Íme az év első hírösszefoglalója, melyben magyar, sokak által ismert személyiségekkel kapcsolatban olvashat fontos és érdekes híreket.

Erős Antónia fia

Erős Antónia rendkívül büszke 13 éves fiára, Matyira, aki a Street Sixteen nevű zenekarral rockbandákat megszégyenítő koncertet adott a budapesti Metro Klubban a minap. A híradós úgy véli: fia arra született, hogy zenész legyen. Erős gyermeke már kétéves kora óta tanul dobolni, s a formációval, amelynek tagja, több komoly fellépésen is túl vannak. A 13 éves Matyi Czutor Zoltán fiával, Simonnal, valamint Tóth Csanáddal zenél.

„Tavaly februárban a fiúk gitártanára szervezte meg, hogy találkozzanak, mert ő is látta, hogy mindannyian rendkívül tehetségesek. A legelső pillanattól kezdve megvolt köztük az összhang, s nem telt el két perc sem, és már együtt zenéltek. Úgy gondolom, az a nap a zenekar születésnapja. Mindhárman már nagyon pici koruk óta foglalkoznak zenével. A mi családunkban Matyi előtt nem volt senki, aki ennyire muzikális lett volna, viszont rajta éreztük, hogy komoly tehetség rejtőzhet benne.

Kétévesen már dobolni tanult! Erre született,

nagyon büszke vagyok rá, és úgy gondolom, a fejlődésében is komoly szerepet játszott a zenetanulás” – mondta a Blikknek a híradós, hozzátéve, bár mindenben támogatja fiát, a zenélésnek komoly feltétele van.

„Mindannyian tudják, hogy csak akkor csinálhatják ezt, ha odafigyelnek a tanulásra is. Azzal, hogy együtt zenélnek, rengeteg türelmet és alázatot tanulnak, sosem rivalizálnak, inkább dicsérik, segítik egymást” – árulta el Erős.

Zámbó Krisztián

Napra pontosan 22 évvel ezelőtt, 2001. január 2-án hunyt el Zámbó Jimmy. A legendás énekes halála nem csupán családja, de rengeteg rajongó szívét is darabokra törte. A kétszeres EMeRTon-díjas énekes életét az RTL+-on futó A Király című sorozat is feleleveníti, melyben bár sok a fikciós jelenet, a történetnek van valóságalapja is. A sorozatban az énekes elsőszülött fia, Krisztián tinédzserkorára is utalnak, akinek nehéz volt feldolgozni azt, hogy a gyerekkori nélkülözés után bármit megkaphatott. Zámbó Krisztián meg is indult a lejtőn – végül édesapja térítette jó útra, méghozzá vasszigorral.

„Csibész, gengszter gyerekként nőttem fel. Kijelenthetem, hogy

benne voltam az alvilág legsötétebb bugyraiban, aminek az alkohol és a drog természetes velejárója volt. Láttam meghalni a barátaimat

túladagolás, de kés vagy verekedés által is. Aztán eljött az a pont, amikor édesapám rájött, milyen rossz társaságba keveredtem, és lépett” – árulta el a Blikknek Zámbó, aki úgy véli, édesapja ezzel megmentette az életét. Zámbó Jimmy drákói szigort vetett be, amikor észrevette, hogy elsőszülött fia élete kezd kisiklani. Az énekes egy vastelepre küldte dolgozni a fiát, akinek három hónapon át a fagyban kellett pakolnia a nehéz lomokat. A munkahelyen nem árulta el, ki az édesapja, nehogy kivételezzenek vele.

„A viselkedésem a lázadás számlájára írható, én magam is ki akartam szállni a gengszter életmódból, de apu adta meg a kezdő lökést. Rengeteget tanultam a vastelepen. A régi barátaim közül sokan mondják a mai napig, miszerint csoda, hogy még életben vagyok, mert a csibész életmódom során veszélyes helyzetekbe keveredtem. A kemény munka azonban megtanított arra, hogy felelősséget vállaljak, és ebben az én imádott édesapámnak óriási szerepe van” – vallotta meg Zámbó Krisztián, akinek mai napig nagy fájdalom, hogy nem sokkal azt követően, hogy egyenesbe jött és elhatározta, hogy üzlettel és szenével szeretne foglalkozni, meghalt az édesapja.

„Ekkor szörnyű időszak következett az életemben. Ismét lecsúsztam, de ezúttal nem volt ott apu, hogy megmentsen. A hajamnál fogva húztam ki magam a bajból, és az azóta eltelt idő alatt már rájöttem, hogy akkoriban nem viselkedtem helyesen” – emlékezett vissza.

Tápai Szabina

Élete legnehezebb évén van túl Tápai Szabina. Az egykori kézilabdázó, aki magánéletébe ritkán enged betekintést, a közösségi oldalán írt arról, hogy nagyon sok nehézséggel küzdött meg 2022-ben.

„Most így. Itthon pulcsiban, betegen #nomakeup. Viszlát 2022! Annyira nem bánom, hogy véget ért, mert talán kimerem jelenteni, hogy

életem legnehezebb évén vagyok túl.

De szerintem sokunknak nagyon nehéz volt, nem vagyok ezzel egyedül. Nagyon sokat tanultam és fejlődtem minden téren. Gondolkodtam, hogy egyáltalán írjak ki ma valamit vagy sem. De egy utolsó még erre az évre jàr. Pont ilyen volt, mint ez a poszt. Tökéletlen, de szerintem sokan vagytok itt, akik pont ezért vannak itt, mert mi sem vagyunk tökéletesek. Pontosan olyan emberek vagyunk, mint bárki más. Gyere 2023, nagy reményeket fűzök hozzád. Közben meg abban is hiszek, hogy minden ember a saját sorsànak kovácsa” – üzente követőinek a háromgyermekes édesanya.

Csuti

Kis híján csalás áldozata lett Szabó András Csuti. Az üzletembert levélben keresték meg azzal, hogy közel 7 millió eurót, azaz közel 3 milliárd forintot örökölt, ám hamar gyanút fogott.

„Egy tört magyarsággal íródott levelet kaptam egy bizonyos George Louistól. A levélben az állt, hogy az illető már korábban is keresett, mert egy azonos vezetéknevű illető, aki feltételezhetően a rokonom, hirtelen elhunyt, és gyermekek híján, én kapnám a mesés, közel hárommilliárd forintos örökséget. (...) A levél több gyanús elemet is tartalmazott, én pedig eleve szkeptikus vagyok. Először is mindig leellenőrzöm az e-mail-címet, amelyről a levél jött, ez a g-mailes cím azonban nem tűnt túl megbízhatónak. Másrészt látszik, hogy ezt az e-mailt rajtam kívül másnak is elküldték, kvázi egy kör-e-mailről van szó. És persze ott volt a levélben, hogy 50-50 százalékban osztozzunk az örökségen, amihez »csak« az adataimat kellett volna megadnom. Ez számomra már rengeteg felkiáltójel, és mindenki nagyon figyeljen, mert a csalók pillanatok alatt megkaparinthatják az adatait” – nyilatkozta a Blikknek a kétgyermekes édesapa.

Eke Angéla

Megrázó vallomást tett Eke Angéla. A színművész-bábművész a Palikék világa by Manna Futtában című műsorában mesélt nehéz gyerekkoráról és arról, hogy gyökerei miatt mindig is kívülállónak érezte magát.

„Nehéz gyerekkorom volt, szerintem én ezért lettem színész. Nehéz körülmények között éltünk, és ráadásul az apám a nevelőanyámmal egy nagyon bántalmazó kapcsolatban élt. Nem volt más menekülési módom arra, hogy ne legyek otthon, minthogy elmentem az erdőbe, és ott megszűnt a valóság. Kitaláltam magamnak világokat, szerepjátékokat. Sokszor eljátszottam, hogy majd milyen felnőtt leszek. Boldog leszek, lesz majd pénzem. Egy szegény család gyermeke miről álmodozik?! (...) Azt hittem, hogy az

szégyellnivaló, ahonnan én jöttem. Hogy nem volt művész a családban, full csórók voltunk,

érted. Nekem nem mutogatott otthon senki Beatles-lemezeket, és nem így nőttem fel abszolút. Mindig azt hittem, hogy ez mennyire gáz” – mesélte a színésznő, aki fiatal kora ellenére már a saját életéről készült monodrámában játszik.

Young G 

Bár rengeteg rossz dolog történt Rácz Bélával, azaz Young G-vel és családjával az elmúlt egy évben, mégis bizakodva tekintenek előre. Az egykori valóságshow-szereplő feleségénél, Mészáros Norinánál előbb méhnyakrákot diagnosztizáltak, majd nem sokkal a szülése után a méhét is eltávolították, így nem lehet többé gyermeke. Ráczékat ezek a történések világították rá arra, milyen fontos az egészség.

„Nagyon sok nehézség érte Norinát és engem is ebben az évben, de úgy érzem, amilyen rosszul kezdődött 2022, olyan jól ért véget. Hiszem, hogy ami rossz történt velünk, azért 2023-ban kárpótol minket a Jóisten. Megjártuk a poklok poklát, de minden nehézség ellenére összeházasodtunk, műsorokban szerepeltünk, összevesztünk, kibékültünk, és legyűrtünk mindent, amit az élet elénk dobott. Boldogságban próbáljuk nevelni a kisgyermekünket. Remélem, a következő évben minden olyat, amit Norina betegsége miatt nem tudtunk megélni 2022-ben, azt bepótolhatjuk és végre minden gond nélkül élhetjük aprócska kis életünket” – mondta a Borsnak Rácz.

Kocsis Korinna

Egyedülálló anya lett Kocsis Korinna. Az egykori szépségkirálynő a minap a közösségi oldalán számolt be arról, hogy zátonyra futott a kapcsolata féléves gyermeke édesapjával. Mivel a modell-műsorvezető mindig is féltve őrizte a magánéletét, párkapcsolatáról sem lehetett sokat tudni, ám azt fontosnak tartotta, hogy tudassa: a továbbiakban külön utakon folytatják. Mint írta, sokat gondolkodott, hogy megossza-e fájdalmát a nyilvánossággal, de szeretné elejét venni a találgatásoknak és feltételezéseknek. Kocsis Korinna posztja ide kattintva érhető el.

(Borítókép: Zámbó Krisztián. Fotó: Index/Papajcsik Péter)