A People magazin tegnap közzétett egy exkluzív interjút: a videón az egyik riporterük a Jóbarátok főszereplőivel beszélget. A felvétel nem sokkal azután jelent meg, hogy az HBO Max közzétette a hivatalos előzetesét annak a Jóbarátok-különkiadásnak, amelyben - a sorozat vége óta először - a hat színész együtt jelenik meg. Természetesen így köztük van Matthew Perry is, aki a többiekhez képest más állapotban, és egyértelműen kevesebbszer látható a videón.

Az nem tisztázott, hogy a színész egyszerűen csak kevesebb kérdésre válaszolt, és azért nem beszél annyiszor, vagy okkal nem vágták be többször. A mimikája és a szövegformálása mindenesetre jelentős mértékben eltér a többiekétől, ami elég volt ahhoz, hogy a videót megosztó felületeken, illetve a Twitteren elkezdődjön a találgatás arról, romlott-e Matthew Perry állapota, visszatért-e az alkohol-és drogfüggősége. (Alább egy másik, promóciós jellegű videó a folytatásról.)

Ezekre a kérdésekre a színész egyelőre nem reagált, és az alaptalan pletykák cáfolatára lapkoncepciót építő Gossip Cop is csak annyit jegyzett meg óvatosan, hogy Perry tényleg furcsa, de a rosszindulatú feltételezések mellett sok volt a kedves, a színészért aggódó hang is. Viszont ők csak akkor vesznek bármit is készpénznek, ha Perry maga közöl valamit, hivatalosan.

Miért gondol mindenki egyből a legrosszabbra?

Matthew Perry életében régóta jelen vannak a függőségek, amelyek először 1997-ben fordultak igazán súlyosra: egy jetski-baleset után Vicodin-függő lett, emiatt egy 28 napos elvonókúrán is részt vett. Az ezután következő években is ivott és drogozott, ami többek közt látványos testsúlyingadozásokkal járt (183 centis testmagasságához volt már 66 kiló is), illetve azzal, hogy van vagy három évadnyi Jóbarátok, aminek egyszerűen nem emlékszik a forgatására. Ez utóbbiról 2016-ban beszélt a BBC Radio 2-jának – a körülményekről érdemes tudni, hogy Perry 2001-re már folyamatosan másnaposan járt be dolgozni, és literszámra itta a vodkát. „Valahol a harmadik és a hatodik évad között... nem igazán voltam jelen”.

Pedig más, riasztó jelek is voltak: 2000-ben több mint kilenc kilót fogyott hasnyálmirigy-gyulladás miatt, a következő év februárjában újabb elvonóra ment Vicodin-, methadon-, amfetamin-és alkoholfüggőségei miatt. Texasban forgatta éppen ezt a filmet, amikor súlyos gyomorfájdalmai miatt kénytelen volt Los Angelesbe repülni, kórházi kezelésre és elvonókúrára. 2018 nyarán operálták bélperforáció miatt, azóta alapvetően nem érkeztek róla aggasztó egészségügyi hírek. (Ha ennél is részletesebben szeretne olvasni a témáról, a Page Six cikkét ajánljuk: ebben többek közt azt idézik tőle a gyógyszerfüggéséről: „nem úgy terveztem, hogy így elfajul a dolog. De az elejétől fogva tetszett, milyen jól érzem magam tőle, és még többet akartam belőle. [Aztán ahogy a függősége elhatalmasodott rajta] már nem az enyém volt az irányítás, és odalett az egészségem”.)

2011 óta vállal szerepet híresember-mivoltában azért a nyilvánosság előtt, hogy a drog-és alkoholfüggőket segítse. Nemcsak interjúkban hozza fel a személyes tapasztalatait, vagy beszédeket tart: egykori malibui otthonából olyan intézményt hozott létre, amely a józanodni vágyókat segíti abban, hogy ne térjenek vissza függőségükhöz. (Ezért 2013-ban kitüntették.) 2019 decemberében kezdték el pletykálni, hogy Molly Hurwitz irodalmi menedzserrel él, akit 2020 novemberében el is jegyzett. Más kérdés, hogy kapcsolatukban valószínűleg voltak szünetek, az egyik ilyen során pedig a Raya nevű, exkluzív ismerkedőappon kezdett társaságot keresni magának – de a sors egy 19 éves lánnyal hozta össze, aki a közelmúltban mondott el mindent a dologról a sajtónak.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Jóbarátok-interjú: máris találgatják, hogy Matthew Perry visszaesett-e

A People exkluzív interjújában a színész mimikája és beszédmódja keltette fel a rajongók figyelmét, egyelőre nincs hivatalos állásfoglalás az ügyben.

19 · May 20, 2021 12:16pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments