Karácsonyi heti trendünkben az idei év legjobb fellépőruháját keressük. Önök szerint a 70 évesen is elképesztő formát nyújtó Tina Turneré, az idén a cilinderével hódító Madonnáé, a piros csillogós minit választó, egyetlen hazai jelölté, azaz Zsédenyi Adrienné, vagy a fehér csíkokból ruhát előállító Rihannáé volt a legjobb darab? Szavazzanak.

Lady Gaga

Ahogy azt már tavaly megjósoltuk, az idei év egyik legnagyobb stílusikonja Lady Gaga volt. Persze azon lehet vitatkozni, hogy pontosan milyen szó is a megfelelő a stílusára, hiszen extrém, néha elvont, gyakran pedig teljesen őrült ruhákban képes színpadra és utcára lépni. A Naprendszerrel, a Hello Kitty figurákkal, a szikrázó melltartóval díszített ruhája után azonban egy dolog biztos, hozzá mindenképpen humorérzék szükséges. Számos fellépőruhája közül mi most azt a darabot állítottuk versenybe, melyet Halloween alkalmából a celebblogger Perez Hilton is magára erőltetett.

Tina Turner

Hosszú idő után idén áprilisban, Párizsban adott koncertet Tina Turner. Úgy tűnik, az énekesnőn nem fog az idő, hiszen 70 évesen nagyjából bárkit képes lenne leénekelni a színpadról. Ezek után nem kérdés, hogy itt a helye ezen a listán, ráadásul a csillogó ruhájába sem tudnánk nagyon belekötni, ha akarnánk. De miért akarnánk, amikor remekül áll rajta? Ráadásul elnézve a tavalyi, Grammy-díjátadón előadott duettjét Beyoncéval, melyet egy ezüst kezeslábasban prezentált, kétségeink támadtak afelől, hogy tényleg 40 év lenne a két előadó között a korkülönbség.

Beyonce

Az énekesnő idén I am… elnevezésű turnéjával járta a világot, így számos országban megtekinthették élőben rajongói, amint a nem túl sokat takaró, aranyszínű ruhájában mutatja be a Single Ladies fenékrázógatós koreográfiáját. Igaz, Malajziában végül nem lépett fel, mivel a konzervatív muzulmán vallási körök szerint kifejezetten erkölcstelen lett volna az előadása. A koncertet a magyar közönség is megtekinthette élőben, így tettek olvasóink és a celebek közül is rengetegen. Beyoncé egyébként sikeres évet tudhat maga mögött, a Billboard az év asszonyának választotta meg, a britek szerint ő a világ legjobb előadója, ráadásul a VMA díjátadóján három kategóriában nyert díjat. Ha mindez nem lenne elég, nemrég az is kiderült, Tom Hanks is szereti a zenéjét.

Britney Spears

Az összeomlása után mondhatni mindent egy lapra tett fel az énekesnő, és igencsak sok reményt fűzött a visszatéréséhez, mely egyébként nem ment valami zökkenőmentesen. Egy alkalommal egy ruházati balesetnek köszönhetően puncit villantott, gyakran más várost köszöntött az éppen aktuális koncertállomás helyett, elájult próba közben, a turnébuszát elfújta a szél és állítólag a koncertek végére meg is hízott. Ennek ellenére hatalmas siker volt a 2009-es The Cricus Starring Britney Spears turné, amely Magyarországra sajnos nem jutott el. Az énekesnő fellépőruháit, melyek az esetek többségében nem takarnak sokat és gyakran kövérítik is, Kylie Minogue meleg férje, William Baker készítette.

Kylie Minogue

Az énekesnő idén októberben életében először Kanadában és az Egyesült Államokban turnézott. Sajnos a fellépőruhái igazán sok egyediséggel nem rendelkeznek, leginkább a Lady Gaga által leselejtezett, ám ennek ellenére mégis figyelemfelkeltő darabokról beszélhetünk. Az pedig, hogy képes volt lekoppintani a bolygós összeállítást, minket igazán elszomorított, mert azt reméltük saját ötleteivel örvendezteti meg rajongóit. Persze ettől még lehet jó a ruha, de mi inkább az utcai és a hétköznap viselt ruháiért kedveljük igazán Kylie Minogue-ot.

Zsédenyi Adrienn

Az egyetlen hazai indulót már a Glamour Women of the Year díjátadóján is a legelegánsabb nők egyikének titulálták, ráadásul Zsédenyi Adrienn azon kevesek között van, akik több millió forintos kölcsönruhákban járhatnak a díjátadókra és egyéb rendezvényekre. Azt mindenesetre nem értjük, ezekből a ruhákból miért nem adtak neki az idei nagykoncertjére, mert bár szép és csinos volt a csillogó piros miniben, és a fekete tütben, szerintünk többet is ki lehetett volna hozni a lehetőségből. Ugyanakkor nem szeretnénk nagyon panaszkodni, hiszen hazai viszonylatban még így is magasan a konkurenciája felett teljesít.

Rihanna

Bár megverése és új albumának készítése miatt turnéba idén még nem kezdett, így is sort kerített egy-két fellépésre a barbadosi származású énekesnő. Rihanna azért mégis színpadra állt a Rated R albumának népszerűsítése miatt, és ennek köszönhetjük ezt a fehér csíkokból álló ruhát, ami szerintünk igazi felüdülés a Beyonce, Madonna és Britney Spears által viselt, kissé egy kaptafára készült darabok után. És akkor még nem is beszéltünk a szegecses gallér valamint karkötők jótékony hatásairól.

Madonna

Az énekesnő továbbra is turnézik, idén azonban hazánkba is ellátogatott. Bár Madonnát, köszönhetően a jegyáraknak, csak messziről láttuk, azért jó tudni, hogy a mi pénzünk is benne van az idei legsikeresebb koncertsorozat bevételében. A Sticky and Sweet turné keretében Madonna 32 országban összesen 85-ször lépett fel cilinderében, a túlzottan izmosra gyúrt testéből nem sokat takaró fekete ruhácskájában és neccharisnyájában, és ezzel több mint 400 millió dollárt táncolt össze.

Fergie

A Black Eyed Peas a Victoria’s Secret idei bemutatóján adta a zenei aláfestést a fehérneműben flangáló modelleknek. Fergie így valószínűleg azért döntött egy fűző és egy uszály mellett, mert szeretett volna jobban beilleni az összképbe. Az egyébként hiphopos stílust előnyben részesítő énekesnő az utóbbi időben igyekszik a nőiesebb ruhákat előtérbe helyezni, főleg mióta megkapta a Nine című musicalben a prostituált szerepét, melyre az alapműként használt Fellini-filmekből próbált felkészülni.

Kié az év legjobb fellépőruhája?

Miután végignézte az énekesnők listáját, már csak annyi dolga maradt, hogy kiválassza az önnek legjobban tetszőt, és leadja rá a szavazatát.

Ön szerint kié az év legjobb fellépőruhája, a mindig újat mutató Lady Gagáé, a cilinderes Madonnáé, a fehér csíkokból ruhát összehozó Rihannáé, vagy a magyar valóságot képviselő Zsédenyi Adrienné? Szavazzon!