A hétvégén újabb jelentkező akadt a nemrég elhunyt énekes gyermekeire az eddig keresztapaként ismert brit színész, Mark Lester személyében. Az egykori bőrgyógyásszal, dr. Arnold Kleinnel együtt tehát már ketten vívnak az apaságért - és az ezzel járó vagyonkezelési reményekért -, anyafronton viszont sokkal nagyobb a tolongás. A dolog kezd emlékeztetni a pár éve elhunyt playboy-modell, Anna Nicole Smith kislányának történetére: neki iis azonnal öt apja lett, amint kiderült, hogy milliókat örököl. Akkor egy DNS-teszt hamar eldöntötte a kérdést.

Bár már Michael Jackson életében sem volt mindenki biztos abban, hogy ő nemzette volna három gyermekét, halálával természetesen mindenki lázasan találgatni kezdte, hogy ugyan ki vállalja az apaságot és anyaságot. Igaz, amíg Jackson édesanyja a három gyermek gyámja, addig ő kezeli a Pop Királyának vagyonát, ami egy ideig a tetemes adósság miatt nem is tűnt olyan vonzónak. Mióta azonban híre kelt a több mint száz kiadatlan dal létezésének, ismét több százmillió pluszba fordult a mérleg, ezzel pedig elkezdett gyarapodni a gyermekekre - és a velük járó esetleges vagyonrész kezelésére - igényt tartók száma.

Bár a Jackson-család kiindulópontja az, hogy az énekes a három gyermek biológiai apja, hamar feltűnt a színen Jacko egykori bőrgyógyásza, dr. Arnold Klein, aki többek szerint spermadonorként járult hozzá az énekes gyermekáldásához. Klein akkor kijelentette, hogy legjobb tudomása szerint nem ő Jackson gyermekeinek biológiai apja, de elismerte, hogy egyszer valóban adott spermát. Volt szeretője, Paul Gohranson verziója szerint azonban Klein tudta, hogy páciense nemzőképtelen, és úgy döntött, hogy segít megoldani a gyermekvállalás problémáját.

Ezt a verziót egy másik ismerős is igazolta, aki szerint Klein neki bevallotta, hogy ő az apa, és ezt egyébként bizonyítani is tudja. A bőrgyógyász egyelőre mindenesetre nem állt elő semmilyen követeléssel.

A történethez az is hozzátartozik, hogy Kleinnek volt az asszisztense Debbie Rowe, Jackson két idősebb gyermekének biológiai anyja. Végül akadt egy önként jelentkező is a gyerekek keresztapja személyében. Az egykori gyereksztár, Mark Lester a napokban vallott arról, hogy spermát adott régi barátjának, és a külső jegyek alapján meg van győződve arról, hogy bizony ő Paris Jackson vérszerinti apja. "Paris nagyon sápadt és kék a szeme. A legidősebbet kivéve minden lányom világos bőrű és kék szemű. Sokan mondják, hogy Harriet és Paris mennyire hasonlít egymásra" - mondta Lester az interjúban, hozzátéve, ha kell, szívesen vállalja a DNS-tesztet.

A teljesség kedvéért megemlíthető, hogy a találgatások közepette az énekes régi barátja, a szintén gyerekszínészként ismertté vált Macaulay Culkin neve is felmerült lehetséges spermadonorként. Ezt azonban egyelőre senki nem cáfolta és nem is erősítette meg, és egyelőre Culkin sem jelentkezett a vagyonkezelői jogokért.

Egy biztos pont

Az apa (vagy apák) kiléte tehát továbbra is kérdéses, az viszont egyre biztosabbnak tűnik, hogy valóban Debbie Rowe az énekes két idősebb gyermekének, Parisnak és Prince Michaelnek a biológiai anyja. A TMZ információi szerint ugyan az asszony csak kihordta a gyermekeket, valójában más volt a petedonor, de Rowe ügyvédje természetesen tagadta, hogy ez így lenne. Bár a bíróság döntése szerint Michael Jackson édesanyja, Katherine Jackson az énekes gyermekeinek hivatalos gyámja, Debbie Rowe láthatási jogot kapott. Igaz, korábban ő is pályázott a nevelőanyai címre, pedig a válóper után egy ház és egy több millió dolláros csekk fejében hajlandó volt lemondani róluk. Amikor az énekest 2005-ben másodszor is gyermekmolesztálással vádolták meg, Rowe benyújtotta az igényt a gyerekeire, és egyúttal kijelentette, ha nem kapja meg a neki járó tartásdíjat, volt férje ellen vall majd.

Utólag persze kiderült, hogy lemondó nyilatkozata nem felelt meg a formai követelményeknek, így nem érvényes. Ennek ellenére mégsem ő kapta meg a két idősebb gyermeket, pedig így ő kezelhette volna Jackson vagyonát addig, míg Paris és Prince Michael nagykorú nem lesz. A gyerekek egyébként nem tudnak arról, hogy milyen szoros kapcsolat is fűzi őket az asszonyhoz, nagyanyjuk csak a napokban akarja őket tájékoztatni arról, hogy az eddig csak Miss Rowe-ként ismert nő valójában az anyjuk. A gyámságról szóló döntést megelőzően az is felmerült, hogy esetleg Janet Jackson veszi magához a gyermekeket, később pedig egyik nővére, Rebbie Jackson is igényt tartott erre a feladatra.

Anyja neve?

Egyelőre az énekes legkisebb gyerekének, a Blanketként is ismert Prince Michaelnek a születését övezi a legnagyobb rejtély. A hivatalos verzió szerint a hétéves kisfiút egy béranya hordta ki, és egyesek azt is tudni vélik, hogy egy afroamerikai hölgyről van szó. Prince Michael II születése után közel hat évvel feltűnt az első jelentkező egy igen beszédes nevű nő személyében. Billie Jean Jackson (eredeti nevén valószínűleg Lavon Powlis - a szerk.) 668 millió fontos keresetet nyújtott be Michael Jackson ellen arra hivatkozva, hogy ő a kisfiú édesanyja, és közös felügyeletre tart igény. A Star pedig pár hete azt dobta be, hogy a kis Blanket és az énekes állítólagos negyedik gyermekének, Omer Bhattinak az édesanyja lenne ugyanaz a személy. Pia Bhatti, aki férjével együtt Jacko alkalmazottjaként dolgozott, állítólag megesküdött az énekesnek, hogy soha nem árulja el, hogy felajánlotta a petesejtjeit, és az ő közreműködésével fogant a legkisebb Jackson-fiú.

A rejtély megoldásában Blanket születési anyakönyvi kivonata sem segít, ugyanis a dokumentumom nincs kitöltve az anyja neve rubrika, de édesapaként legalább az énekest jelölték meg.

Természetesen a rajongók sem mennek a szomszédba vad történetekért, a Yahoo egyik fórumozója például úgy véli, hogy Blanket anyja Jacko régi barátnja és bálványa, az énekesnő Diana Ross. Naomi H. a következőkkel próbálja alátámasztani feltételezéseit: az énekesnő legkisebb fia, Evan Ross nagyon hasonlít Michael Jacksonra, Blanket pedig Diana Rossra és gyermekére, ebből tehát evidens, hogy Blanket anyja Diana Ross.

Sok férfi és egy bébi

Nem ez az első eset, hogy a hírnév és egy nagyobb összeg reményében exponenciálisan megnő egy celebgyerek szüleinek száma egy halálesetet követően. A tragikus körülmények között elhunyt Anna Nicole Smith kislánya esetében hasonló volt a helyzet. Dannielynn Smith 2006. szeptember 7-én látta meg a napvilágot, anyja halálát követően pedig ő lett anyja vagyonának örököse. Ezért aztán megindult a tolongás a büszke apa címéért, az alábbi versenyzőkkel: Larry Birkhead, a híresség egykori szerelme, Howard K. Stern, Anna Nicole Smith akkori ügyvédje és élettársa, Mark Hatten, szintén egykori barát, Frédéric Prinz von Anhalt herceg, és Smith testőre, Alexander Denk is beszállt. A legelvetemültebb történetek szerint a kislány a celeb korábban elhunyt férjének, J. Howard Marshallnak a lefagyasztott spermájából származik, O.J. Simpson meg úgy vélte, bár két évvel a kislány születése előtt kavart az egykori modellel, neki lassú a spermája, szóval ettől még lehet ő is az apa. Az eredeti születési anyakönyvi kivonaton egyébként Stern volt feltüntetve, de végül egy DNS-teszt kiderítette, hogy valójában Larry Birkhead a valódi édesapa, aki azóta is boldogan neveli a kislányt.