Varnus Xavér nemrég jelentette be, hogy végleg itthagyja Magyarországot, leginkább azért, mert elege lett abból, hogy több munkáját már évek óta nem fizették ki.

A legrégebbi 14 éves, egy önkormányzat adóssága. Pedig életem egyik legsikeresebb koncertjét adtam a határ közeli városban, ahová rengeteg külföldi is eljött. Hiába van a kezemben bírósági ítélet, hogy fizetniük kell, a kamatokkal együtt mára 18 millió forintot, mindig kibújnak alóla.

Az 50 éves orgonaművész ezért döntött úgy, hogy a továbbiakban Berlinben folytatja életét, a Káli-medencében található kastélyát pedig fiaira hagyja.

De nem Varnus Xavér az egyetlen magyar híresség, aki több lehetőséget látott más országban, vagy egyszerűen csak azért lépett le, mert elege lett.

Éder Krisztián

tavaly döntött úgy, hogy New Yorkba költözik, hogy miután itthon már sikerült neki, ott is megpróbáljon befutni, mint divatfotós. Éder aztán tavaly karácsonykor hazajött, majd gyorsan ki is akadt pár kommentelő hozzáállásán az Oscar-várományos Saul fia című film miatt, és nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan újra visszamegy New Yorkba. Legalábbis erre utal, hogy már árulja budapesti stúdiólakását.

Éderhez hasonlóan New Yorkba költözött Mihalik Enikő is,

annyira, hogy össze is bútorozott a fotóssal. Igaz, Mihalik nehezen is boldogulna, ha csak és kizárólag – a szerinte egyébként unalmas – Magyarországon élne, mert még mindig ő az egyik legkeresettebb topmodell a világon.

Pont, mint Palvin Barbara,

aki ideje nagyrészét szintén külföldön és szintén New Yorkban tölti.

Ugyancsak Amerikába költözött az egykori teniszező és Nagy Ő, Noszály Sándor,

aki nemrég csak annyi időre jött haza, hogy eltölthessen 24 órát Friderikusz Sándorral. A 43 éves Noszály egyébként Los Angelesben él és teniszedzőként dolgozik, de azt tervezi, hamarosan újra elkezd versenyezni.

Frei Tamás

a többiekkel ellentétben nem hagyta itt Magyarországot teljesen, de ideje nagyrészét így is utazgatással és más országokban tölti, miközben a kávébizniszben utazik és néha azért ír még egy-egy könyvet. Mindezeket pedig Noszályhoz hasonlóan szintén Friderikusznak mondta el.

És ott van Király Viktor is,

aki mondjuk eleve New Yorkban született, de pár évnyi Magyarországon próbálkozás után tavaly ő is úgy döntött, mégis inkább az USA-ban szeretne érvényesülni. Ezért jelentkezett az amerikai Voice-ba, ahol Gwen Stefani megmentette a kieséstől, és így az ő segítségével az élő adásba is bekerülhetett.

Királyhoz hasonlóan a szintén exmegasztáros Talán Attila

is külföldi tehetségkutatóban próbálja újra beindítani karrierjét. Ő a Deutchland sucht den Superstarban indult el, aminek válogatóján majdnem kiszórták, de a Modern Talkingból ismert Dieter Bohlen végül továbbnyomta. Talánnak egyébként az édesanyja német, az énekes valószínűleg ezért is próbálja meg karrierjét ott folytatni.

A leginkább persze a külföldön élést is Zimány Linda maxolta ki,

aki már haza is jött Amerikából, mivel pár hónap alatt simán valóra váltotta mindannyiunk álmát azzal, hogy arcképét rányomták egy nyerőgépre, hogy megnyert egy modellkereső versenyt, na meg hogy Dan Bilzeriannal bulikázhatott. Többször is.

Egykori kolléganője, Bódi Sylvi

viszont ideje nagyrészét még mindig külföldön, leginkább olyan helyeken tölti, ahol van tenger és meleg az idő, a glammodell ugyanis már felhagyott a vetkőzéssel és inkább szörfözik, az meg ugye itthon nehezen kivitelezhető.