Ez a hét azzal kezdődött, hogy Schobert Norbert a Facebookon arról beszélt, hogy a nők, ha a terhességkor-szüléskor el is híznak, utána igyekezzenek nyomban visszafogyni, mert a férjek csak a vékony testet kívánják meg. Ahogy ő fogalmazott:

Nagyon nagy hazugság, amikor egy férfi azt mondja, szeretetből, szívből kíván meg egy nőt. Nem. Ő a nő külsejét kívánja meg. [...] A nők többsége szüléskor cseszi el. Úgy gondolja, hogy értéket adott a férfinek, a családnak, és tényleg adott értéket, csak a férfi szexualitása ezt az értéket nem tudja értékelni. Amikor az 58 kilós nő helyett a 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg döngő léptekkel a hálószobába, bizony, az a férfiak számára kínszenvedés.

Akkora felháborodás meg nyilatkozatcúnami lett ebből a sztoriból, hogy így a hét végén a heti trendben nem is foglalkozhatunk mással, mint azokkal a nőkkel, akik szülés miatt vagy egyéb okoknál fogva, de nem rendelkeznek szálkásra kisportolt testtel. Merthogy az utóbbi évtized egyik legmarkánsabb trendje a divat/szépség terén pont ez volt: hogy nem attól lesz egy nő vonzó, hogy olyan vékony, mint amilyenek a modellek (voltak a '90-es évekig). Nos, mutatunk 5 nagyon híres nőt, aki remek példa erre a trendre – és hogy legyen példa a Schobert Norbert által példaképnek elfogadott ideálra is, az eheti hatodik személyt nem a plus size kategóriából választottam ki. Merthogy a végén, mint mindig, lehet szavazni: Melyik hölgy a legdögösebb a felsoroltak közül?

Ashley Graham

Két okból muszáj Ashley Grahammel kezdeni ezt az összeállítást: egyrészt ő a világ leghíresebb plus size modellje, másrészt pont a múlt héten szült. A fenti képösszeállításban Graham a fotók zömén terhesen látható, és a fotók remekül példázzák, hogy bár Graham is szokott edzeni, egyáltalán nem a látványos izmosság vagy az irreális karcsúság a célja, hanem teljesen jól érzi magát úgy, ahogy van. Sőt, egyelőre úgy tűnik, a férje is egész jól elvan Graham mellett, aki pont azzal csinálta meg a karrierjét, hogy rengetegen találták őt vonzónak modellként.

Christina Hendricks

Christina Hendricks a Mad Men (Reklámőrültek) című sorozattal lett egycsapásra szupersztár és a plus size-mozgalom egyik jelképe. Az utóbbinak ő maga néhány nyilatkozata szerint nem 100%-osan örül, mert azt szeretné, ha kevesebbet foglalkoznának a testével, és többet kétségkívül parádés színészi teljesítményével. De akár örül neki, akár nem, Christina Hendricksből végérvényesen divatikon lett: róla és minden ízében nőies, szexi, de általában nem különösebben kihívó stílusáról is négy fotót mutatunk az összeállításban.

Adele

Adele-t szokás mindig felhozni példának arra, hogy lám, nem is olyan szexista a szórakoztatóipar, hiszen a '10-es évek legsikeresebb női előadója bármiféle szexizés nélkül, kizárólag a hangjával, a tehetségével és a személyiségével tudta megnyerni a közönséget. Ez persze nem jelenti azt, hogy Adele ne adott volna a külsejére: csodás ruhái, szuper sminkjei és csinos frizurái szoktak lenni, de mindez valóban úgy, hogy a fenti ruhánál dekoltáltabbat nyilvánosan nem igazán viselt soha a fotóarchívum szerint. Adele az utóbbi években totál eltűnt, és úgy néz ki, hamarosan már nem szerepelhet majd az ilyen összeállításokban, mint ez, mert az utóbbi időben, pontosan, ahogy Schobert Norbert mondja, a szülés után drasztikusan lefogyott. Kár, hogy ettől még a férje nem maradt meg mellette: tavaly tavasszal jelentették be, hogy válnak.

Amy Schumer

Amy Schumer humoristaként és színésznőként is rengeteget foglalkozott pontosan azzal a témával, amit Schobert Norbert a héten előhozott: az egyik leghíresebb húzása az volt, hogy egy szál bugyiban fényképezkedett a Pirelli naptárához, majd kikérte magának, hogy őt plus size kategóriába sorolják, mivel ő nem plusz, hanem átlagos. Később standup-műsorában is említette, hogy a képekre a leggyakoribb, pozitív(nak szánt) reakció a „bátor” jelző volt: ezek szerint ennyire radikális lépésnek számít, ha olyasvalaki mutatja meg a testét, aki nem kifejezetten vékony vagy kisportolt.

Lizzo

A 2019-es év egyik nagy zenei szenzációja volt Lizzo berobbanása. Ha le lehet vonni bármi következtetést a 32 éves énekesnő hirtelen sikeréből, akkor az az, hogy a legújabb trendek valószínűleg eléggé szembemennek azzal, amiről Schobert Norbert beszélt. Ráadásul Lizzo nem egy Adele: amíg Adele még a testalkata ellenére lett sikeres, Lizzo már éppen, hogy a testalkata miatt (legalábbis részben). Nála ugyanis a produkció szerves része, hogy az énekes-rappernő megmutatja a testét úgy, ahogy van, aki ezt nem szereti, annál Lizzo nem igazán lehet népszerű.

Rubint Réka

Önnek ki tetszik a legjobban?

Bár Schobert Norbert állításain sokan felháborodtak, mások azonban kiálltak mellette, többek között a felesége, Rubint Réka is. Bizonyára sok olyan olvasója is lesz ennek a cikknek, aki szintén egyet ért Schobert Norberttel valamilyen fokban, és talán érdekesebb lesz ez a szavazás, ha az ő számukra is van egy választási lehetőség. Így hát természetesen magát Rubint Rékát tettem ide hatodiknak, aki pontosan megtestesít mindent, amit a férje mondott: három gyereket szült, de ezek után is kockahassal szerepelt a Fitbalance-on, ruhái szinte mindig kiemelik az alakját. Nos, önhöz eközül a hat nő közül kinek a stílusa áll a legközelebb? Várjuk a szavazatokat!