Ahogy az lenni szokott: erős kezdés után lendületes visszaesés. Az eseménydús január és február után egy jóval visszafogottabb március következett. Máris jövünk a részletekkel.

Az első hírértékű dolog, amit 2016. harmadik hónapja produkált egy klip premierje volt. Mondjuk nem akárkié. VV Dennis jött ki Beteszem című számával és a hozzá tartozó vizuális körítéssel.

Aztán robbant a pletyka, ami végül beigazolódott: Lagzi Lajcsi a családjával Mexikóba utazott.

Közben felcseperedett az Éjjel-Nappal Budapest, aminek örömére tartottak is egy szülinapi zsúrt. Sáfrány "Aleska" Emese pedig indult a Légtorna Világbajnokságon és különdíjas lett.

Volt egy-két olyan ügy, ami ugyan még 2015-ben történt, de keltett némi utórezgést, amik hónapokkal később érkeztek meg. Így történhetett, hogy a decemberi Ákos-botrány – amikor azt mondta az énekes, hogy a nőknek az a dolga, hogy valakihez tartozzanak, hogy valakinek gyerekeket szüljenek – márciusban jutott el odáig, hogy a Telekommal búcsút intettek egymásnak. Oszter Sándort 140 óra közmunkára ítélték a MOM Parkos esete miatt, amikor 2014. februárjában ittasan, kocsival a mélygarázsában nekiment a falnak, majd egy oszlopnak, később pedig még egyszer meghúzta autóját. Mindeközben

Lilu pedig levetkőzött. Mindezt egy jó ügyért tette, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mindenki őszintén és nyugodtan vállalja magát és a testét.

Más!

Külföldi sztárokkal rendesen el voltunk látva egész évben. Erről lesz még szó sorozatunk későbbi részében is, amikor elérkezünk Harrison Fordhoz és a Szárnyas Fejvadász folytatásának budapesti forgatásához. Márciusban Tom Hanks tartózkodott Budapesten az Inferno című film miatt. Ő is jó fej volt, mivel borozva haverkodott a bulinegyedben. Ha nem is személyesen, de virtuálisan a magyarok egyik legközkedveltebb színésze, a Piedone-filmek sztárja, Bud Spencer üzent a Facebookon.

A TV2 és az RTL Klub környékén is volt egy kis mozgolódás: Ábel Anita és Gönczi Gábor átigazolt Andy Vajna tévéjéhez, Friderikusz Sándor viszont távozott tőlük. Az Indexhez eljuttatott közleménye az alábbi felütéssel kezdődik:

miközben a TV2 számos egykori és jelenlegi munkatársa nem hajlandó a nevét adni a csatorna új, propagandisztikus célokat szolgáló "hírműsoraihoz", én a Pulitzer-emlékdíjas, Prima Primissima-díjas újságíró, bezzeg visszatérek, méghozzá "a Napló riportereként. Nos, nem térek vissza a Napló riportereként!

Erre a kertévén belüli átszerveződésre reagált Sebestyén Balázs is a Televíziós Újságírók Díjátadóján, hogy ez csak egy rossz álom lehet, ami majd véget ér.

Sajnos márciusra is jutott gyászhír: