horoszkóp

Britney Spearsnek újra menekülnie kellett

2008.02.07. 08:19
Britney Spears élete nem csak azért nem irigylésreméltó, mert tegnap estig súlyos pszichés problémákkal kezelték a zárt osztályon, hanem mert eddig ez az egyetlen hely, ahol végre egy kis időre nyugta lehetetett. Azt, hogy mennyire súlyos az utána folyó hajtóvadászat, az jelzi legjobban, hogy már van olyan paparazzó is, aki besokallt és abbahagyja, mondván: nem vesz részt gyilkosságban.

Britney Spearst szerda este ismét kiengedték a zárt osztályról, ahonnan paparazzók gyűrűjéban menekült egy szállodába.

Ha már akkora celeb valaki, hogy mindenki csak a keresztnevén emlegeti, akkor rég nincs magánélete. Ha mindehhez még nehéz gyerekkora is volt, megtapasztalta a sztárság után a karrierje mélyrepülését, túl van egy dühös váláson, egy sárdobálós gyerek-elhelyezési pernek meg a kellős közepén, és a menedzsere is hülyére gyógyszerezte, akkor nem csoda, ha épp idegösszeroppanással és súlyos pszichotikus tünetekkel kezelik a zárt osztályon. És csoda, hogy eddig bírta - mikor már a rá vadászó fotóshiénák közt is akad, aki besokallt.

Ezért is kapott nagy sajtóvisszhangot, amikor az egyik legnagyobb, lesifotókra specializálódott képügynökség, a Splash! paparazzója bedobta a törülközőt, mondván: nem akar gyilkosságban részt venni.

A neten elérhető videókat elnézve szinte csoda, hogy Spears nem került előbb a gumiszobába. Nyilvános megmozdulásai ugyanis leginkább egy hajtóvadászat jeleneteihez hasonlítanak: ha leparkol egy étterem előtt, legalább harminc, a nevét folyamatosan üvöltő és őt fotózó paparazzón kell átvágnia magát a bejáratig. Akkor sem menekül, ha ki se száll a kocsiból, mert akkor is úgy fotózzák, mint az állatkerti állatot, még ha épp semmit nem is csinál.

Nick Stern is ilyen és ehhez hasonló fotókat szállított a Los Angeles-i celebfotó-ügynökségnek - hisz tudjuk, ezek árfolyama 250 dollárnál kezdődik -, de ahogy az eddig is erősen zavarodott pszichés állapotú énekesnő állapota egyre súlyosbodott, Stern egyre inkább besokallt attól, amit kollégáival együtt művel. A fotós úgy látja, hogy az állandó hajtóvadászat, a fotósok agresszivitása akár meg is ölheti Spearst, ezért úgy döntött, ő ebben már nem akar részt venni, inkább befejezi lesifotósi karrierjét.

„Közvetve vagy közvetlenül, de Britneyt valami borzalmas végkifejlet felé sodorja ez. Nem az a baj, amit művelnek vele, hanem ahogy azt teszik. Ő pedig olyan gyorsan hullik szét lelkileg, hogy egyszerűen nem látom, hogyan tudná megúszni” – mondta el Stern a The Guardiannek.

Bár a folyamatos hajtóvadászat már csak pszichésen is megviselne bárkit, Stern az énekesnőre leselkedő legnagyobb veszélyt mégis az őt száguldozva, minden közlekedési szabályt figyelmen kívül hagyva üldöző autós és motoros paparazzó-konvojokban látja. Az őrület akkor hágott tetőfokára, amikor múlt hétvégén az énekesnőt rendőri kísérettel kellett kórházba szállítani: a Los Angeles Times szerint a rendőrautós felvezetésű mentőket focipályányi hosszúságban követte a lesifotós-csürhe autókaravánja.

„A paparazzók már minden gátlásukat elveszítették” – mondja (egykori) kollégáiról a 43 éves Stern. „Teljesen megszokott, hogy húsz-harminc autó követi őt mindenhová. Az is teljesen mindennapossá vált már, hogy akár 80 mérföld/órás sebességgel száguldoznak az ellenkező sávban, forgalommal szemben. Most már ijesztő, ahogy ez megy: agresszívan, folyamatos balesetekkel, verekedésekkel”. Szavait alátámaszthatja az a vizsgálat is, ami a tíz éve elhunyt Lady Diana, az angol trónörökös exneje halálának ügyében jelenleg is folyik: eszerint nem kizárt, hogy Lady Di halálos balesetét is a paparazzók okozták.

Bár Spearst szinte minden héten támogatásáról és együttérzéséről biztosítja valamelyik többé-kevésbé híres celebkollégája, nemrég már Laura Bush, az amerikai elnök neje is a védelmére kelt, mondván: most már igazán békén kellene őt hagyni.

Spears egyébként a videók tanúsága szerint az esetek többségében meglepően nagy önuralommal képes tűrni a fotósok nyomulását, de maga is tisztában van helyzete kétségbeejtő voltával. Piece of Me című számában jól meg is kapja minden élősködő, akiket persze mindez nem tart vissza - vagy legalábbis eddig nem igazán törtek meg önnön lelkiismeretük súlya alatt.