Nemrég megtudhatta, hogy a mára már kultfilmekké vált alkotásokba először nem feltétlenül azokat szánták főszereplőnek, akik végül híressé tették a filmet. Kiderült például, hogy Tom Hanks helyett sokáig versenyben volt John Travolta azért, hogy eljátszhassa Forrest Gumpot, illetve hogy Sharon Stone helyett majdnem más villantotta meg a csúnyáját az Elemi ösztönben. De a Buzzfeed összeállításában is találtunk megdöbbentő dolgokat.

Tim Roth, mint Perselus Piton a Harry Potterben

A Harry Potter-rajongók most biztos hálát adnak az égnek, hogy végül Alan Rickman lett Perselus Piton professzor, nem pedig Tim Roth. Persze Tim Roth sem rossz, és a karaktere is illett volna ahhoz, hogy ő alakítsa Pitont, de valljuk be, Alan Rickman mindig mindenkinél sokkal jobb választás.

Carey Mulligan, mint Lisbeth Salander A tetovált lány amerikai változatában

Ha már mindenképpen úgy érezték Hollywoodban, hogy azonnal fel kell dolgozniuk az amúgy teljesen jó svéd filmet, akkor igen, szerintünk is sokkal jobb választás volt Rooney Mara A tetovált lány főszerepére, mint a vérszegény Carey Mulligan.

Britney Spears, mint  Allie Calhoun a Szerelmünk lapjaiban

Ne nevessen, ez teljesen komoly. Rachel McAdams helyett majdnem Britney Spears lett az, aki Ryan Goslingot szerethette sírásig ebben a nagyon szerelmes filmben. A főszerepért egyébként Spears mellett sokáig versenyben volt még Jessica Biel és Reese Witherspoon is.

Jennifer Lawrence, mint Bella Swan a Twilight sorozatban

Aminek igazán örülünk, az az, hogy végül a kifejezéstelen arcú Kristen Stewart kapta meg Bella Swan szerepét a szerelmes tinivámpírokról szóló filmben. Ugyanis ha Jennifer Lawrence szenvedett volna a fehérre maszkírozott Robert Pattinson mellett, akkor most nem szeretnénk annyira az Oscar-díjas színésznőt. (Aki akkor nem is biztos, hogy kapott volna Oscart.)

Will Smith, mint Django a Django elszabadulban

Vannak dolgok, amik hallatán az ember fellélegzik, ez pedig egy olyan pillanat. Remélhetőleg ön is rettenetesen boldog, hogy nem a vicceskedésével erőlködő Will Smith kapta meg Tarantino filmjében Jamie Foxx helyett a főszerepet. Igazából azt sem nagyon értjük, hogy miért akarta eredetileg Will Smith-t a szerepre.

Ashton Kutcher, mint Patrick Verona a 10 dolog amit utálok benned című filmben

Valljuk be, a 10 dolog, amit utálok benned nem a filmtörténet csúcsa, de legalább Heath Ledger játszotta benne az egyik főszerepet a bulldogarcú Julia Stiles mellett. Lehet, hogy Ashton Kutcher sokkal jobban illett volna a képbe, de lehet, hogy Ledger élete is máshogy alakult volna, ha nem kapja meg Patrick Verona szerepét, amivel tényleg igazán ismert színész lett végül.

Gwyneth Paltrow, mint Rose DeWitt Bukater a Titanicban

El tudja képzelni, ahogy Leonardo DiCaprio inkább Gwyneth Paltrow-ért áldozza fel magát a Titanic végén? Hát mi sem. Sőt, ha nem Kate Winslet kapja meg a főszerepet, akkor ő és DiCaprio valószínűleg sosem lettek volna jóbarátok, és mi nem drukkolhatnánk folyamatosan azért, hogy végre összejöjjenek.

Julia Roberts, mint Leigh Anne Touhy A szív bajnokaiban

Nem sokon múlott, hogy végül Sandra Bullock kapta meg A szív bajnokai című filmben a főszerepet Julia Roberts helyett, de óriási mázli, hiszen Bullock az alakítása miatt gyorsan kapott is egy Oscart.

Matt Damon, mint Jake Sully az Avatarban

Matt Damon és Jake Gyllenhaal is versenyben volt egy darabig, hogy Jake Sullyt alakítsák James Cameron nagyon 3D-s filmjében, de végül a kevésbé ismert Sam Worthington kapta meg a szerepet.

Freddie Prinze Jr., mint Peter Parker a Pókemberben

Mármint az előző Pókember filmek főszerepét kapta meg majdnem Freddie Prinze Jr., amikben végül Tobey Maguire lett Peter Parker. Nehéz eldönteni, hogy ez végül jó, vagy rossz döntés volt-e, arról viszont nincs információnk, hogy az új Pókember filmekben is felmerült-e Freddie Prinz Jr. neve Andrew Garfiledéval szemben.

Lindsay Lohan, mint Regina George a Bajos csajokban

Nem valószínű, hogy sokat vesztettünk volna, ha Lindsay Lohan nem a cuki tinilányt, hanem a gonosz tinilányt alakítja a Bajos csajok című vígjátékban,az viszont kifejezetten vicces, hogy úgy tudni, azért nem ő lett végül a negatív karakter, mert Lohan nem szerette volna, ha az emberek egy ilyen szereppel azonosítják őt később. Így tehát Rachel McAdams játszotta el inkább Regina George-ot, akkor még hosszú, szőke hajjal.

Jim Carrey, mint Jack Sparrow A Karib-tenger kalózaiban

Mindenki döntse el saját maga, hogy melyik színész lett volna jobb Jack Sparrow szerepére. Lehet, hogy Carrey viccesebb lett volna, mint Depp, Depp viszont még a részeges, félbolond kalóz szerepében is tudott magának új női rajongókat szerezni.

Christina Aguilera, mint Alison Scott a Felkoppintva című filmben

Ha Britney Spearsnél ledöbbent, akkor most mégjobban le fog esni az álla, ugyanis az énekesnő tényleg majdnem megkapta azt a filmszerepet, amit végül Katherine Heigl játszhatott el, és amiért egyébként Anne Hathaway is versenyben volt egy darabig.