Idén harmadszor díjazta a Glamour az Év Nőit, az olvasók hét kategóriában szavazhattak kedvenc hírességükre. Lilu lett az év műsorvezetője, Gryllus Dorka az év színésznője, Tóth Gabi a legjobb énekesnő, a legsármosabb pasi díját pedig Takács Nikolas kapta. Az eposzi jelzők idén elmaradtak, a tavalyról ismerős vendégek valamint egy ruhánkeresztüli villantás azonban nem.

Már a rendezvény bejáratánál telítődhettünk a pink Glamour életérzéssel: a rózsaszín reflektorok kereszttüzében felállított fotófal előtt rendezett sorban álltak a hírességek, és türelmesen várták, hogy róluk is elkészüljön a kötelező welcome-kép, csak Nagy Feró kerülte ki a csoportosulást „na inkább menjünk inni!” felkiáltással.

Rengeteg olyan ismertember is megjelent a gálán, aki nem számított díjra: SP, Csomor Csilla, Dobó Ágnes és Horváth Éva is feltűnt az eseményen, akárcsak Sarka Kata. Hajdú kétgyermekes neje erősen átlátszó fekete miniruhát vett (melltartó nélkül), mely a vakuk fényében mutatta meg legjobban viselője kvalitásait - így aztán a jövőbeli szocioriportert rengetegen fotózták. Miután mindenki végzett, el is kezdődött maga a díjátadás, melynek moderálását idén is Rákóczi Ferencre bízták.

Fény és csillogás, eposzi jelzők nélkül

„A Glamour a fény, a pompa és a csillogás magazinja”, tudtuk meg Rákóczitól rögtön a díjkiosztó elején, de sajnos a későbbiekben a mindent nagyon jelentőségteljesen hangsúlyozó műsorvezető visszafogta magát, így idén nem gazdagodtunk eposzi jelzők garmadával. Az UP! nevű szórakozóhelyen tartott díjátadó a túlburjánzó jelzők hiányától eltekintve kísértetiesen hasonlított a korábbi Év Nője választásokra, a jelöltek egy része például már tavaly is képviseltette magát valamelyik kategóriában, a helyszín és a műsorvezető nem változott, idén is lehetetlen volt ülőhelyet találni és ismét hatalmas tömegen kellett átvergődni, hogy a színpad közelébe kerüljünk.

Huszonháromezer ember szerint a legjobbak...

A díjakat 23.000 Glamour olvasó szavazata alapján osztották ki a kisfilmekkel egy órásra dúsított gálán: a pár perces videókból rengeteg érdekes dolgot megtudtunk a jelöltekről, például a Legjobb Műsorvezető díjra esélyes Ördög Nórától azt, miért vágatta le a haját (egyszerűen megunta), a többiektől pedig azt, milyen nagyszerű egyszerre gyereket nevelni és karriert építeni (esetleg jótékonykodni is). Az ügyeletes szupernő, vagyis a legjobb műsorvezető idén történetesen Lilu lett, aki a tavalyi „legőszintébb” díj mellett most már egy újabb talpas téglalapot tudhat magáénak.

Az Év Énekesnője címért furcsamód egyetlen friss tehetségkutatós sem versenyzett, Tóth Gabi, Németh Juci, Rúzsa Magdi, Harcsa Veronika és Kozma Orsi közül lehetett választani. A győztes a felhozatal legpopulárisabb előadója, Tóth Gabi lett: a szerényen a rock hercegnőjeként definiált Tóth bőr minishortban és dzsekiben mondott – majdnem könnyek közt – köszönetet az elismerésért. A színpadhoz közel álló vendégek eközben az énekesnő extrafehér – de vékony – lábait és magassarkúban meggyötört égővörös kislábujját figyelték.

Tóth-on kívül kevés díjazott jutott szóhoz, a legtöbben hiába akartak volna köszönetet mondani, nem kaptak mikrofont és pár másodperces zavart toporgás után levonultak a pulpitusról – hogy aztán Rákóczi felszólíthassa őket, kapaszkodjanak vissza pár fotó erejéig.

... és a legszebbek

Az év legmenőbb modellje a tizenéves Palvin Barbara lett, aki egyre több neves divatbemutatón és címlapon jelenik meg. A jelöltek közt volt Mihalik Enikő – ami legalább annyira unalmas, mint Zséda tavalyi legjobb énekesnő jelölése –, Srej Zsófi és Fórizs Adina is. Srej kisfilmjén derült legjobban a közönség, melyből megtudhattuk, hogy a modell miért ezerarcú: „Bárkire megkérnek, hogy legyek, bárki tudok lenni. (...) Ha megkérnek, lehetek fiú, mert lehetek fiú” – jelentette ki Srej.

A nyertesek

Év Hősei Különdíj: Multikultúra Egyesület (a magazin szerkesztőségnek döntése alapján)

Az Év Divattervezője: Mojzes Dóra

Az Év Műsorvezetője: Lilu

Az Év Énekesnője: Tóth Gabi

Az Év Modellje: Palvin Barbara

A Legsármosabb Pasi: Takács Nikolas

Az Év Színésznője: Gryllus Dorka

Az Év Haja: Janicsák Veca

Tchibo Különdíj – a legkülönlegesebb stílusú énekesnőnek: Harcsa Veronika

Triumph – a legnőiesebb alakú sztár: Szinetár Dóra

A legsikeresebb modelleket a legszebbnek titulált pasik követték. Talmácsi Gábor és Kovács Áron díjazása után meg sem lepődtünk Takács Nikolas legsármosabbá választásán. Egyébként ebben a kategóriában több tehetségkutatós ismertember is előkerült, Takács mellett Kállay-Saunders András és Király Viktor is esélyes volt a címre. A legjobb színésznő Gryllus Dorka lett, és mivel a színpadon benne ragadt a köszönőbeszéd, mi az átadó után megkérdeztük, számított-e a díjra. „Nagyon örültem, nagyon meg voltam lepődve, biztos voltam benne, hogy nem én kapom. Kellőképp megdobogott a szívem, megremegetett a lábam. Nagyon örülök neki” – nyilatkozta Gryllus, aki pénteken már repül is vissza Németországba.

A legkülönlegesebb stílus, a legnőiesebb nő és a hajtündér

A legszebb haj kategória természetesen most sem maradhatott el, ez alkalommal „hajtündért” keresett a szponzor. Két szőke és három barna közül került ki győztesen az X-Faktoros Janicsák Veca. Hogy az ő haja épp mitől szebb, mint Bódi Sylvie-é vagy Erdőhegyi Brigittáé, valószínűleg ő se tudja, Rákóczi mindenesetre azzal vigasztalta a kicsit zavart Janicsákot, hogy jövőre már a legjobb énekes kategória jön.

A díjazottak közös fotózása után, amikor a közönség már arccal a pult felé szórakozott, gyorsan kihirdettek még két különdíjat, a legkülönlegesebb stílusú énekesnő (Harcsa Veronika) egy kávégéppel gazdagodott, a legnőiesebb alakú sztár pedig (Szinetár Dóra) pofátlanul megkérdezte, hogy pontosan mi is a titulusa, mielőtt udvarisasn megköszönte volna a pakkot. A hallgatóság ezen jót szórakozott, a Triumph marketingvezetője kevésbé.

A káoszba fulladó díjazás után gyors Triumph alakformáló fehérnemű bemutatót rendeztek. A modellek között láttunk normál testalkatú – sőt, telt – nőket is: a cég plakátjainak ismeretében ez váratlan fejlemény volt. A bemutató után az est utolsó programpontja következett, a glamouros diszkózás: rögtön megtelt a tánctér lelkesen tekergő wannabe celebekkel és az ingyen piától vidám barátokkal és üzletfelekkel. A díjazottak szokásukhoz híven azonnal elszállingóztak és mivel Sarkán kívül más nem mutatott sem bimbót, sem bugyit, így mi gondolatban kiosztottuk neki az Est Villantása címet, majd távoztunk. Most megint egy évig izgulhatunk, legközelebb milyen díjat kap Lilu.