Sebestyén Balázs vagy Bochkor Gábor a nagyobb bunkó?

2015.04.12. 11:52

Tahóságban sokáig verhetetlennek tűnt Sebestyén Balázs, aki egyszer Oravecz Nóra mélységekben nyilatkozik a tibeti filozófiáról, máskor meg közfelháborodást okoz egy-egy élő adásban való, a buddhizmussal nem éppen egyeztethető megnyilvánulása miatt. Amióta viszont Bochkor Gábor visszatért, és az Önindító című reggeli műsorában oszthatja az észt, igencsak kinyílt a csipája. 

Összeszedtük, kinek milyen bunkó beszólása volt az elmúlt időszakban, ön pedig segítsen eldönteni, melyikük érdemelte ki leginkább a legbunkóbb rádiós titulust! 

Sebestyén Balázs

A műsorvezető Vadon Jánossal karöltve 2009-ben igencsak túllőtt a célon, amikor a Kalandra fal! című televíziós produkcióban Vágó Istvánnak maszkírozva parodizálták a kvízmestert, és azon röhögcséltek, hogy amint kimennek a stúdióból, leveszik magukról a ruhát, mert áporodott és naftalinszagú, amit Vágó magából áraszt

2011-ben élő adásban javasolta Bereczki Zoltánnak a pszichológust a Class FM-en, a következő évben pedig a Szépségkirálynő című műsor kapcsán akadt ki a színészre: "Ezen a műsoron valaki baromi jól keres, tök nagy mutyi az egész, de hogy ez nem való képernyőre, az biztos. (...) Szenzációs volt. Méla undorral az arcán – ezzel a nagyon fura erőltetett foltos borostával – lökött félre mindenkit, aki kitakarta. Gyűlölte a lányokat, hogy egy pillanatra is elveszik azt a háromperces, fantasztikus lehetőséget. Nehogy már őt egy lány, akikről egyébként az egész szólt, kitakarja" - fakadt ki Sebestyén, és finoman öncélú ripacsnak nevezte Bereczkit

A rádiós kollégáját sem kímélte, Ördög Nóráról például a következőket nyilatkozta 2014-ben: "Kevés személyiség nagy hanggal. De Ördög Nórát így szeretjük", aztán az RTL Klubtól való lelépését "morális árulásnak" nevezte. 

2013-ban egy aktivista amellett lobbizott, hogy megszűnjön Magyarországon az a szokás, hogy a nők vagy nem fizetnek belépőt a szórakozóhelyekre, vagy pedig kevesebbet fizetnek. Sebestyénék ekkor az aktivista külsején, vélt tulajdonságain és nemi identitásán kezdtek szórakozni a rádióadásban. "De nem az van, hogy Szilárd a fiúkat szereti?" – kérdezte Balázs a műsorban, majd később megjegyezte, a buzizás nem állítás volt, hanem egy kérdés. 

A homofób megnyilvánulás után Sebestyén tavaly a nemi erőszakról poénkodott. Az apropó az ELTE gyólyatáborában megerőszakolt lány esete volt, és olyan magvas gondolatok hangoztak el, hogy "vacsora, tábortűz, erőszak a program", és „káresemény"-nek nevezték a történteket. 

Sebestyén Balázson persze nem csak az empátia teljes hiánya fedezhető fel olykor, hanem az ostobaság jelei is. Példa erre, hogy a párizsi mészárlás kapcsán  kijelentette, hogy persze, szomi meg minden az egész ügy, de számára érthetetlen, hogy „minek kell hergelni" egy olyan világvallás képviselőit, akikről tudva levő, hogy szélsőséges csoportjaik agresszívek és rengeteg elnyomott frusztrációval küzdenek.  

Bochkor Gábor

Bochkor még 2012-ben, a Bumerángban szólt be a hatszoros világbajnok párbajtőrözőnek, Horváth Mariannak, aki az egyik sportoló, Szilágyi Áron londoni aranyérmét közvetítve elérzékenyült. „Én azért nem hatódtam meg, mert annyira meghatódott a műsorvezetőnő, hogy már zavart. Ez iszonyat volt! Ott lettem volna, izé, mikrofonnak megnyomom a köhögő gombját, két pofon, és elengedem, na, most beszélhet” – mondta Bochkor az adásban. 

2013-ban kiadott könyvében Falusi Mariann testalkatán poénkodott: „Ahogy az ember összekerül pár figurával egy hánykolódó mentőcsónakban, az első gondolata, hogy kit lehet megenni, ha rosszra fordul a helyzet. Egy népes társaság esetén egyértelmű szempontok játszanak szerepet, így Falusi Mariannra esett a választásom. Remélem, nem veszi rossz néven. A gond az, hogy egyben kell majd megenni, mert hűtésre nem nagyon lesz mód. Talán a sózással lehetne mit kezdeni" - írta a rádiós, aki tavaly Majkát is a szájára vette. 

A Music FM-ben a TV2 Rising Star című tehetségkutató műsor egyik műsorvezetője, Ördög Nóra volt nála, akitől a következőket kérdezte: "Mit keres majd melletted Majka? Mert annyira más háttérrel jöttök, Majka egy vidéki pronyó, te pedig egy finom lány vagy". 

Bochkor Gábor egyébként azokat sem kíméli, akik világszínvonalú dolgokat tettek le az asztalra. Nemrégiben Kobajasi Kenicsiró munkájára tett megjegyzést, szerinte az egész csak blöff.

Ki a tahóbb?

  • 7640
    Bochkor Gábor
  • 6129
    Sebestyén Balázs

A világhírű karmester alázása miatt aztán több közismert ember is kikelt magából, Lang Györgyi például nyilvános levelet írt a műsorvezetőnek: "Nem hiszem, hogy nem értem a viccet, bár a múlt héten ezt a témát is kiveséztétek, inkább sírni kellett mint nevetni. Annyira vicces volt nektek egy karmesterverseny, amit megnyert az a japán zseni, hogy majdnem elájultatok a röhögéstől. Egy biztos, nálatok lejjebb nem sokan vannak, elmehetnétek az MTVA-ba időjárás-jelentőnek, nem lógnátok ki a soha nem tanult gyakornokok közül" - írta az énekesnő. 

Természetesen okulás nuku, sőt, Bochkorék legutóbb - bár kijelentették, hogy nem szabad egy nőt megütni -, mégis a kapcsolaton és családon belüli erőszakon poénkodtak, és többek között felmerült a korábban bántalmazott Demcsák Zsuzsa neve is