Alacsony létszámban képviseltette magát a hazai celebmezőny a szerdai Fashion Awards Hungary díjátadón, amin az előző heti cannes-i filmfesztivállal ellentétben senki sem villantott feneket vagy elsődleges nemi jelleget, mellszőrzetet viszont annál inkább. Mágus, divattervező, énekes, modellek és exszépségkirálynő a listában, válasszák ki a legjobban öltözött hírességet!

Freire Szilvia

Az egykori szépségkirálynő épp az egyik barátjával beszélgetett, amikor arra kértük, hadd készítsünk róla egy egész alakos fotót, ő pedig jött, holott - mint később kiderült -, sok érdeke nem fűződött hozzá, tekintve, hogy ez alkalommal nem sikerült az estéhez illően felöltöznie. Freire a Velvetnek elmondta, viseletét nem az egyórás mit-vegyek-föl után választotta ki, sőt, tulajdonképpen nem is tervezte, hogy megjelenik a divatgálának csúfolt eseményen, ám miután barátja meginvitálta, úgy gondolta, eljön. Abban a fehér ujjatlan pólóban és maxiszoknyában, amiben reggel elindult otthonról. A volt szépségkirálynőre egyébként nem jellemző a hanyag öltözködés, Freire mindig nagy gonddal választja ki szettjeit, bizonyára most is így tett volna, ha lett volna ideje átöltözni.

Zimány Linda

A magyar Britney Spears eddig is ott volt az összes jelentős és kevésbé fontos eseményen, ez meg ráadásul a divatról szólt, így nem csoda, hogy ide is ellátogatott barátnőjével, Debreczeni Zitával, akivel ha kell, közösen vetkőzik is. A meztelenkedés persze Kedves Ferenc csaja nélkül is megy neki, nemrég újra meg is tette, ezúttal a Playboyban és fekete-fehérben, mert az nagyon művészi. Zimány az eseményre egy rövid fekete ruhát, arra pedig egy blézert vett fel, utóbbit nem igazán értjük, tekintve, hogy a Symbolban rettentő meleg volt. A magyar Spears rövid fekete ruhájával egyébként ezúttal sem nyúlt mellé, mert még mindig a fekete az új fekete, és ezt bizonyára Zimány is tudja, hiszen ő is divattervez.

Debreczeni Zita

Hogy szándékos volt vagy sem, nem tudjuk, de Kedves Ferenc modellként és fotósként tevékenykedő megint-barátnője éppúgy a fekete-khaki összeállítás mellett döntött, mint Zimány Linda, azzal a különbséggel, hogy ő mellkasa helyett a lábait fedte a világosabb színű darabbal. Debreczeni, aki nem szeret arról beszélni, hogy mit rejt a szekrénye, a magyar Spearsszel ellentétben sem a lábait, sem a dekoltázsát nem tette közszemlére, ami nem is olyan meglepő, hiszen tavaly szeptemberben elismerte, rengeteget változott a stílusa, amihez milliárdos pasija, Kedves Ferenc is hozzájárult. Bizonyára anyagilag is.

Frabato

A magát ősi mágusként emlegető Frabato úgy kínálta körbe a vendégváró falatkákat a Fashion Awards Hungaryn, mint a legtapasztaltabb pincér, az arcspotting előtt mi is elhittük neki egy pillanatra, hogy a Symbol alkalmazottja. Erre persze valójában igen kevés az esély, ám mentségünkre legyen mondva, a mester szerda esti megjelenése is nagyban megnövelte a tévedés esélyét. Frabato, aki a díjátadóval nem, hölgykoszorújával viszont annál többet törődött, egy mellszőrzetnyire kigombolt fehér ingben és fekete bőrnadrágban jelent meg a divat Oscarjának nevezett eseményen. Kiegészítőként csak egy nyakláncot és egy karórát öltött magára, haját pedig, mint általában, copfban kötötte össze.

Varga Viktor

Mellszőrzetben még nagy jóindulattal sem, arcszőrzetben viszont diadalmaskodott Frabato fölött a Csillag születik egykori versenyzője, Varga Viktor. A magát exhibicionistának valló énekes egy narancssárga V-nyakú inget és egy fehér répanadrágot választott a díjátadóra, amivel eheti trendösszeállításunk egyetlen élénk színt viselő versenyzője lett. Varga a szettet egy feltűnő karórával és a nadrág színével harmonizáló karkötővel dobta fel, miközben rendszeresen hordott nyakláncát gondosan elrejtette inge alá. A 22 éves békéscsabai énekes jelenléte egyébként feleannyira sem volt meglepő, mint Frabatóé, korábban ugyanis több modellügynökség is munkát ajánlott neki.

Herczeg Zoltán

Bár a visszafogott extravagancia hazai zászlóshajóját nem jelölték az Év Divattervezője címre, Herczeg Zoltán részt vett a divateseményen, és ha már eljött, ivott is, csevegett is, ahogy ilyenkor illik. Ugyan nem kérdeztük, de sejtjük, hogy a divattervező a saját maga által alkotott szettben jelent meg – a hímzett inggel legutóbb a 2009 novemberében rendezett divatbemutatóján találkoztuk, amely akkor Stohl András testére feszült. A többi férfiistennel ellentétben Herczeg nem villantott karórát, mellszőrzetet viszont igen, és miután a lista összes férfija hasonlóképpen jelezte dominanciáját, kezdjük azt hinni, ez a dresscode része volt.

Melyikük nézett ki a legjobban?

A divatgála celebszettjeinek megtekintése után sem lettünk okosabbak a tavaszi trend terén, abban viszont ismét megerősítést nyertünk, hogy a fekete még mindig nem ment ki a divatból. Amennyiben a színes ingeket kedveli, szavazzon Varga Viktorra, ha viszont a hímzett motívumok nyertél el a tetszését, Herczeg Zoltánra voksoljon!