Zimány Lindának jól indult a 2013-as év. Egy hónapja megnyert egy modell-kereső versenyt, a napokban felkérést kapott az amerikai Playboytól, és nem mellékesen ma lett 27 éves. Most megtudhatja, hogy jutott el a csúcsra a vidéki glammodell.

Zimány Linda pontosan 27 évvel ezelőtt, 1986. március 29-én született Nagykanizsán, ahol egészen 18 éves koráig élt. Karrierje azonban már jóval korábban, 15 éves korában elkezdődött, amikor is egy hasonmásversenyen ő lett a magyar Britney Spears. "Szerintem külsőleg kell rá hasonlítani, mert ugye belsőleg nincs két egyforma ember" – mondta Zimány okosan a tizenkét évvel ezelőtti videóban, amiben azt is megmutatta, hogyan tud egy ketchupos zsemle után ugyanúgy ugrabugrálni, mint Spears.

Póthajjal a jogi egyetemen

A Délmagyar egyik interjúja szerint Zimány 2009-ben volt ötödéves joghallgató a Károli Gáspár Református Egyetemen, vagyis – jó esetben – 2004-ben kezdte el az egyetemet. Mivel Zimány Linda még mindig előszeretettel hangsúlyozza, hogy ő bizony jogra jár a nagy munka mellett, ezért ha jól számolunk, jövőre lesz kereken tíz éve, hogy diplomája átvételére készül.

Zimány hatalmas karrierje a Spears-hasonmásság után azzal folytatódott, hogy szerepelt a V-Tech együttes Álmodoztam című klipjében, és nem mellékesen összejött az együttes egyik énekesével, Kecskés Tibor Kefírrel. Aztán 2006-ban, mindössze húszévesen Zimány Linda tényleg berobbant a köztudatba, ugyanis megnyerte a Miss Balaton szépségversenyt. Akkor még az volt minden álma, hogy saját ügyvédi irodája legyen, ezt később műsorvezetésre változtatta. Szerencsére ebből az időből is maradt egy videó az utókornak, amikor a már póthajjal megjelent Zimány Linda a Viva TV Interaktív című műsorában nyilatkozott ízléses külsejéről.

Szerelem és karrier

Kefír után Zimány a jóval fiatalabb Zentai Márkkal randizgatott, és ekkor derült ki az is, hogy a glammodell kicsit átszabatta a száját a még tökéletesebb megjelenés miatt. A Zentaival zajló randizgatásnak hamar vége lett, amit Zimány egy, a ruháit és a gátlásait is oldó Playboy-címlappal ünnepelt meg. Ekkor már sejteni lehetett, hogy hatalmas karrier vár rá, hiszen időközben a Cool TV műsorvezetője lett, és glammodell barátnőivel a Sugarbirdöt is útjára indították. "Megkerestek minket, hogy szeretnének velünk egy kollekciót készíteni, és hát mi nem vagyunk ruhatervezők, azt azért tanulni szokták, meg hát nincsenek is olyan ötleteink. Mi csak úgy elmondtuk a magunk kis világában, hogy mit tudnánk elképzelni" – mondta Zimány Bódi Sylvivel együtt egy 2008-as interjúban, ami az első Sugarbird-divatemutató napján készült.

Azok után, hogy Zimány már szinte mindent elért, amit egy nő el akar érni – megmutatta magát meztelenül, és az ő nevében terveztek neki ruhakollekciót – a szerelem is újra megtalálta. Először Éder Krisztiánnal hozták hírbe, amit mindkét fél hevesen tagadott, majd összejött barátnője, Bódi Sylvi exével, a pókeres Kaló Dénessel. Kalóhoz hozzá is akart menni, de később eltávolodtak egymástól. Nagyon. Hogy miért szakítottak, az nem derült ki, de remélhetőleg nem az volt a probléma, hogy Zimány 2010-ben is levetkőzött. Kalón gyorsan túltette magát a glammodell, ugyanis azonnal Dzsudzsák Balázs mellett kötött ki, amit sokáig titkolni próbált, ám a focista hamar világgá kürtölte szerelmét. Tavaly decemberben azonban ennek a kapcsolatnak is vége szakadt, a pletykalapok pedig Kedves Ferenccel hozták hírbe Zimányt, amit a glammodell egyértelműen tagadott. Az idei Glamour-gálán ennek ellenére még a mosdóban is együtt voltak.

Mi az a glammodell?

A modell szó alatt a klasszikus értelmében a kifutókon, illetve divatmagazinokban szereplő nőket értjük, akik semmiképpen sem keverendők össze a glammodellekkel. A glammodell glamour modellt jelent, vagyis azokat a nőket, akiket a férfimagazinokban láthatunk erős sminkben, póthajjal, bikiniben, vagy anélkül.

Tiszta Amerika

A Kedves Ferenccel kapcsolatos pletykák azonban még talán jót is tett Zimánynak, mivel 2013-as éve tökéletesen indult. Meghívást kapott egy Las Vegas-i modell-kereső versenyre, a Tropic Beautyra, amit meg is nyert. Igaz, Zimány azt hangoztatta, hogy a Hawaiian Tropic szépségversenyt nyerte meg, de igazán érthető, hogy az, aki Amerikában bármilyen versenyt is megnyer, kicsit összezavarodik. A glammodell ekkor minden bizonnyal azt hitte, elérte pályája csúcsát, hiszen ezzel lehetőséget kapott arra, hogy szerepelhessen egy naptárban, ám az igazi meglepetések csak ezután következtek.

Zimány Linda nem sokkal huszonhetedik születésnapja előtt ajánlatot kapott az amerikai Playboy magazintól. A glammodell az Aktívnak nyilatkozott arról, hogy álma mostmár az, hogy Amerikában dolgozhasson, persze csak azok után, hogy lediplomázott. De ennyi év iskolába járás után biztosak vagyunk benne, hogy könnyen fog neki menni, hiszen aki ennyi mindent elért az életben, annak egy papír megszerzése a sokéves rutin után gyerekjáték. Főleg úgy, hogy állítólag a szerelem is újra megtalálta, mivel Zimány a héten azt nyilatkozta az RTL Klub Reflektor című műsorában, hogy ismét van párkapcsolata, bár azt nem árulta el, hogy ki az újabb szerencsés férfi. Végül pedig nézzen meg egy fotót Zimány Lindáról 2006-ból, amikor megnyerte a Miss Balatont.