Bármikor előfordulhat, hogy hiába a jó szándék és az igényes megvalósítás, az olvasó tojik arra, amit írunk. Az alábbi cikkeknél ez pontosan így történt - szóval összegyűjtöttük az elmúlt év méltatlanul legolvasatlanabb cikkeit.

Olvasóink általában érdeklődnek a sztárok pénzügyei, életkörülményei iránt, és szeretik tudni, ki hogyan keres. Hát ezért nem értjük, hogyan lehet 2013 legkevésbé olvasott cikke ez az anyag, ami pedig pont ezt taglalja. Talán Madonnából van elegük? Akárhogy is, pontosan 99 kattintást hozott, pedig kiderült belőle, hogy Beyoncé még úgy is többet keres a férjénél, hogy az év nagy részében szülési szabadságon volt.

Aztán ott van a haikuíró sorozatgyilkos története, amiből jobb helyen regényt írnak, vagy művészi krimit rendeznek, de hát az sajnos nem profilunk. Motívumok: egymás után, csendben lángra kapó házak, rejtély, versek, erdő. Mi csak a tényeket, illetve a hivatalos források feltételezéseit közöltük, ami 368 kattintást szerzett.

A Muppet Show, ami 1976 óta mozgatja meg a világot, de annyira, hogy készül a tizedik mozifilm, amelybe a sorozatban megkedvelt bábok mellé minden híres embert beszerveztek, aki nem Miley Cyrus. De tényleg, a csodálatos Tom Hiddleston, az ultramenő Tina Fey, és a Danny Trejo, de komolyan, Danny Trejo is szerepel benne. Hát, ez volt az év harmadik legkevésbé olvasott cikke, 416 embert érdekelt.

A negyedik helyet egy szinte névtelen hülyeúr szerezte meg, aki nőnek öltözve ment bankot rabolni, mert ezt gondolta megfelelő mimikrinek. A cincogó hangon fenyegetőző, Edwardsként emlegetett férfit annak ellenére komolyan vették, hogy rózsaszín parókában követelte a pénzt. Az ő kalandjának vége 429 embert izgatott.

És bár általában olvasóinkat az is érdekelni szokta, ha egy híres, vagy kevéssé híres ember nyilvánosan bénázik, hát még, ha villant, kereken ötszáz kattintásnyi izgalmat keltett fel a gondolat, hogy egy brit tévés gála sokat mutató résztvevőit majdnem elfújta a szél, és így a kívántnál is több látszott ki belőlük. Így kerültek az angol tévés nők az ötödik helyre.

A hatodik helyezett, így utólag, nem okoz különösebb meglepetést: ha önök tojtak arra, hogy az élők mennyit kerestek, miért izgatták volna magukat azon, hogy ki a legtöbbet bevételező halott? Ugye. (Ha most feltámadt volna az érdeklődése, itt a válasz. Vagy, hát, lejjebb.)

Menjünk tovább: mivel az égvilágon mindennek van már világnapja (például a pucér kertészkedésnek), természetesen arra is kijelöltek egyet, hogy a könyvtárainkat szeressük. Ez egy skót faluban rúdtáncoló rendőrnővel valósult meg, és bár mi értékeltük a kezdeményezést, olvasóink tojtak rá. Kár.

A nyolcadik helyen egy olyan tényt taglaló cikk áll, amelyről mindenkinek tudnia kell: egy átlagos telefon iszonyúan dzsuvás, jó eséllyel az öné is. Nem cifráztuk túl a lényeget, tegyen ellene, mert nagy baj lesz. 557 ember már tudja. 

Oké, a következő, 568 kattintásnyi érdeklődést kiváltó cikknél mi sem értjük, mit gondoltunk. A lényeg, hogy Honolulunál volt egy rút melaszömlés, a cukros vizet pedig nehezen bírták a halak, úgyhogy halomra haltak. Sajnáljuk.

Tízes listánk utolsó helyezettjénél minden adott volt ahhoz, hogy szeressék: cicák, kutyák, menőség, és teljesen őrült emberek. A kisállatok teljesen komolyan gondolt divatbemutatója viszont ennek ellenére nemhogy osztatlan, semmilyen sikert sem aratott. Ez legalább jelzi, hogy olvasóink ítélőképessége még a helyén van.

Végül pedig az év unhírei!

Fentebb cikkeket szemléztünk, amelyekkel emberek hosszabban foglalkoztak. Most viszont megmutatjuk az év - önök szerint - legérdektelenebb híreinek listáját! 

1. Liberty Ross nagy villantásveszélyben volt (52 érdeklődő) 

2. Kelly Brook most bikiniben szexiskedik (68 érdeklődő) 

3. Kórházba került Korda György (79 érdeklődő, önöknek nincs szíve) 

4. Kállay-Saunders nem Tolvai Reny miatt ütött (81 érdeklődő)  

5. Állítólag ellopták Nicolas Cage szexfotóit (81 érdeklődő)

6. Pucér család okozott dugót Észak-Karolinában (82 érdeklődő) 

7. Snoop Dogg a fegyvertartás ellen énekel (84 érdeklődő) 

8. A Beastie Boys-os Adam Yauchról parkot neveznek el (84 érdeklődő)  

9. Justin Timberlake a Fehér Házban zenél (90 érdeklődő)  

10. Sterbinszky szerint Schobert Norbi kamuzik(96 érdeklődő)