Bizonyos ételek olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat tartalmaznak, amelyek bizonyítottan fokozzák a szexuális vágyat, és akár a nemi élettel kapcsolatos problémákat is segíthetnek megoldani. 

Az ételek, italok, illetve illatok vágykeltő hatását már az ókorban is felismerték, és különböző rituálék során is használták őket. Vágyfokozóként, más néven afrodiziákumként az alábbi nyári gyümölcsök is hathatnak, ha rendszeresen fogyasztjuk őket.

Görögdinnye

Az olyan lédús nyári gyümölcsök, mint amilyen a görögdinnye is, segítenek a kánikulában az elvesztett folyadék pótlásában, de fogyasztásuk fogyókúra során is ajánlott emésztésserkentő hatásuk miatt. Az alacsony kalória- és magas víztartalmú, C- és B-vitaminban, foszforban, magnéziumban gazdag görögdinnye például különösen alkalmas a szerelmi vágy fokozására is. Ezt kisebb részben egy, a paradicsomban is megtalálható antioxidánsnak, a likopinnak köszönheti, amely lazítja az ereket. A szexuális vágyat citrullin nevű aminosav-tartalma is befolyásolja, amely a szervezetben argininné alakulva kitágítja a véredényeket. 

Eper

A C-vitaminban gazdag, kora nyáron termő, lédús eper is képes fokozni a gyönyört. A finom illatú, magában is ízletes gyümölcsöt a pici magjai teszik pajkos nassolnivalóvá. A magocskák cinktartalma miatt ugyanis megnő a tesztoszteronszint a szervezetben, ami miatt a nők és a férfiak is vágynak egy kis szerelmes összebújásra. Serkenti a vérkeringést, fokozza a vérbőséget.

Az eper fogyasztását étcsokoládéval vagy egy pohár pezsgővel ajánlják. Tejszínhabbal kombinálva szexuális játékszerként is lehet használni. 

Gránátalma

Noha igazi szezonja majd csak ősz elején kezdődik, néhány helyen már nyáron is lehet kapni gránátalmát. A termékenység szimbólumaként is ismert gyümölcs, amely C- és B-vitaminokban, kalciumban, káliumban és foszforban is gazdag, erős antioxidáns hatású vegyületeket tartalmaz. Magas antioxidáns- és flavonoid tartalma serkentőleg hat a vérkeringésre, merevedési zavarokra kimondottan ajánlják. 

De a benne lévő növényi ösztrogének miatt gyulladáscsökkentésre és a hormonháztartás szabályozására is alkalmas. Jótékony hatását számos érrendszeri betegségnél is kimutatták. 

Cseresznye

A cseresznyét is a természetes vágyfokozó gyümölcsök között tartják számon. Ez azért is van, mert olyan vitaminokban dúskál, amelyek a jó közérzetet biztosítják, mint például az E-, C- és A-vitamin, valamint a magnézium, a folsav és a vas. A cseresznyefa olaját intim masszázsra is használják.

Füge

A fügét sokáig a legerotikusabb gyümölcsök egyikének tartották, a XVII.-XVIII. századi holland festők például gyakran a termékenység szimbólumaként ábrázolták. Mivel magas béta-karotin tartalommal rendelkezik, biztosítja a nemi hormonok termelődését, fokozza a kéjvágyat és a stresszt is csökkenti. Káliumtartalma miatt is kedvezően hat a libidóra. Ezt a gyümölcsöt keleten a nászéjszakára is bekészítik. 

Mangó

A mangó a bőséges béta-karotin tartalmának köszönhetően elősegíti az ösztrogén- és a tesztoszteron hormonok termelődését. C-vitaminban is gazdag, ami meggátolja a meddőség egyik fő okát, a spermiumok összetapadását is. Ez az indiaiak szerelmi gyümölcse.