Pejkó Ádám az Éden Hotel csütörtöki adásában feláldozta magát, és nem bánta meg. Amúgy sem nyerni, hanem nyaralni ment. Amióta megy a műsor, megismerik, de ez sem izgatja nagyon, mert ő egy olyan celeb lesz, aki kivételesen a kamera másik oldalán akar helyt állni. Azaz nem lesz celeb.

Pejkó Ádám negyven napot töltött az Éden Hotelben, és csak azért távozott, mert szavatartó ember, aki a barátaiért mindenre hajlandó, még arra is, hogy 25 millió forintot feladjon. A hotel egyik legjobb taktikusa ősellenségével, a csúnyáját tömegpusztító fegyverként bevető Éden Szandrával csak egy nagyon alacsony költségvetésű legénybúcsún találkozna.

Padlón volt

A magyar valóságshow-k történetének első önfeláldozó játékosa nem bánja, hogy tíz nappal a finis előtt kellett távoznia a hotelből, mert nem a pénz miatt vállalta el a játékot. “Egy pénzügyi tanácsadó cégnél dolgozom, stresszes, kemény meló, menni kell a pénz után, és nem mondom, hogy nem jött volna jól 25 millió, kinek ne jönne jól, de én tényleg nem ezért vállaltam el a dolgot. Persze, tudom, mindenki ezt mondja, de nekem más volt a helyzetem, egy hatéves kapcsolatom ért véget elég keményen, ehhez jött a gazdasági válság hatása, ami a pénzügyi szektort azért odavágta alaposan, szóval padlón voltam.”

Feltöltődni, önmagát megismerni, kipróbálni ment Kolumbiába. “Sokkal türelmesebb lettem, mint előtte voltam. Arrogáns típus vagyok, rettentően idegesít az, hogy amit én megértek két perc alatt, ahhoz másnak miért kell tíz. Ezen sokat csiszolt a hotel, megértőbb vagyok, mint valaha, bár a hülyeséget továbbra sem tolerálom.” A kezdetektől ott volt a játékban, annak egyik irányítója volt, de érdekes módon egyetlen játékostársa kiesése sem szárad a lelkén. “Szerintem nem nagyképűség, ha azt mondom, jól játszottam. Nagyon kevés párom volt, Alíz, Kata és Niki, és egyetlen alkalommal sem kellett kiejtenem senkit. Akit szerettem volna a hotel falain kívül látni, mégis túlélt, ez már csak egy ilyen játék.”

Csak pókmajmok ne

A siker érdekében testét is aktívan használó Éden Szandráról továbbra sincs jó véleménnyel, és nem bánta meg azt sem, hogy lemocskoskurvázta, és szarnak titulálta. “Amikor bejött a hotelbe, és azzal nyitott, hogy sziasztok, Szandra vagyok, sztriptíztáncos és aktmodell, akkor rögtön tudtam, hogy nem sokat fogunk beszélgetni. Nem nagyon érdekel, ki miből él, mert semmi közöm hozzá, de nem kell az arcomba dörgölni, hogy hé, itt a testem, ezt viszem vásárra naponta, mert nem érdekel. Szandra ráadásul a műsor legmázilisabb játékosa volt, elcsábította Levit és elszedte a gatyáját, aztán pedig jó helyen volt a jó időben és kinyitott egy borítékot, így szerzett kétszer védettséget. Ettől nem lesz nagy játékos, csak szerencsés.” Nem is találkoztak a műsor bejezése óta, pedig több közönségtalálkozó és közös buli is volt már. “Most voltunk Nikinél Szekszárdon, előtte felhívtam, hogy ha meghívja Szandrát, akkor felejtsen el, mert nem vagyok hajlandó egy légtérben lenni vele.”

Nem csinált segget a szájából

A többiekkel jóban volt, különösen Danival és Kristóffal, akikért mindent megtett volna, bár egy ilyen műsorban nem túl gyakori, hogy életre szóló barátságok köttetnek. “Nehezen nyílok meg másoknak, nem bízom az emberekben első blikkre, de Danival és Kristóffal azonnal egy hullámhosszra kerültünk. Iszonyú sokat hülyéskedtünk együtt, mi tartottuk mozgásban a hotelt - a többiek nem egyszer csak feküdtek a szobájukban, miközben mi lent ökörködtünk.”

A kiesése előtt egy héttel Szandra megkérdezte tőle, feláldozná-e magát Daniért, ha valamelyiküknek mennie kellene a hotelből. Ádám habozás nélkül igent mondott, és amikor a legutóbbi párválasztáson pont ilyen helyzetbe került, nem csinált segget a szájából. “Nem tudom, hogy Kristóf készült-e emeli a kezét, de nem hagytam volna neki. Neki sokkal nagyobb szüksége van a pénzre, és Danihoz hasonlóan már korábban mondta, hogy nem nőzni, nem pihenni és nem játszani jött be, hanem a 25 millióért. Nekem ez a játék mást jelentett, így nem volt kérdés, hogy megmentem-e Danit vagy sem.”

A hotelben ő volt az egyik olyan srác, akit teljesen hidegen hagytak a nők, pedig ha akarta volna, Nikit bármikor megkapja. “Mindenki másképp dönt, én úgy határoztam , hogy kibírom nő nélkül. Ez nem egy Való Világ, ahol fél éven át kínlódik az ember, hanem legjobb esetben is alig két hónap - ha az utcán most megkérdünk tíz embert, tuti lesz köztük olyan, aki három hónapnál régebben nem élt nemi életet, szóval ez nem lehet nagy kaland. Nem, nem vagyok meleg és biszexuális sem, a nőket szeretem, csak éppen a beköltözés előtt úgy padlón voltam, hogy  eszem ágában sem volt Niki közeledésének engedni. Eleinte egyébként poén volt, és amikor csak délután hülyéskedtünk egymással, azt én is élveztem, de esténként, amikor félhalottra itta magát, akkor elviselhetetlen volt. Nemcsak az zavart, hogy állandóan cibált volna, hanem az is, hogy nem lehetett vele beszélgetni, mert borzasztó baromságokkal traktálta az agyamat.”

Az légy, aki vagy

Az Éden Hotelnek köszönhetően megismerik az utcán, és a nők is másként néznek rá. “Fura ez, mert pont az a srác vagyok, mint egy évvel korábban, nem műttettem át magam, vagy ilyesmi, így azokkal a nőkkel nem tudok mit kezdeni, akik most jönnek oda, hogy helló, te vagy az Éden Ádám, mert ugyanabban a pubban már láthattak eleget korábban is, de akkor nem foglalkoztak velem - hát akkor most is tessék továbbhaladni. Kristóffal szoktunk bulizni, ami nagyon veszélyes, mert tapadnak rá a nők, ott lóg rajta állandóan pár, bárhol vagyunk.” Felröppent egy olyan pletyka is, hogy Éden Kata szeretett volna közel kerülni hozzá a hotelen kívül, de ezt tagadja. “Dehogy, szó sincs erről. A hotelben sem volt köztünk semmi, idekint sincs. Jó haverok vagyunk, de ennyi, nem járunk.”

A média világa érdekli, de reality-szereplőktől szokatlanul nem a kamera előtt, hanem mögötte szeretne dolgozni. “Szerintem van bennem annyi kreativitás, hogy egy Éden 2-ben szerkesztőként, ötletadóként részt vegyek, de még nem kértek fel ilyen feladatra. Akár a második Éden Hotelbe is beköltöznék, mert ilyen felejthetetlen nyaralásom nem sok volt életemben.” Ádám a játékról is sok érdekeset mondott, az interjú folytatását az Index tévéügyi szakblogján, a comment:com-on olvashatják holnap reggel.