minőségben ismét egyértelmű külföldi dominancia jellemzi az idei év első hetét. Az ismeretlenség homályából előtörő névtelen külföldi lúzerek is szépen teljesítettek, elég csak a kiszántott traffipaxra, a golflabdát ebédelő kígyóra, a 11 hónapja csukló énekesre, a motorozva maszturbáló mutogatós bácsira vagy arra a lúzer autótolvajra gondolni, aki alatt három autó robbant le.

A Spears-klán mindent visz

Nincs új arc a tengerentúli mezőnyben, a régi sztárok mentették át a tavalyi formát az új évre: üvegből pezsgőzött az alkoholfüggőségétől elméletileg megszabadult Lindsay Lohan, Victoria Beckham kitiltja koncertjeiről az őt nem kedvelő celebeket.

Spearsék két lánygyermeke nem hagyja magát letaszítani a lúzerség csimborasszójáról: a kis Jamie-Lynnt folyamatosan csalta leendő gyermeke apja, ráadásul a Nickelodeon sem támogatja már őt annyira, ha egyszer leveszik a műsorról a hugi tévéshow-ját.

A legnagyobb lúzer dicső címe is a családban marad, mert úgy tűnik, hogy Britney eddigi ámokfutásai csak bemelgítésül szolgáltak a heti őrületekhez: ügyvédei lemondtak a labilis idegállapotú sztárról, mert viselkedésével lehetetlenné tette saját védelmét; a csütörtöki láthatás pedig kórházban végződött.

Másnapra az is kiderült, hogy némi speed, ecstasy, lónyugtató és vodka volt a dologban, nem csoda, ha ugrott a láthatási jog. Minden jó, ha jó a vége: vasárnapra virradóra ki is engedték. Szerkesztőségünk szerint: átmenetileg.

A BKV és a MÁV menti meg a hazai mezőnyt

Idény eleji a forma idehaza, ha már az is befér a kínálatba, hogy a Fiesta megint pórul járt a szilveszteri haknizással; Korda Gyuri bácsi külföldre menekíti Klárikát az udvarlók elől; Zalatnay Saroltának Mercedesre telik, de adósságtörlesztésre nem.

Az egyetlen valamirevaló teljesítmény a 2008-ban is egyeduralkodó Gáspár Győző nevéhez fűződik, akiről a Velvet dolgozói áldozatos munkával (és egy feljelentő hathatós segítségével) kiderítették, hogy nem Tanzániából szerezte be a zebráját, a show-jában ugyanis az Abonyi Vadaspark állatai szerepeltek. A vadaspark annak idején a reklám miatt vállalta a dolgot, de az üzlet nem jött be.

Páratlan szerencsénk van közlekedési vállalatainkkal. A MÁV havazásra számított, ezért saját válságterve alapján nem közlekedtetett egyes elővárosi vonatokat. A havazás elmaradt, a rendkívüli helyzet nem állt elő, az utasok tájékoztatása teljes kudarcot vallott, Kákosy Csaba gazdasági miniszter pedig azonnal kirúgta a MÁV-Start Zrt. teljes vezérkarát.

Ennél is nagyobbat gurított a BKV. Az új bérletértékesítési rendszer életbe léptetésével a közlekedési vállalat soha nem látott sorokat generált a bérletpénztáraknál, az ügyben természetesen felszólaltak az illetékesek és az utca népe is. A probléma nem oldódott meg, ezzel a jövő hónapban is szívni fogunk.

Hiába no, ha komoly a baj, az állami vállalatokra mindig lehet számítani.