A legtöbb lájkot kapó anyagaink alapján úgy tűnik, olvasóink leginkább mások problémáit szeretik megosztani az ismerőseikkel. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a Top3 anyagban két szakításhoz köthető cikk, valamint egy iszonyú nagy szívatásról szóló hír van.

Nehéz előre megjósolni, hogy milyen anyagtípus az, amit az olvasóink a legszívesebben osztanak majd meg ismerőseikkel a közösségi oldalakon (leginkább a Facebookon), hogy a velvetezők lájkolási kedve milyen kiszámíthatatlan, azt az is jól mutatja, hogy 2012-ben a legtöbbet megosztott anyagaink mennyire szerteágazó témákat érintenek.

Összességében annyit azért el lehet mondani, hogy a káröröm elég erős motiváció, amikor arról van szó, hogy valamit megosszunk az ismerőseinkkel, legyen szó párkapcsolati problémákról van arról, hogy valaki valamiyen szórakoztató balesetet szenved.

A legtöbbet megosztott anyagunk a 7 ok, amiért nincs barátnőm című volt, ezt több mint 16500-an osztották meg. Azt sajnos nem tudjuk, hogy azért, mert ennyien értettek egyet levélírónkkal abban, hogy miért nem hajlandó nőkkel ismerkedni, vagy azért, mert ennyien tartották felháborítónak az írást. Az igazság valószínűleg valahol félúton lehet.

A második helyezett egy rövidhír, valamivel több mint 12000 megosztással, ami arról szól, hogy egy brazil tévéműsorban mennyire aljas módon szívatták meg egy lift utasait, kihasználva a japán horrorok miatt beépült páni félelmet a hirtelen érkező sötétségtől, majd a világossággal együtt felbukkanó kislányoktól. De azon is nagyon jól szórakoztak olvasóink a megosztások alapján, amikor egy részeg német bombát akart ugrani egy medencébe, de az be volt fagyva. Szóval a káröröm komoly motiváció.

A harmadik, közel 9000 megosztással ismét egy párkapcsolati téma, ismét arról szólt a cikk, hogy valaki egyedül van. Ezúttal azért lelkesedtek olvasóink, hogy összeírtuk, milyen megnyilvánulásai vannak a közösségi oldalakon az elhagyott nőknek.

A sok megosztásos cikkekből az derül ki, hogy a leginkább a szórakoztató baleseteket, párkapcsolati kérdéseket feszegető anyagokat osztják meg olvasóink az ismerőseikkel. Nagyon szerették például annak a szerencsétlenül járt embernek a történetét, akinek a végbelébe egy angolna szorult, de azt a tragikus esetet is, amikor valaki ötvenezer liter viszkibe fulladt bele.

A párkapcsolatoknál maradva: nagyon népszerű volt II. Erzsébet, aki váratlanul eleget tett egy esküvői meghívásnak, illetve amikor egy fogorvosnő bosszúból kihúzta az exe fogait.

De szerették a testépítés jellegű témákat is, legalábbis a világ legnagyobb bicepszét, a magyarországi ingyenes kondiparkokat és a naptárban vetkőző brit tengerészgyalogosokat is sokan osztották meg ismerőseikkel.

Olvasóink fontosnak tartották azt is, hogy a magyar popzene legfontosabb történéseiről is informálják barátaikat. Fekete Pákó szkreccselése, a Compact Disco eurovíziós leszereplése, a Kozsó-Gaga potenciális pereskedés és VV Cristofel nagyon gyengére sikeredett klipje is jól pörgött a közösségi oldalakon.

Az állatos érdekességek is nagyon népszerűek voltak, például az a sas, amelyik elragadott egy óvodást Montrealban (de igazából nem is), vagy az a macska, amelyik polgármester lett egy alaszkai kisvárosban.