horoszkóp

Zalatnay Joplinból lett Hilton

2007.09.08. 09:02
Zalatnay Saroltát szabadulása óta egyre csak perelik, kivéve, ha ő perel, mindenesetre lelkes látogatója a bíróságnak. Az énekesnő pályáját elemeztük úgy, hogy évek óta szinte nem is hallani énekelni. Viszont színésznői babérokra tör.

Németh Kristófhoz hasonlóan újabb celeb eddigi pályáját elemezzük és nem csak azért, mert fogalmunk sincs róla, hogy lehet még mindig lapokat eladni az arcával. Eheti választottunk Zalatnay Cini, mert már szinte mi sem tudjuk, hogy most mi van vele, pedig mi aztán naprakészek vagyunk.

Cini nem várt

Most ugorjuk át azokat a romantikus hatvanas éveket, mikor Sarolta nevét még mindenki onnan ismerte, hogy rekedtesen énekelte a Nem várok holnapig című örökzöldet vagy sorra nyerte a Táncdalfesztiválokat, akkor még minden szép volt és jó. Merthogy azóta lefolyt már sok mocsok a Dunán és az idő nem csak széltében nyomta rá a bélyeget az énekesnőre.

Az utolsó igazán jó időszaka a hetvenes évek elején lecsengett, talán az volt a baj, hogy Zorán után Presser és az LGT is levette róla a kezét. Azért Cini valahogy soha nem tűnt el. Mindig ott volt a tévében valamilyen formában, utolsó emlékünk énekesnői vonatkozásában egy dal New Yorkból. Magyar Janis Joplinként valahogy kibulizta, hogy elénekelhesse annak Mercedes Benzét, pedig ez már jóval a Révész Sándorral kötött házassága után történt, talán a nyolcvanas évek derekán.

Rémes Joplin, Márton Csabi és az állatok

Az emlék azért éles, mert klip is készült hozzá, meg azért, mert akkortájt épp lázadó korszakunkat éltük, Jim Morrisont és Janis Joplint istennek vizionálva, némi woodstockos utánérzéssel. Így a sors különösen kegyetlen játékának éreztük a feldolgozást, minden megszentségtelenítésének és tényleg azt hittük, ennél rosszabb már nem lehet. Álmodni se mertünk No Thanxekről és Lolákról…

Cini a kilencvenes évek derekán még állatbarátkodott a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség elnökeként, de aztán elindult lefelé a lejtőn. És hiába mondják, hogy az ember a saját szerencséjének a kovácsa, az ő karrierjének rosszul alakulásában nagyon is feltételezhetően szerepet játszott harmadik férje, az akkor még fiatal Márton Csaba, akinek óriásira szabatta mellét, és akivel közös tévéműsort csináltak, rengeteg kölcsönpénzből, amit - hogy-hogy nem - elfelejtettek visszafizetni. Közben még azért gyorsan levetkőzött a Playboynak, és így (igaz, ez 2003-ban történt) elnyerte a legidősebb Playboy-nyuszi címet.

Börtönélet, szilikonvölgyek

Ezzel el is érkeztünk az ezredfordulóhoz, és innentől nagyjából mindenki tudja, mi is volt Cinivel. Megvádolták, sőt lecsukták, kegyelmet kért, de kicsit rosszabbul járt, mint Paris Hilton, így őt jóval huzamosabb időre zárták be. Végül két évet ült, de ezalatt is folyamatosan értesülhettünk róla, hogy mi van vele, még a rákból is felgyógyult, arról nem is beszélve, hogy egy csomószor kiengedték, míg végül tavaly októberben talán végleg elbúcsúzhatott a rácsoktól.

Azért csak talán, merthogy a pénz nagy részét azóta se fizette vissza, már ő sem tudta pontosan, mennyivel is lóg hitelezőinek. A nagy visszatérő koncertsorozat érdeklődés hiányában elmaradt, a pénzszerzésre viszont több ötlet is napvilágot látott. Ezek közül az egyik, hogy élő műsorban veteti ki a szilikonokat a melléből, szerencsére elfelejtődött, bár a mell mérete megcsappant. Egy ideig a nyári hőségben cikkeztek arról, hogy pornózni fog, de aztán ez a terv is elhalt, sőt az énekesnő jól bedühödött, hogy ilyen hírek keringenek.

Mennyi az annyi?

Hogyha most ön se érti pontosan, mi is van Cinivel és kinek mennyivel tartozik, az teljesen természetes. Mikor gróf Szirmay Eszter, Cini lányának keresztanyja elhunyt, egy pillanatra megoldódni látszottak a zűrös anyagi gondok, de aztán kiderült, azon a tájékon még zavarosabb a helyzet, mint az énekesnőnél, ráadásul Zalatnay állítólag nekik islóg 43 misivel.

Egy ideje nem perelte be senki Cinit, így gyorsan ő perelt, mikor észrevette, hogy eltűnt minden információ a honlapjáról. A rendszergazda, Lugosi Dániel ezek után visszaállította a honlapot, aminek elkészítéséért most meg ő nem kapta meg a pénzét, igaz, végre legalább nem Zalatnay volt az, aki nem fizetett.

Mostanra mi sem értjük, hogy hányan követelnek és mennyit Zalatnaytól, vagy hogy ki az, akiről már cikkeztek a lapok és kik azok, akik csak felbukkannak a semmiből, különböző összegeket hiányolva. Egyelőre Gerencsér Tamás első filmjében játszik énekesnőt, és meglehet, hogy ezzel új kapuk nyílnak előtte, legalábbis a Budapest tévé keretein belül. Az mindenesetre biztos, hogy Cini kezdi elölről az egészet, most tehát újra fergeteges koncertsorozattal szeretne mindenkit kifizetni, és bízva bízik, bár nem tudjuk miben.