Paris Hilton öndokumentumfilmben próbál újat mondani magáról, például hogy mennyire összetörte, amikor 2003-ban az egész világ az ő házipornóján szórakozott. Nem azért, mert ez úgy egyébként is ciki, hanem mert így már sose lehet belőle olyan kvalitású celeb, mint a megboldogult Diana hercegnő volt. Szerinte csak ezen múlott.

A Hilton-birodalom örökösnője úgy érzi, sorozatban gyártott reality showjai után még mindig nem tud róla eleget a világ, ezért dokumentumfilmben összegzi eddigi pályafutását. Már a trailer is pazarjó, de a filmpromó okán adott nyilatkozataiban még erre is rá tud tenni.

Fekete-fehéren megmondja

A Paris Not France (frappánsan nem nagyon fordítható, talán a „Paris, mármint nem a francia főváros” áll legközelebb az eredetihez) című dokumentumfilm témája a jelek szerint Paris Hilton, mint a hírnév áldozata. A filmet ugyan tavaly már vetítették a Torontói Filmfesztiválon, de most majd leadja a mostanság inkább már csak hülye valóságshowkkal nyomuló egykori zenecsatorna, az MTV is. A cím egyébként szépen rímel a Hilton 2003-as házipornójából készült One Night in Paris (Egy éjszaka Párizsban/Parisban) DVD szójátékos címére, de hát ha egyszer így hívják, akkor ez annyira kézenfekvő, így legalább nem kell rajta gondolkodni. Persze más oka is lehet, mint később kiderül.

Hilton persze azzal kezdi az önleleplezést, hogy ő igenis szokott gondolkodni, mert ő nem az a barbi, aminek mindenki hiszi. És különben meg nem is olyan, mint amit a közönség felé mutat. És azt meg különben is csak azért mutatja, mert azt gondolta, hogy a közönség ezt várja tőle – önti szavakba, mennyire félreértik őt, vagy esetleg ő a közönséget. Mindezt nem a tőle szokott kacsahangon, hanem lassan, melankolikusan suttogva adja elő egy kocsi hátsó ülésén, napszemüveg mögé rejtőzve, fekete-fehérben filmezve, csak hogy érezhető legyen, ez most nagyon komoly.

A filmből kiderül, Hilton számára a hírnév egy terhes kötelesség, melynek azért igyekszik megfelelni, miközben mindenki félreismeri. Az egész életét tönkretevő félreértés oka pedig egyetlen dolog: az ő házipornóinak netre kerülése. Hiltonnak ugyanis 2003-ban az jelentette a nagybelépőt a nemzetközi bulvármédiába, amikor az első felvételt a kisfilm másik szereplője – az akkor már expasi –, Rick Solomon kiszivárogtatta az internetre. Ez azonnal celebbé tette Hiltont, aki addig a világsajtó számára csak egy ismeretlen kis szőke volt, aki majd sok pénzt örököl egy jónevű vállalatbirodalom révén. A felvétel azonban nem csak az arcát ismertette meg a világgal, hanem azt is bemutatta, hogyan elégíti ki orálisan Salomont, majd gyújt rá egy spanglira.

Nem esett neki jól

„Amikor először hallottam, hogy van egy ilyen, azt gondoltam, ’ja, persze, biztos csak valami hasonmás az’. Aztán pár óra múlva ott volt mindenhol a neten és én is láttam. Ez az egyik legintimebb dolog az életedben, és akkor egyszercsak az egész kibaszott világ ezt nézi és röhög rajtad...!" – emlékszik vissza a film trailerében Hilton arra, mennyire nem volt neki jó akkor. Solomon a felvételt később DVD-n is kiadta, amiért pereskedtek is egy sort, majd jótékony célú felajánlással zárták az ügyet. Volt egyébként még egy film ugyanebben a témában, ott Hilton egy autó hátsó ülésén akkori pasiját Nick Cartert, később egy ajtónak támaszkodva exét, Jason Shaw-t teszi boldoggá.

Tűzoltó lehetne, vagy katona

Pedig annak idején a kis Paris nem így képzelte a hírnevet: ő csak királylány akart lenni. Vagy legalább hercegnő: „Nem ez volt, amire kiskoromban készültem. Mindig felnéztem az olyan emberekre, mint Diana hercegnő, de én most már sose lehetek ilyen” – sajnálja kisiklott életét.

Miről ismerjük Diana hercegnőt?

- a brit királyi ház trónörökösének feleségeként került be a köztudatba;
- így szerzett ismertségét és befolyását jótékonysági tevékenységekre fordította;
- válása után több férfi is volt az életében, de nem láttuk, miket csinál velük az ágyban;
- stílusát és eleganciáját a legnagyobb divattervezők is elismerték.

Miről ismerjük Paris Hiltont?

- eleve szexbotránya révén került be a köztudatba;
- így szerzett ismertségét és befolyását saját ismertségének és befolyásának növelésébe forgatja vissza;
- férjhez a mai napig nem ment, de szexuális életéről mindent tudunk;
- stílusát és eleganciáját egy drágakövekkel kirakott műszerfalú barbirózsaszín Bentley testesíti meg.

Bármikor megy neki a barbiszerep

A tanulságos filmet 2008 telén a Torontói Filmfesztiválon már bemutatták, de most az MTV-ben is debütál. Addig azonban Hilton - nyilván a minél nagyobb kontraszt kedvéért - ismét barbi-imidzsét előrántva promótálja, például azzal, hogy kijelenti, Beckhamékről szeretné majd elnevezni gyerekeit. Mármint nem Beckhamnek, hanem Victoriának és Davidnek. „Azért, mert annyira kúlak, és én is olyan szép gyerekeket szeretnék, mint amilyenek nekik is vannak” - indokolta meg a Daily Mailnek. Az örökösnő nem aprózza el a rajongást, keresztszülői szerepben is Beckhaméket látná szívesen, és nem hiszi, hogy jelenlegi hímjének, a baseball-játékos Doug Reinhardtnak bármi kifogása volna mindez ellen: „Bármit megtesz értem, annyira kúl! A jövendőbeli vőlegényem!".

Hilton legutóbbi majdnemférje kilenc hónapig Benji Madden, a Good Charlotte gitárosa volt. Akkoriban egyébként még földrajzi neveket adott volna gyermekeinek, mégpedig aszerint, hol fogan a bébi, bár ez véletlenül épp ugyanaz, amit Beckhamék is eljátszottak Brooklyn nevű fiuk esetében. Mivel Hilton akkoriban Budapestre is eljutott a turnézó Good Charlotte kíséreteként, akár egy kis Budapest Madden is összejöhetett volna, de sajna a magyar főváros lemaradt erről a pazar országimázsról.