Nemrég Norvégiában keltett felháborodást egy önfotó, azaz selfie, pedig még egy kósza mellbimbó sem látszott rajta. A selfie ugyan 2013 szava lett, mégis veszélyes terep, főleg ha olyan önfotóról van szó, amit a készítőjük nem a nagyközönségnek szánt. Így szorult már nagyot Blake Lively és Scarlett Johansson, de a botrányok Ariana Grandét sem kerülték el, aki dildóval a háttérben fotózta magát. Vagy mégsem?

Egyértelműen a selfie a leghangsúlyosabb szó az utóbbi egy-két hétben, és ez két hírnek köszönhető. Egyrészt az Oxford szótárak internetes kiadása, az Oxford Dictionaries Online 2013 szavának nevezte az általunk szelfinek magyarított szót. Ami amúgy 2002 körül terjedt el, és a kenguruhús mellett ezt is Ausztráliának köszönhetjük. A másik szelfi-ügy ahhoz a norvég focistafeleséghez, Caroline Berg Eriksenhez kötődik, aki a szülés után pár nappal készített elképesztő fotót magáról. Sok norvég nő ezen kibukott, hogy miért van erre szükség, de a szülést levezető kórház és Berg Eriksen is megvédte magát.

A szelfik azonban már több nagyobb botrányt is megértek. Csak szeptemberben két szelfibomba is ketyegett. Az egyik szereplő a Híradósok című sorozatból vagy a Scott Pilgrim a világ ellen című hollywoodi bohózatból lehet ismerős. A 27 éves Alison Pill most szeptemberben jutott el ugyanis odáig, hogy magyarázkodjon egy sort egy egyéves toplesz önfotóért. Kiderült, azt az akkori vőlegényének, Jay Baruchelnek szánta, de véletlenül posztolta a Twitterén (ahonnan azóta törölte is magát). Conan O'Brien esti show-jában elmondta, iszonyat kínos volt a dolog, nagyon hülyének érezte magát, és biztos volt benne, hogy akárkivel találkozik, mind ezt gondolják: "Csöcsök! Örülök, hogy találkoztunk, láttam a csöcseidet!" – idézi a Daily Mail.

A démonűzte fiatal énekesnő, Ariana Grande is egy szelfivel keveredett galibába. Az ő instagramos képén a hosszú lábai és a szép arca jelentik az egyetlen erotikaforrást, nem is ez volt a gond. A háttérben ugyanis egy kissé rendetlen szobabelső látható. Az Uproxxnál pedig elkezdték alaposan kielemezni a fotót, és a lomok közt különös tárgyra bukkantak: egy kábelkötegen heverő fekete, hosszú, vastag valamire. Persze az ember fejében megfordul, hogy az egy műpénisz, azaz dildó lehet. Novemberig várt a válasszal, miszerint az egy mikrofon volt, mivel ő egy énekes.

2011 volt még erős a botrányos szelfik terén, az évet ráadásul egy csodás darab nyitotta Blake Livelyról. A Gossip Girl celebjéről totál meztelen képek kerültek ki, de smink nélkül, és nagyrészt az arcát eltakarva fotózkodott, így sokáig tagadta, hogy ő van a képeken. Persze a pletykák is szárnyra keltek, miszerint Ben Afflecknek küldözgette volna a fotókat, bár ezt sem ismerte be soha senki.

A másik pucérkodó Scarlett Johansson lett, aki viszont ha belegebed, se tagadhatta volna le, hogy ő van a képeken. Ő is meztelenül, sminkmentesen szelfizett, mell és fenék is pompásan látszik a képeken. Egy másik képén törülközővel takarja el magát elölről, azonban hátul minden látszik. Ez utóbbi akkora siker lett online, hogy hamar mémesedett is, mindenki így fotózgatta magát. Eközben Johansson az FBI-hoz fordult, hogy kiderüljön, ki szivárogtatta ki a képeket a mobiljáról. Végül októberben el is kapták a gyanúsítottat.

A többi régebben készült szelfi zömmel szintén a kiszivárgott kategóriába sorolható: Rihanna, a terheshasat és mellet fotózó Jessica Alba, a dögös tiniképeket készítő Vanessa Hudgens és maga Sarka Kata is megszívta a mobilokat feltörő trollok áldatlan tevékenységét. Christina Hendricks és Olivia Munn esetében azonban nem annyira lehetett bizonyítani, hogy az ő melleik kacsintanak vissza a fotókról.