Az idei év első karácsonyi ajándéka, hogy John Travolta és Olivia Newton-John újra összeállnak, méghozzá egy fantasztikus karácsonyi album kedvéért, aminek már a borítóját elnézve nem bírunk magunkkal, és azonnal hallani akarjuk. Még nem tudjuk megmondani, de az is lehet, hogy ez lesz minden idők legjobb karácsonyi albuma. Nézzük, hogy jutott el a színész-énekes páros oda, hogy ennyi idősen kávéscsészéket szorongatva, egy halom ajándék felett úgy vigyorogjanak, mint akiknek pisztolyt szorítanak a fejükhöz.

Travolta karrierje elég szépen indult. 1977-ben megkapta a Szombat esti láz főszerepét, majd közvetlenül ezután következett a Grease, minden idők legsikeresebb musicalje – ebben játszottak először együtt Olivia Newton John-nal. 1991-ig nem sokat tudni szerelmi életéről, mindenesetre ebben az évben vette feleségül Kelly Prestont, akivel azóta is házasok. A 80-as évek végéig nem voltak igazán meghatározó filmszerepei, akkor is csak átmeneti visszatérést biztosított neki a Nicsak, ki beszél? című vígjáték. Az igazi áttörést Vincent Vega szerepe hozta meg neki, Tarantino Ponyvaregényében a 90-es évek közepén. A botrányok csak ezután következtek.

Meleg, nem meleg

John Travoltát a 2007-es Hajlakkbeli transzvesztita szerepe miatt sok támadás érte. Tudni kell ugyanis, hogy 1975 óta a szcientológia elkötelezett híve, az egyház pedig nem megengedő a homoszexuálisokkal szemben, akiknek átnevelő központokat tartanak fenn, hogy „meggyógyítsák“ őket. A pletyka, miszerint Travolta meleg, legelőször 1998-ban kelt szárnyra. Akkor egy egykori szcientológus azt állította, az egyház Travoltát használja amolyan belső reklámként, vagyis ő a referenciaként mutogatott „gyógyult meleg“. Ezt persze cáfolták, arra hivatkozva, hogy a színész házas, és gyerekei vannak. 2001-ben azonban készült egy fotó, ami további találgatásokra adott okot. A képen a színész saját repülőgépének lépcsőjén állva karol át és csókol meg egy ismeretlen férfit. Még a South Park készítői is szenteltek egy részt a színész feltételezett homoszexualitásának és a szcientológiának, Trapped in the closet címen. A támadásokkal idén sem hagytak fel, és tavasszal egy masszőr perelte be a színészt, mert állítólag szexuálisan zaklatta őt munkavégzés közben. Emiatt két másik féri is kedvet kapott ahhoz, hogy kamunak tűnő sztorikat találjon ki Travoltáról, és már követni sem lehet, hogy hány masszőr perelte be őt.

Fia halálától Mickey egérig

John Travolta 16 éves fia 2009 januárjában halt meg, a körülmények pedig sokáig tisztázatlanok voltak. Bár a szcientológia egyik fő alakjának számító, ennek közvetkeztében a pszichés betegségek létezését elutasító színész sokáig cáfolta, hogy fia autizmusban szenvedett volna, végül bevallotta, hogy igaz, és fia halálát a sokadik epilepsziás roham okozta. Travolta és felesége korábban folyamatosan cáfolták, hogy fiuk beteg, és úgy tettek, mintha Jettel minden rendben volna. A színész képes volt interjúkon arról áradozni, hogy fia mennyire szeret olvasni meg sportolni, holott sanszos, hogy a srác egyikre sem volt nagyon képes. A botránynak még ekkor sem lett vége, két bahamai férfi ugyanis dollármilliókat követelt John Travoltától, cserébe fia fotóiért, amiket állítólag akkor készítettek, amikor Jett haldoklott, majd egy mentős is előkerült bizonyos dokumentumokkal. Fia halála után a színész hite egy kicsit megingott, de végül mégis szci maradt, két évvel később pedig megszületett második fiuk, Benjamin. Később pedig már mindenki csak azzal foglalkozott, hogy épp milyen haja van Travoltának, aki mostani karácsonyi album borítóján éppen Mickey egér-hajjal vigyorog Olivia Newton-John mellett.

Mellrák után is Physical

Az ausztrál származású Olivia Newton-Johnnak sem ment rosszul eleinte. 1974-ben indult az Eurovíziós dalfesztiválon, majd Kaliforniába költözött, ahol countrylemezeket adott ki. 1978-ban Travoltával együtt játszott a Grease-ben, ezután pedig átnyergelt a popzenére, és Physical című számával rögtön el is jutott a csúcsra. A nyolcvanas években üzleti vállalkozásba fogott, ami 1991-ben csődbe is ment, egy évre rá pedig mellrákot diagnosztizáltak nála. Azóta is mellrákellenes kampányokban dolgozik. 1996-ban elvált első férjétől, és megismerkedett Patrick McDermottal, aki 2005-ben egy kicsit eltűnt a tengeren, majd egy év után hirtelen előkerült. Newton-John a sokk után gyorsan férjhez ment üzletember pasijához, John Easterlinghez, 2010-ben pedig kihasználva a Physical sikereit, az új verzióval ismét felkerült a slágerlistákra. Azóta is nagyon erőlködik, hogy reflektorfényben maradjon, minden bizonnyal ezért vállalta el a karácsonyi album készítését egy Mickey egér hajú férfival.

Karácsonyozzon giccsesen Travoltával

Bár a lemezen olyan óriási nevek is közreműködnek, mint Barbra Streisand, Tony Bennett és Kenny G, félő, hogy az egész szomorúan giccses lesz, bár a giccs a karácsony egyik megbocsátható bűne. Egyébként az album ötlete állítólag Travoltától származik, aki ki akarta használni a Grease-ben elhangzó duett, a 'You're the One that I Want' sikereit. Az album bevételeit természetesen jótékony célokra fordítják majd, így például a Travolta fia után elnevezett, Jett Travolta alapítvány és Olivia Newton-John rák alapítványa kap majd pénzt belőle. "Mindketten éreztük azt a csodálatos és vidám energiát az album felvétele közben. Azt szeretnénk, ha az emberek boldogok lennének és mosolyognának. Reméljük, hogy ez egy olyan projekt, ami majd évről évre megújul, és még több pénzt kapnak majd az alapítványok" – mondta a CBS Newsnak Olivia Newton-John, aki ezek szerint már fejtetőig belemerítkezett a karácsonyi szeretetáradatba.