Aliz, óriási nyertes vagy, hidd el – ezzel a közhellyel vigasztalta Horváth Éva a Viasat3 valóságshow-jának legnagyobb vesztesét, Éden Alizt, aki addigra már egy évre is elegendő szeretetcsomagot kapott játékostársaitól. A sort a volt sírköves, Éden Kristóf nyitotta, a finálé utolsó perceiben a zokogó Alizhoz rohant, és a tinédzserközönség legnagyobb megelégedésére magához ölelte, legalább ez jusson neki, ha már pénzt nem kapott. Az Éden Hotel zárópartiját a mexikói szappanopera-szerzők is megirigyelhetnék.

Csütörtökön este egy nagy közös vetítéssel ünnepelte a Viasat3 csapata, hogy véget ért az Éden Hotel első szériája. Az eseményen nemcsak a szereplők, a stábtagok és VV Zsófi meg L.L. Junior tűnt fel, rajongók is részt vehettek rajta, és ezt értsék úgy, ahogy mondjuk: rajongók, nem fizetett statiszták, mi is nehezen hittük el, de ez van. A tinihad sikítozott meg fotózott, mint akinek görcsbe rándult az ujja – de ez is csak fél tíz után, az adás kezdete előtt pár perccel indult be. Addig az Éden Hotel 25 szereplőjét – hárman nem tudtak eljönni – fényben fürösztötték a fotósok, amit az escortot nem, csak aktfotózást vállaló Szandra, Niki és Detti annyira élvezett, hogy olykor arról is elfeledkeztek, milyen rövid a ruhájuk.

Szandrának van magánélete

Aliz arcán nem kellett keresni az érzelmeket, az aggodalom hamarabb köszönt nekünk, mint ő maga, és ez később sem lett jobb, sőt. Fél tíz körül aztán beparancsolták a szereplőket, akik egy kanapén ülve, a rajongóknak háttal nézték végig az adást, de csak miután az emelvényen kimosolyogták magukat. „Ha így viselkednék, valószínűleg nem is lenne magánéletem” – felelte vihogva Horváth Évának Szandra, aztán két újabb vihogás közben elmondta, csak magát akarta szórakoztatni, bocsmindenki, de legalább neki jó volt.

Bár biztatták Krisztiánt, hogy ha már megvolt neki Szandra, akkor ugyan, csókolja már meg, a tánctanár viszont hajthatatlan volt és tiltakozott. Szerinte sem Szandra, sem ő nem vágyik erre, és amúgy is, a műsorban is csak taktikából szexeltek. Smárolt viszont Éden Dani és a csaja, Kriszta, őket nem kellett sokáig győzködni, a közönség meg tapsviharral díjazta az őszinte produkciót.

Sunáznám a fosszóródat

Aztán szót kapott az önfeláldozó bróker, Ádám is, a lányok meg sikítottak. Bezzeg Kristófnak feleennyi rajongó sem jutott, de ezt nem vette nagyon a szívére. „A bejáratnál nem ezt beszéltük meg” – poénkodott a fociedző, akiről azóta már mindenki tudja, hogy megnyerte a játékot. Nem maradt el az Éden Hotel 2 promója sem, a szereplőket arról beszéltették, miért is volt jó a forgatás. „Szerintem mindenképp próbáljátok meg, hatalmas kaland. Az egész nagyon jó volt, nagyon jól éreztem magam” – magyarázta Jennifer.

Éden István nem tudott megjelenni a csütörtöki eseményen, mert autóbalesete volt, tudtuk meg Horváth Évától, akinek nem véletlenül ivódott be a szürkeállományába a szereplő neve. István ugyanis már a beköltözésekor a következő szavakkal méltatta a műsorvezetőt: „Sunáznám a fosszóródat, és kardoznám a szarfosódat” – ezt már Gábor idézte így, szó szerint, a tömeg meg röhögött.

Alíz zokogott, Kristóf vigasztalt

A felvezetés után el is kezdődött a nagy közös tévézés, az édenesek közül csak Kristófon és Alizon látszott, hogy tartanak a végeredménytől, Szandra meg – nahát - végigröhögte az adást, de ő, ugye, legalább jól szórakozott. Azt, hogy Kristóf és Aliz egyre feszültebb, abból is érezni lehetett, hogy a finálé vége előtt Ádám és Dani is sugdosott valamit a győztes fülébe. Hogy pontosan mit mondtak, nem derült ki, csak sejteni lehet, arról informálhatták, hogy Aliz már egy negyedórája törölgeti a szemét. Kristóf onnantól már sűrűbben nézett hátra a műsor legnagyobb vesztesére, és amikor az adás véget ért, a fennhangon Kristófot ünneplő Nikit félresöpörve Alizhoz vágtatott, és megölelte. A tömeg elérzékenyült, az erős érzelmi impulzustól még majdnem mi is meghatódtunk, de inkább Szandrára koncentráltunk, akinek a viháncolása gyorsan helyrerakott minket.

A rajongók csak ezután indultak be igazán, autogramért és közös fotóért tolongtak, kidüllesztett szemekkel jelezték egymásnak, ha láttak valakit közeledni. A tombolán Levi alsónadrágját lehetett megszerezni, mi inkább a levegőre szavaztunk, és feltöltődtünk VV Zsófi látványával, ha már a hangját nélkülöznünk kellett. Hallhattuk viszont az édenesekét, igaz, csak cd-ről, a zárópartira ugyanis egy közös produkcióval készültek, táncoltak és tátogtak. Némi Való Világ 4 utánérzést fedeztünk fel a produkcióban, ami nem túl meglepő, tekintve, hogy L.L. Juniortól kapták a dalt, de mondják meg Önök.