A szolnoki lány tündérmeséje, avagy hogyan lesz Abádszalók szépéből celebszerető, majd önálló anyagiakkal rendelkező werkfotós.

Debreczeni Zita ugyan már 1999-ben az abádszalóki Tisza-tó szépe lett, ez nem hozta meg számára a hírnevet, csakúgy mint a többi különböző szépségversenyeken elért helyezései, úgyismint: a Pepsi-sziget szépe, a Miss Universe döntős szereplése, vagy dobogós eredménye a Nyugat-Magyarország szépén, illetve a Miss Balaton szépségversenyeken.

Ki kisért?

Így aztán le is kattant az effajta megmérettetésekről, valahogy 2004-re rájött, szépségversenyzőként mégsem terem neki annyi babér, mint máshogy, és igaza is lett, mert az, hogy egy rózsaszín buszba tuszkolva, az akkor még nem létező Jersey Shore-t próbálja néhány hasonszőrű társával megszerettetni a tévézőkkel, egy csapásra meghozta számára a hőn áhított ismertséget. A Kísértés című reality túl korai volt, meg túl rosszul megírt kasztingolt is, de lehet, hogy nem ezek miatt, mindenesetre viszonylag gyorsan megbukott, és Debreczeni Zitát leszámítva más nem is nagyon futott be belőle. Valamiért azonban ő nem túlságosan büszke rá, hogy egyedüliként még szexuális kapcsolatot is létesített, (aka nyögdécselő hang egy ajtó mögül), mert a műsor nézettsége nemigen nőtt tőle, ő meg még a honlapján is mélyen hallgat arról, hogy bizony a szex, azaz az ezzel - akárcsak képletesen való érvényesülés nem áll teljesen távol tőle, hiszen nyögdécselve, semmit nem mutatva celebbé válni aztán igazán übermenő.

Hogyaszongya Aszfaltbetyár

A porondon maradáshoz hogy-hogynem egyáltalán nem jött rosszul, amikor 2005 telén belehabarodott az akkor még fenegyereknek számító Harsányi Levente, akinek kedvéért még kamera elé állásról is hajlandó lett volna lemondani. Mentségére szolgáljon, hogy már ekkor is tervezgette fotós karrierjét, de a megélhetés fontosabbnak bizonyult, így ahelyett, hogy iskolapadba ült volna bemagolni a fehéregyensúlyt, inkább továbblépett egy még fenébb gyerek karjaiba, ekkorra már glammodelként aposztrofáltatva.

2006 májusában már boldogan mosolygott Majkával az oldalán, ebből adódott némi feszültség, de semmi különös, hiszen mindent elsöprő szerelem volt az övék: Debreczeni már azt tervezgette, hogy lassan ideje gyereket szülni, de aztán inkább csak éldegéltek, amúgy hagyományosan.

Majkán át a fehéregyensúlyig

Fényképezőgépet már Majka is vett neki egyszer, de ekkor ő még inkább a főiskolára, meg önálló anyagi egzisztenciára vágyott, a gép sorsáról nincs hírünk. Hangos balhék nem, de kellemes pókerezések, és egy közös baleset is megelőzte a kicsivel több, mint két évnyi járást követő szakítást. Megúszták egy felmelegítéssel, majd végleg búcsút intettek egymásnak, és ugyan nem váltak el haragban, azért a P betű nyomát - amit szerelmi zálogul varratott magára Debreczeni - lézerrel eltüntette.

2007 augusztusában bejelentette, hogy ezentúl komolyabban veszi magát, mert fotós lesz, az Indián által rendezett klipeknek csinálta például a werkfotóit. Ekkortájt BMW-vel furikázott, és igen jól érezte magát, ami arra enged következtetni, hogy akkor már jó barátságot ápolt az ugyan kevésbé fene-, ám annál inkább gazdag gyerekkel, Kedves Ferenccel. Az új kedves még arról a szponzor mellműtétről is lebeszélte, ami akkortájt kezdett fénykorába a celebek körében, mit ad isten, Debreczeni a komplexusait akarta lefaragni általa.

Független nő

Kedvessel novemberben léptek ki a fénybe, ekkor azonban a nyúl vitte a vadászpuskát: most nem a pasik vesztek össze, hanem Bódi Sylvivel támadt nézeteltérése, lévén a kutyakajamágnás az ő volt pasija. Kicsi ország a mienk, nincs olyan sok szingli milliomos, még kevesebb az olyan, amelyik szereti, ha valami nőcskével szerepel a napilapok hasábjain, így adekvát volt a konfliktus. Egy darabig ment a féltékenységi mizéria, Kedvest megvádolták, hogy Bódival nyaralt, aki szerint a férfi úgyis boldogtalan volt Debreczeni mellett, aki amúgy is őt majmolja, de az intrikusok sem tudták szétválasztani a párt, hiába írták, hogy Audi TT-t kapott végkielégítésként a modell.

Ön kit vásárolna meg?

Debreczeni amúgy mindig nagyon büszkén vallotta, hogy ő egyedül ért el mindent az életben, és szerinte egy nőnek kell az önálló egzisztencia, ő ezt meg is teremtette, mint glammodell külföldön, mint Havazin síelős műsorvezetőnő (zéró kilométer síelőmúlttal, ez az igazi teljesítmény), és mint butikos, mielőtt egy új, több milliós fényképezőgéppel a nyakában még az eddigieknél is komolyabban belevágott volna a fotózásba. Egzisztenciája megteremtése közben még arra is futotta idejéből, hogy túllendüljön a Bódi Sylvis problémákon, és azóta is békés egyetértésben adnak ki minden évben nevükkel fémjelzett göncöket. Egyéb barátnőivel a jócsaj naptárokat is kiad évente, ezen a címen jelentkezhet, aki utóbbiakat meg szokta pénzért vásárolni.

Kész tündérmese lehet Debreczeni Zitának lenni, annál is inkább, mert négy év után, idén nyárra leszakadt a milliomosáról, és - bár már megint hangoztatta, hogy jól elvan egyedül, ez csak kábé egy hónapig tartott, majd keresett egy csendesebbnek tűnő pasast, kivételesen nem celebet, de minek is már neki celeb?