A világ leghíresebb explaymate-jét szállodai szobájában találták eszméletlenül, majd a kórházba szállítás után meghalt. 39 éves volt. Hónapokon át kitartott egy nagyon sokáig élő milliárdos mellett, gyermeke születésekor elvesztette húszéves fiát.

Ájultan találták csütörtökön éjjel hotelszobájában Anna Nicole Smith-t. A 39 éves ex-Playmate a kórházba szállítása után elhunyt - írja a CNN.

Személyi gondozója talált csütörtökön éjjel 1.38-kor a Seminole Hard Rock Hotelben lévő lakosztályában ájultan fekvő Anna Nicole Smithre. A nővér azonnal értesítette a mentőket, helyszínre érkezésükig testőre próbált elsősegélyt nyújtani az eszméletlen explaymate-nek. Smitht 2.10-kor szállították be a hollywoodi Memorial Regional kórházba, ahol megállapították a halál beálltát. Az egykori Playboy-modell 39 éves volt, és mivel halálának oka egyelőre ismeretlen, a rendőrség törvényszéki orvosszakértői boncolást rendelt el az ügyben.

Anna az utolsó forgatáson

A halálhírt Smith ügyvédje, Ronald Rale jelentette be: "Megerősíthetem, hogy halott. Ez legalább akkora sokk számomra, mint Önöknek, fiúk" - mondta a Reutersnek. "Howard - Smith másik ügyvédje és férje, Howard K. Stern - gyászol, nincs abban az állapotban, hogy nyilatkozzon" - tette hozzá.

Az eredetileg Vickie Lynn Hogan néven született Smith némi sztriptízbáros kezdet után reklámokban vált ismertté, de Playboy-modellként futott be, amikor 1993-ban ő lett az év Playmate-je. A tekintélyes kebelmérettel rendelkező jelenség ezután a média megkerülhetetlen tényezője lett, amikor egy évvel később, 26 éves korában hozzáment egy texasi olajmilliárdoshoz, az akkor 89 éves J. Howard Marshallhoz. Férje egy évvel később elhunyt, Anna Nicole Smith pedig 12 éves pereskedésbe kezdett Marshall előző házasságából született fiával. Első fokon 474 millió dollárt nyert, másodfokon azonban a texasi állami bíróság a teljes vagyont Marshall fiának, Pierce Marshallnak ítélte.

Anna Nicole Smith (1967-2007)
Anna Nicole Smith (1967-2007)

A per 2006-ban folytatódott volna, de az amúgy is komplikált ügyet bonyolította, hogy júniusban meghalt Pierce Marshall, most pedig maga Anna Nicole Smith is.

A legpechesebb playmate - amellett, hogy 12 év alatt sem jutott hozzá vélt vagy valós milliárdjaihoz - eszményi alanya volt a bulvárhíreknek. Bulimiából adódó örökös súlyváltozásai, szexuális szokásai, valamint részegen és/vagy drogos állapotban elkövetett megnyilvánulásai miatt is rendszeresen szerepelt a hírekben.

Magánéletében azonban korántsem volt szerencsés: 2006. szeptemberében, pár nappal azután, hogy egészséges kislánynak adott életet, rejtélyes körülmények közt meghalt 20 éves nagyfia, Daniel, aki még első, 17 évesen kötött házasságából született. Mivel a halál körülményei nem voltak egyértelműek, orvosszakértői boncolás derítette ki, hogy antidepresszánsok és a kábítószerről való leszokásban használt metadon okoztak végzetes szívritmuszavart a húszéves fiúnál. Smitht akkor ideg-összeroppanással szállították kórházba, ez azonban nem akadályozta abban, hogy pár nappal később már jó pénzért árulja a sztorit a médiának, és egy yacht fedélzetén nem hivatalosan egybekeljen az addig csak ügyvédjeként ismert Howard K. Sternnel.

Elszállítják Anna holttestét

Az örökösödési sagában Smith halála mellett további érdekes fordulatot hozhat, hogy a tavaly született kislány, Dannielynn - aki a dolgok jelen állása szerint anyja után akár jogosult is lehet a milliárdos örökségre -, jelenleg maga is per tárgyát képezi. Smith egykori barátja, Larry Birkhead paparazzó ugyanis azt bizonygatja, a kislány az övé - és talán nem is alaptalanul, terhessége elején ugyanis Smith maga is ezt állította. Ugyanakkor Smith jelenlegi élettársa (avagy férje?) Howard K. Stern is vállalta az apaságot. Az ügyben a bíróság épp kedden tűzött ki újabb időpontot a DNS-vizsgálatra, mivel az előzőn Smith nem volt hajlandó megjelenni a gyerekkel.