sarka clk

Sarka Kata életútja a BKV szépétől az üzleti partnerségig Rogánnéval

MJ
2016.08.03. 19:50

Sarka Katát egy ideje már nem csak Hajdú Péter feleségeként, de saját jogán is ismerhetjük – az egykori BKV szépéből ugyanis egy pár apróbb munka után üzletasszony lett, több, komolyabb céggel a háta mögött.

Ebben a karrierépítésben pedig benne van tíz évnyi munka.

Közel ennyi ideje ismeri ugyanis Hajdú Pétert, most pedig megnézheti, milyen életutat járt be azóta Sarka Kata.

2007

Sarka Kata a Miss Universe második helyezettje, illetve a BKV arca lett. Ekkor annyit azért már lehetett tudni róla, hogy 1986-ban született Cegléden, majd Albertirsán nőtt fel és 18 évesen költözött Budapestre, ahol elvégezte a Nemzetközi Üzleti Főiskolát.

Sarka Kata a kép bal oldalán, a Miss Universe második helyezettjeként
Sarka Kata a kép bal oldalán, a Miss Universe második helyezettjeként

Sarka Kata 2007 októberében tűnt fel Hajdú Péter oldalán, aki ekkor még az ATV műsorvezetője volt. Többször is azzal kerültek a hírekbe, hogy már tervezik a gyereket.

2008

Hajdú áprilisban, a születésnapján jegyezte el Sarkát, már ekkor előkészítettek egy házassági szerződést is – valószínűleg azt, amit a hírek szerint később összetéptek. Arról, hogy Sarka dolgozik-e bármit is, nem sokat lehetett tudni, arról viszont annál többet, hogy kinek vetkőzik. A Playboyt visszautasította, ezzel szemben a CKM-nek igent mondott.

Sarka Kata a CKM-ben
Sarka Kata a CKM-ben

Még az augusztusra tervezett esküvő előtt kiderült, hogy Sarka gyereket vár. A szertartást a Bazilikában tartották, a lagzit pedig a Hiltonban, ahova rendőrmotorosok vezették Hajdúékat. A napról szerencsére egy részletgazdag videót is készítettünk:

2009

Megszületett első gyereke, Sarka pedig rögtön a szülés után belekezdett a fogyásba, amivel gyakorlatilag azóta is folyamatosan a hírekbe kerül. Ezzel párhuzamosan Hajdú megtiltotta feleségének a további vetkőzést. Sarka már ebben az évben képernyőre került, igaz, akkor még csak az RTL Klub reggeli műsorának állandó vendégeként.

sarkakata 02
Fotó: Velvet

2010

Kiderült, hogy Sarkának, aki három évvel korábban a BKV szépe volt, négyszázezer forinntal tartozik a közlekedési vállalat, illetve az is, hogy Hajdúné újra terhes. Hajdú Péter egyébként ekkor kezdte karrierjét a TV2-nél, az ATV-ről átmenekített Frizbi műsorvezetőjeként.

Augusztusban Sarka megszülte második gyerekét, Hajdú Péter nem sokkal ezután kijelentette, hogy feleségének többet nem kéne már modellkednie, inkább egy tisztességes munkát kéne találnia.

2011

Sarka Kata a tisztességes munka és jövő reményében felvételizett a TV2 Akadémiára, Hajdú pedig vett neki egy éttermet – amit ma már Like Bisztró néven ismerünk – hogy Sarkának legyen végre munkahelye. Lett is, de nem az étteremben, hanem férje alatt. Hajdú ugyanis a Szépségkirálynő producere lett, Sarka pedig a műsor egyik gyakornoka.

2012


Ebben az évben új munkát szerzett, sales-es lett Hajdú cégénél. Sarka Kata akkor azt mondta:

Ma már szinte mindennap munkába járok. Van egy irodám, és már vannak beosztottjaim is. A sales csapatot irányítom.

A bulvárban közben folyamatosan arról cikkeztek, hogy Sarka ijesztően sovány, illetve hogy Szabó Zsófival mélyreható barátságot ápol. Annyira, hogy második gyerekének a színésznő lett a keresztanyja.

2013

A 2013-as év hozta az igazi áttörést karrierjében, Sarka Kata ugyanis ebben az évben a Magyarország Szépe Kft. ügyvezető igazgatója lett, miután Hajdú cége, a Frizbi Entertainment Kft. megvásárolta azt. Azóta is Sarka Kata kezében van a hazai szépségkirálynő-ipar, illetve csak a fele, mert a másik felét a filmügyi kormánybiztos Andy Vajna neje, Vajna Tímea uralja.

Sarka ügyvezető igazgatóként rögtön kapott is egy hatalmas botrányt a nyakába, miután az egyik nyertes, Kocsis Korinna visszalépett a Miss Intercontinental Hungary címtől. Bár Hajdúnét ekkor már ügyvezető igazgatóként komoly üzletasszonynak nevezhettük, azért néha részt vett egy-egy aligruhás fotózáson.

2014

Az évet edzéssel kezdte, majd azzal a hírrel folytatta, hogy 28 éves korára már mindent elért az életben, amit csak akart.

1535684 847868251923458 5118275362569981535 n
Fotó: Facebook

2015

Aztán kiderült, hogy nem mindent, mert egy évvel később Sarka Kata bejelentette, hogy fitneszmodell lesz, és egy versenyen is elindult. Férje cége eközben egymilliárdot keresett.

Szintén 2015-ben találta meg egy új munka Sarka Katát, aki a Fem3 reggeli műsorának egyik műsorvezetője lett, majd nem sokkal ezután saját műsort is kapott a LifeNetwork TV-n. Rengeteg munkája mellé még azt is elvállalta, hogy reklámarc lesz.

Ugyanezen a nyáron új barátságokat kötött – egyre többször lehetett együtt látni Vajna Tímeával és Rogán Cecíliával.

2016

Bár a szilvesztert együtt töltötte régi barátnőjével, Szabó Zsófival, Sarka Kata februártól már szinte csak a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter feleségével, Rogán Cecíliával mutatkozott.

Nem véletlenül: még a nyáron bejelentették, hogy közös vállalkozásba kezdenek – a Nakama & Partners ügy­vezető igazgatója Rogánné lett. A 2015 decemberében indított vállalkozás fő tevékenysége szerint médiaügynökség, a leírásban pedig szerepel a film-, video- és műsorgyártás, illetve rádióműsor-szolgáltatás is.

Nem sokkal ezután derült ki, hogy Sarka Kata nyolc évnyi házasság után különköltözött férjétől, Hajdú Pétertől, akit nagyon úgy néz ki, hogy kipaterolhatnak a TV2-től. A Népszabadság úgy tudja, hogy Hajdú műsorgyártócégét, a Frizbi Entertainment Kft.-t akár teljes mértékben kiszoríthatják Andy Vajna csatornájától.