Szoktam olvasni a Randiblogot, és mindig jókat szoktam kacagni. Éppen ezért osztanám meg a fejlődésemet, és tanácsot ajánlok minden férfitársamnak.

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

A PUA betűszó a Pick Up Artist kifejezés rövidítése: itt a csajok felszedésének művészetéről van szó. Az ekörül kialakult mozgalom atyjával készült korábbi interjúnkat itt olvashatja, most olyasvalakitől kaptunk levelet, aki úgy érzi, mindent ennek köszönhet. A fiatalembernek az Údó álnevet dobta a gép, és Údó azt írja, tudja, hogy sokan kritizálják a PUA-tanácsokat, de őneki ezek megváltoztatták, sőt, megmentették az életét. Údó alább össze is foglalja ezekből a szerinte legfontosabbakat, amint egy helyen maga is kiemeli: ingyen (hurrá!).

Ön mit gondol ezekről a tanácsokról-elvekről, erről a megközelítésről? Ha van kedve Údó levelére válaszolni, ha ön is szívesen beszámol a tapasztalatairól, kérjük, írjon a Randiblog e-mailcímére!

Rólam: 25 éves vagyok és 7 évvel ezelőtt rettegtem a nőktől. Szó szerint remegett a lábam amikor a közelükben és egy sziát alig mertem kinyögni. Sokáig én is a nőket és a bunkó pasikat hibáztattam.

El sem tudjátok képzelni, mennyi megalázó sztorit tudnék mesélni a nőkkel való kudarcaimról. Azonban ma már jókat nevetek rajtuk, mert egy önbizalommal és célokkal teli férfi vagyok, aki imád örömet okozni a nőknek. Hogyan változtam meg? Rengeteg fájdalom árán, de mindenki akkor fejlődik, ha nagyon fáj, hiszen ekkor szerzünk tapasztalatot. Mint amikor elkezdesz futni. Az első napon 100 méter után ájultan esel össze, majd 1 év után lazán lefutsz 5 km-ert.

Maga a fejlődésem célja a bevett társadalmi kondícióktól való megszabadulás és a komfortzónám tágítása volt. Azonban tisztázzuk le, hogy még mindig rengeteget kell fejlődnöm, mert jó pár gátlásom van, amitől még mindig nem szabadultam meg.

Na de mit nevezünk társadalmi kondícióknak és mik azok? A társadalom által belénk nevelt dolgok, mint például:

  • a nők a pénzre hajtanak;
  • szerezz pénzt és akkor lesz csajod;
  • csak a kinézet és méret számít.

Elgondolkodtál már azon, hogy a szexről, ismerkedésről és a társas kapcsolatokról alkotott elképzeléseid honnan jöttek egyáltalán? Az életünket a szociális kondicionálások alkotják, amiket tényként fogadjuk el, anélkül, hogy letesztelnénk őket.

Ez sokaknak nem fog tetszeni, mert maga a PUA alapelve király, ami nem más, mint a folyamatos fejlődés az élet minden területén és a nőknek való értékadás. Sajnos azonban a társadalmi kondícióknak köszönhetően rossz hírneve lett, de elmondom neked ingyen, hogyan válhatsz önbizalommal teli férfivá.

Elsőnek azonnal fejezd be a maszturbálást és a pornónézést, főleg az utóbbi iszonyatosan káros. Fontos tudni, hogy maga a pornó rettentően káros dolog, mivel az agyunk alapjában nem tud különbséget tenni a valóság és a nem valóság között. Ezért is félünk egy horror film közben, mert az agyunk olyan reakciókat ad, mintha ott lennénk abban a helyzetben. Ha sok pornót nézel, előbb utóbb unni fogod és extrémebbeket kezdesz el nézni. Aztán amikor eljön a pillanat, hogy igazi nővel lennél és az agyad azt mondja: „haver, ne már, mi extrémebbhez szoktunk hozzá”. És nem fog felállni, hamar elsülsz, önértékelési zavaraid lesznek … stb.  A leszokás nagyon nehéz, mert súlyos elvonási tünetekkel és akár fizikai fájdalmakkal is jár. Ezt elhiheted, én is átestem ezen.

Másodsorban kezdj el emberekkel és főként lányokkal beszélgetni. Az „add önmagadat” egy nagyon jó sablonszöveg az ismerkedésben, ami igaz is és nem is. Maximálisan igaz, ha önbizalommal és célokkal teli személy vagy, aki tisztában van önmaga értékeivel. Azonban ha valaki soha nem beszélgetett még lánnyal és szabályosan retteg tőlük és nem meri megszólalni őket, az hogy adja önmagát? Ha önmagát adja akkor egy „sziát” sem tud elmondani dadogás nélkül, nemde?

Ennek az oka, hogy kalibrálatlan vagy és hozzá kell szoktatni magad a lányokhoz. Menj ki az utcára és kezdj el beszélgetni az emberekkel. Keress akármilyen témát és őszinte érdeklődéssel kérdezd meg az emberek véleményét. Ekkor nem barátnő céllal kell kimenni, hanem a lányokkal való beszélgetés megszokása a cél. Például menj ki a piacra és kezdj el beszélgetni a zöldséges nénivel a hazai vs. külföldi áru témáról. Akármiről.

Harmadsorban nincs olyan, hogy csajozós duma, és maga a csajozás szó nem létezik. Fogadja el mindenki, hogy Casanova halott, kész. Teljesen lényegtelen, hogy miről beszélgetsz egy lánnyal. Klasszikus lúzer hozzáállás a „de hát miről beszélgessek vele?” vagy amikor egy sablonszövegtől csodapirulát vársz. Azt várjátok el, hogyha elmondatok egy betanult szöveget, akkor majd rögtön a nyakatokba ugrik a lány és szerelmet vall? Tévedtek. Akármiről beszélgethettek, mert nem az számít, hogy mit mondasz, hanem, hogy hogyan mondod azt. Ennek az oka egyszerű biológia. A nők profik a nonverbális jelek olvasásában, mert több agyterületük működik ezen a téren. Maximálisan tisztában vannak azzal, hogyha neked önbizalomhiányod van. Hölgyek biztos felismerik ezt a helyzetet, amikor is azt gondolják: „biztos nem jövök be neki”. Pedig igen, csak mi férfiak szimplán vakok vagyunk és nem látjuk a jeleket.

A beszélgetések alkalmával arra kell törekedni, hogy jobb állapotban hagyd ott a lányt, mint mielőtt odamentél. Ez a legfontosabb. Amikor én beszélgetek egy lánnyal, mindig arra törekszem, hogy jobb érzelmi állapotban hagyjam ott. Például: ha szerinted igazán csinosan öltözött fel, akkor dicsérd meg az ízlését. Hidd el, nem fogja leharapni a fejedet. Mégis mi a legrosszabb, ami történhet? Rádhívja a rendőrséget, mert megdicsérted a ruháját? Vagy kinevet emiatt? Ne már kérlek. Fontos, hogy tudj hátsó szándék nélkül őszintén beszélgetni egy lánnyal. A nőket nem lehet átverni. Tökéletesen tudják azt, hogyha te csak szexet akarsz tőlük.

Negyedrészt nem létezik elutasítás, csak tapasztalat. Újabb klasszikus tévedés, hogyha egy nő elutasít akkor rögtön ő a hibás. Ha nekem megtetszik egy lány és elutasít, akkor nem ő a hibás. Miért? Valószínűleg látta rajtam a félelmet, vagy csak éppen megbukott egy vizsgán és alapból rossz kedve volt. Fontos, hogy megtanuld: nem létezik elutasítás, csak tapasztalat. Lehet, hogy az első 100 alkalommal dadogva mondod ki a „sziát”, de 400 alkalom után lehet már összejön egy találkozó egy lánnyal. (Maga a randi szó tabu, mert a lányban ösztönösen megfelelési kényszer lép életbe és könnyen elutasíthat félelemből. Hívd találkozónak, sétálásnak, vásárlásnak, így a lányon sem lesz nagy teher.) Felteszem a kérdést: meg lehet állapítani egy 2 perces beszélgetés alapján, hogy ki milyen ember? Na ugye, hogy nem. Ha elutasít, akkor elutasít. Kész, felejtsd el.

Valószínűleg az utóbbi fél percben mindenki felhőkölt, hogy mi az, hogy 500 különböző nőhöz is menjek oda? Erre ismét felteszem a kérdést: ha valaki retteg a nőktől és nem meri megszólalni őket, akkor miért várjuk el, hogy a másodiknál megmutassa neki, hogy mellette igazán boldog lenne a lány? Ugyanakkor emlékezz a fent leírtakra. Hiába megyek oda ennyi lányhoz, nem kihasználom őket, hogy „én fejlődöm, ti meg nem érdekeltek”. Hanem ha már odamegyek, őszintén érdekel a válasza és jobb érzelmi állapotban hagyom ott.

Továbbá törekedj az egyensúlyra, mert a férfiak és nők egyenlők. Ha a férfi magát többre tartja, akkor egy beképzelt barom lesz. Ha pedig a nőt tartja nagyobbra, akkor papucs. Ebből következik a klasszikus alfahím vs béta kérdés. Sokak szemében az alfahím a pénzes kigyúrt állat, aki BMW kulcsot pörget. Na ez a világ legnagyobb tévedése. Ezek nem alfahímek, hanem szimplán idióta barmok.

Alfahímnek hívjuk azt, aki akármilyen helyzetben felvállalja az érzelmeit. Ehhez nem kell gazdagnak vagy kigyúrtnak lenni, elég ha vannak céljaid és teszel értük.

Na ha sikeresen elkezdtem lerombolni a kedves olvasó rossz énképét, akkor jön az újabb pont. A kinézet, pénz nem számít az ismerkedésben. Egy másik klasszikus tévedés, melynek a megfejtése ismét biológia. Mint mondtam a nők érzelmi lények, akik borzalmasan profik a nonverbális jelek észlelésében. A kisugárzás és az önbizalom a lényeg, nem a kinézet.

Fontos szabály az, hogy „akármit gondolsz, igazad van.” Ha te egy lúzer köcsögnek tartod magad akkor igen, egy lúzer köcsög vagy. És mivel ennek tartod magad, ki fog hatni a kisugárzásodra, hangsúlyodra, testtartásodra is. Ezt pedig azonnal észreveszik a nők.

Következő: kezdj el mosolyogni. Ha mondanom kellene egy tuti ismerkedős dolgot, akkor az a szimpla mosolygás. Soha senki nem jött össze még lánnyal mosolygás nélkül. Kezdj el mosolyogni a lányokra az utcán. Valószínűleg az első 1000 alkalomból 999 nem fog foglalkozni vele, de lesz egy, aki visszamosolyog rád. Ez pedig egyértelmű jele, hogy tetszel neki. Ekkor már csak oda kell menni és beszélgetni vele.

Amiket elolvastál most, hívjuk igazi PUA elveknek. Rossz dolog lenne? Manipulálnám a nőket és nem vagyok őszinte, mert követem ezeket a szabályokat? Nem ilyen férfira vágynak a nők? Nekem a PUA mentette meg az életem, mert nélküle egy céltalan barom lennék, aki pornóra verve szidja a nőket és a bunkó pasikat.

Sokat lehetne még írni, de végezetül csak annyi, hogy az önsajnálat sehova nem vezet. A férfi attól is férfi, hogy felismeri a problémáit, és megoldja őket, nem kifogásokat gyárt. Javít a világon és önmagán is. Küzd, és nem adja fel. Akármire képesek lehetünk, csak hinni kell benne.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!