A Cedars Sinai Egészségügyi Központ vér- és vizeletvizsgálata alapján kiderült, hogy Britney Spears nem vett be semmilyen gyógyszert vagy drogot legújabb botránya éjszakáján. A Los Angeles-i rendőrség pedig bejelentette, a házkutatásnál nem találtak fegyvert az énekesnő otthonában, Kevin Federline tehát hazudott. A paparazzók viszont végre hasznosak voltak: ők vitték haza Spearst defektes kocsija mellől.

Bár a rendőrök, akik múlt hét csütörtökön kiérkeztek az őrjöngő Britney Spears házához, azt feltételezték, hogy valamilyen ismeretlen anyag hatása alatt állt, a vér- és vizeletvizsgálatok eredményeiből most kiderült, hogy ennek semmi alapja sem volt. A Cedars Sinai Egészségügyi Központban ugyanis a mintákban semmilyen gyógyszernek vagy kábítószernek nem találták nyomát - adta hírül a FemaleFirst.

A The Sun listája szerint Spears a rajtaütés előttközel száz tablettát vett be, vagyis két fiola NyQuilt (ez egy megfázás elleni készítmény), húsz darab Clenbuterolt (melyet légzési problémákra szednek), tizennyolc növényi gyorsítót, ugyanennyi Piriton nevű antihisztamint, tizenkét Vicodint, tíz altatót, hat Ritalint (mellyel a hiperaktív gyerekeket kezelik), tizennyolc savlekötő tablettát, amire megivott még egy üveg Pepto Bismolt (melynek hasonló hatása van), valamint két üveg Oxycontint.

A gyermekelhelyezési perben illetékes bíróság még szeptemberben heti két alkohol- és drogtesztre kötelezte Spearst. Ezek közül volt, amit ellógott, és olyan is, amelyik pozitív lett. A Spears barátai már régeben is állították, hogy az énekesnő nem a drogok miatt viselkedik ilyen zavarodottan az utóbbi időben, mindenért súlyos idegállapota okolható. „Semmi kétség nem fér hozzá, bipoláris zavarban szenved. Már régóta vannak mániás időszakai” – nyilatkozta egy ismerős. Csütörtöki kórházbaszállíásakor orvosai ön- és közveszélyesnek ítélték az énekesnőt, ennek ellenére nem tartották bent hetvenkét óráig, hanem hazaengedték, felügyeletét pedig édesapjára, Jamie Spearsre bízták.

A kétségbeesett család a történésekről értesítette a Dr. Phil nevű tévépszichológust, aki még a kórházban meglátogatta lányukat. Dr. Phil McGraw Spearst és családját is megpróbálta meggyőzni arról, hogy tévéshowjában beszéljenek az eseményekről.l Az ominózus részt, amiben Spears a problémáiról beszélt volna, hétfőn akarták felvenni, és kedden került volna adásba. Dr. Phil tegnap azonban bejelentette, hogy a műsor mégsem készül el, mert "ez most nagyon nehéz időszak mindenki számára" – olvasható a People cikkében. A tévépszichológus hozzátette, a Spears-család szerint az énekesnőt tovább kellett volna benntartani, és szakvéleménye szerint "haladéktalanul segítségre van szüksége".

Időközben a Los Angeles-i rendőrség szóvivője a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az énekesnő lakásában nem találtak fegyvert azon az ominózus estén, és ők sem emiatt vonultak ki. A National Ledger szerint a hivatalos szerveket Spears exférje, Kevin Federline hívta ki, mert attól tartott, hogy volt neje lelövi fiait valamelyik pisztollyal, melyek szerinte a házban voltak. A csütörtöki történések miatt mindenesetre időszakosan elvették Spears eddigi (korlátozott) láthatási jogát is, így jelenleg Federline lett az egyedüli gyámja Sean Prestonnak és Jayden Jamesnek.

Spears megpróbáltatásai persze nem értek véget. Hétfőn este, miután asszisztensével fehér Mercedesében hazafelé tartott egy gyógyszertárból, defektet kapott. Mivel a paparazzók a nyomában voltak, az énekesnő tovább hajtott, és még a közeli benzinkútnál sem állt meg. A szemtanúk szerint a fényszórói sem voltak felkapcsolva. A People információi szerint végül leállította autóját, és a rendőrség megengedte, hogy az út szélén hagyja a járművet, őt pedig végül az őt üldöző fotósok vitték haza.