GettyImages-1142229899

10 sztár, aki felvállalta mentális zavarát

2019.04.20. 13:42

Bebe Rexha egy elég személyes üzenetet hagyott a Twitteren, amiben mentális betegségéről ír. Ezzel nincs egyedül, sok magyar és külföldi sztár volt már hasonlóan brutálisan őszinte. 

Rexha (akinek alakja nem kompatibilis a menő márkák ruháival) bipoláris zavaráról posztolt. A Grammy-díjas énekesnő hosszú ideig nem értette, hogy miért érzi magát betegnek. 

A kiírás szerint gyakran nem akart kimenni a házból, nehogy emberekkel kelljen találkoznia. Amikor viszont csúcsokat élt meg, nem tudott aludni, folyamatosan dolgozott, zenét szerzett. Most már tudja, hogy bipoláris zavara van, de nem szégyelli.

Alább összeszedtünk még 10 hírességet,

aki hasonló problémákról számolt be. Sokan kifejezetten azért beszéltek ezekről a problémáikról, hogy a mentális betegségekkel járó stigma ellen küzdjenek, és mindenkit arra buzdítsanak, hogy ne szégyenkezzenek, ha nincsenek jól, hanem kérjenek segítséget.

  1. Amanda Seyfried évek óta gyógyszert szed a szorongására, depresszióján és kényszerbetegén pedig a farmján eltöltött idő segített.
  2. Lady Gaga még 2016-ban mondta el, hogy poszttraumás stressz szindrómában szenved. Elárulta, hogy sokszor érzi úgy, hogy az egész teste görcsbe rándul. A 2017-ben bemutatott dokumentumfilm, a Gaga: Five Foot Two-ban is bemutatták, hogy milyen és mennyi fájdalma van az énekesnőnek.
  3. James Middleton szintén szenvedett depresszióban és figyelemhiányos hiperaktivitás zavar is megnehezítette az életét.
  4. Demi Lovato Bebe Rexhához hasonlóan bipoláris, neki is mániás és depressziós időszakok határozzák meg az életét. Lovato drog- és alkoholfüggő is volt, de mára már inkább elkerüli a bulikat.
  5. Annak idején Catherine Zeta-Jones is megjárta egy szanatóriumot bipoláris zavara miatt.
  6. Britney Spears pedig ezt a hónapot tölti egy pszichiátrián mentális egészségi állapota rendbe tételének érdekében.
  7. A Trónok harca sztárja, Sophie Turner életében folyamatosan jelen van a depresszió, szorongás, amin terápia és gyógyszer segít.
  8. Sam Smith brit énekes testképzavarairól beszélt nagyon őszintén nemrégiben.
  9. És talán a legnagyobb név, aki bipoláris zavaráról beszélt: Mariah Carey.
  10. A magyar celebek között szintén volt, aki felvállalta, amikor nem volt jól: Cinthya Dictator korábban vlogolt pszichiátriás-depressziós időszakáról.