Rengeteg előjel vetítette előre, hogy Rékasi Károly és Détár Enikő házassága előbb-utóbb végleg zátonyra fog futni. A 29. évében járó házasság a 2000-es években több válságot is megért, Détár a hírek szerint nem egyszer került a pszichiátriára, de a pár mindig újra meg újra összezárt. Most már nyilvánvaló, hogy egy harmadik fél is képbe került, Rékasi innen már nem akarja rendbe hozni.

Hónapok óta tartó bulvárpletykák végére tett pontot Rékasi Károly keddi közleménye, amelyben hivatalosan is elismerte kapcsolatát Pikali Gerdával. Az 51 éves színész májusban jelentette be, hogy elválik feleségétől, Détár Enikőtől, és ekkoriban meg nem erősített híresztelésként már megjelent a történetben Pikali is. Még májusban ki is adott a színésznő ügyvédje egy közleményt, amelyben belengeti a jóhírnév megsértését azok felé a lapok felé, amelyek terjesztik a kapcsolat hírét.

Eközben egyre több hír jelent meg az édesanyját is a tavalyi év végén elvesztő Détár Enikő romló lelkiállapotáról. Szeptember 3-án aztán Rékasiról megjelent egy olyan hír, hogy visszaköltözött nejéhez, Fésűs Nelly pedig arról nyilatkozott, mennyire örül, hogy rendeződnek a soraik. Azonban Pikalit és Rékasit a hónap folyamán együtt látták, és közben Détár és Rékasi is egyre mélyebbre süppedt a testi-lelki agóniába, így egy ponton túl már nem is tehettek mást, tiszta vizet öntöttek a pohárba.

Boldogan éltek, amíg szét nem mentek

Rékasi és Détár 1984-ben házasodtak össze, a 2000-es évek közepéig látszólag nem is volt semmi gond köztük, egyfajta álompárként emlegette őket a média. Détár olykor nem bírta a stresszt, de ezt a túl sok elvállalt munkával magyarázták. Idegkimerültsége 2005 elején is a pszichiátriára juttatta. Hamar találgatások kaptak szárnyra, hogy a házasságuk is válságba jutott. Később kiderült, a házasságuk elbukott. "Encivel minket mindenki álompárként emlegetett. Mi nem attól voltunk álompár, mert soha nem voltak gondjaink egymással, hanem mert ilyenkor mindketten küzdöttünk a házasságunkért. De most más a helyzet. Minden összeomlott bennem. Ezt már nem lehet rendbehozni, bár én szeretném" – nyilatkozta akkor a Mai Napnak Rékasi.

Ekkor azonban Détárról szivárgott ki, hogy a Madách Színház egyik húszéves táncosával lehetett afférja, de Détár ezt határozottan cáfolta. Júniusra úgy tűnt, az első válság rendeződött, decemberben pedig már kéz a kézben sétáltak a párizsi hóesésben. Ezután évekig nyugalom honolt körülöttük, 2008-ban Thaiföldön pihenték ki a hétköznapokat, és 2009-ben együtt siratták meg lányuk felnőtté válását és elköltözését.

Détár szomorú évei

2010-ben újra kezdődött a szomorú verkli: Détárt először hangszálai miatt kellett műteni, majd idegösszeomláson ment át. Lassan gyógyult meg a torka, de állította, mindez türelemre tanította őt. Ebben az évben érdekes dolgot nyilatkozott Rékasi arról, miért nem hordja a jegygyűrűjét: "Nekem a média a jegygyűrűm, mindenki tudja, hogy én vagyok Détár Enikő férje". Détár azonban az RTL Klubtól való távozása után ismét a pszichiátriára került, állítólag nem bírta elviselni a mellőzöttséget. Szerencsére az év végén újra munkába állhatott, méghozzá a Jóban-rosszban kínált neki magas gázsit és szerepet (Rékasi épp a konkurencia szappanoperájában, a Barátok köztben játszik).

A mostani válság előszelét már tavaly decemberben lehetett érzékelni, de ekkor még édesanyja halála miatt féltették a színésznőt a kollégái. Détár le is betegedett, és kórházba került, de úgy tűnt, sikerült feldolgoznia a gyászt, és belevágott a Nagy Duettbe. Ezután jött a hír, hogy vége a 29 évnyi házasságnak. Ugyan Rékasiék több válságból is képesek voltak felállni, Pikali képbe kerülése nem valószínű, hogy rendezni fogja a viszonyokat.

Pikali Gerda

Pikali Gerdát 2004-ben jegyezte el Csongrádi Géza, a Big Brother második részének Gézuja. Egy héttel ezután már meg is fogant a gyermekük, aki 2005 áprilisában született meg. Még ebben az évben teherbe esett ismét a férjétől. "A médiaszereplést nem vittem soha túlzásba, a magánéletemmel nem volt tele a sajtó" – nyilatkozta a Velvetnek még 2007-ben, és valóban keveset lehet olvasni a magánéletéről. 2010-ben még azt mondta, hogy a harmadik gyereket tervezik férjével, de pár hónapra rá kiderült, elválnak Csongrádival. Rékasiról nem tudni, mikor keveredett a képbe, az exférj is csak annyit tudott nyilatkozni a történtekről: "Döbbenet! Egyáltalán nem jó érzés az újságokban látni a történteket."