A Marie Claire Fashion Days pénteki bemutatóján ismét ismert magyarok bújtak honi tervezők ruháiba. Mellszélet ugyan csak az egyik hivatásos modell villantott, de azért így sincs ok panaszra, hiszen Marozsán Erika a szemünk láttára perdült táncra, és azt is megtudhattuk, hogyan festene Pásztor Anna, ha dominaként próbálna szerencsét. De ki volt a legjobban öltözött? Heti trend.

Pénteken ismét megrendezték a Marie Claire Fashion Days zártkörű divatbemutatóját, ahol –akárcsak az előző években – több hazai híresség is magyar tervezők ruháiban jelent meg, ám ezúttal nem a show után pózoltak a fotósoknak, hanem minden egyes tournál ők voltak a felvezető modellek.

Marozsán Erika - USE unused

A Terápia című filmsorozat főszereplője kicsit kilóg a sorból, mivel az esemény háziasszonyaként ő nem vonult végig a kifutón a hozzá tartozó márka bemutatóján, hanem már az est legelején ízelítőt adott abból, mire is számíthatnak a tervezőtrió rajongói. A USE Unused márkát a korábbi években Szekeres Nóra és Görög Zita népszerűsítette, idén azonban más designerek ruháit öltötték magukra. Marozsán Erika, aki részben New Yorkban él, a felvezetőben elmondta, ott nincsenek rosszul öltözött emberek, nagy erőbefektetéssel próbálják előtérbe helyezni magukat a külsejükkel is. Természetesen ha éppen a magyar tervezők egyik ruháját viseli New Yorkban, akkor mindig megkérdezik tőle, honnan van az adott darab.

Pásztor Anna - Dóra Mojzes

Már meg sem lepődünk azon, hogy az Anna and the Barbies frontasszonya képviselte Mojzes Dórát, hiszen minden évben a tervezőnő kicsit extrém ruháiban vonul végig a kifutón, és ez így van jól, hiszen, ami egyszer bevált, azon nem érdemes változtatni. Pásztor Anna 2010-hez hasonlóan most is talpig feketében jelent meg a közönség előtt, de most egy lovaglópálca is volt nála, amit nem félt használni. A bordás díszítés nem véletlen, az aktuális kollekciót a Prometheus című film inspirálta. A filmben szereplő különböző lények ihlették meg. "Olyan ruhákat szerettem volna tervezni, amelyeknek olyan hatásuk van, mint ha viselőjük nem e világi lenne" - írja a Marie Claire tájékoztató füzete.

Szekeres Nóra - Nora Sarman

A Marie Claire Fashion Days másik veteránja ezúttal a Divatkreátor első szezonjának győztesét képviselte. Sőt, ha jól láttuk, akkor a magazin főszerkesztője, László Krisztina is egy csipkés Nora Sarman kreációban jelent meg az eseményen. A műsorvezetőről egyébként mostanában nem sokat hallani, és ő is elismerte, hogy egy picit lehetne színesebb a szakmai élete. Mi ajánljuk a modellszakmát, a USE unused korábbi darabját is nagyon szerette, és ebben a csipkés ruhában is nagyon jól festett, de nem akarjuk befolyásolni a kedves olvasókat. És mit érdemes tudni az általa népszerűsített kollekcióról? "A legkarakteresebb anyagai a finom hernyóselyem és az érzéki lencsipke. A ruhák hosszított fazonja a gótika látványvilágából merítkezik, és a modern nő alkalmi ruhatárában éled újjá" - áll a füzetkében.

D. Tóth Kriszta - Dora Abodi

Kolléganőjével ellentétben őt mintha kevesebbszer láttuk volna alkalmi modellként. Igaz, pont tavaly ő is kamera elé állt a magazin mellrákellenes kampánya kedvéért, és akkor egy picivel többet mutatott meg magából, mint most. Persze ez az esemény másról szólt. D. Tóth Kriszta Abodi Dóra szettjét viselte, és a mellékelt kép is jól mutatja, hogy nem csak a nagyon magas, nagyon vékony modelleknek áll jól a maxiszoknya. Abodi Dórát tavalyelőtt egyébként például Zimány Linda képviselte, aki ugye azóta maga is divatszakértővé lépett elő. De vissza az aktuális kollekcióhoz, az MCFD tájékoztatója szerint a pénteken látott darabok lenyűgözték a szakma külföldi képviselőit: "Többek között olyan magazinok fotózzák a darabjait, mint az angol vagy indiai/olasz Vogue, a brit IDOL magazin, valamint belépőt jelentett a Paris Fashion Weekre."

Muri Enikő - KEPP Showroom

Az X-Faktor előző szezonjának legjobb női versenyzőjével legutóbb egy másik női magazin eseményén találkoztunk, igaz, ott nem alkalmi modellként kellett helytállnia. Sebaj, egyszer ezt is ki kell próbálni, sőt, mint kiderült, Muri Enikőnek azért van már egy kis múltja, tavasszal például részt vett egy katalógusfotózáson. "Egy viszonylag új, friss divattervezővel kezdtem el dolgozni, akinek a ruháit különböző rendezvényeken viselem. Emellett a legújabb kollekcióját velem fotózták, én álltam modellt a katalógushoz. A modellkedés új kihívás volt számomra. Nagyon élveztem minden percét, főleg, hogy csodaszép ruhákba bújhattam" - nyilatkozta akkor Muri a Blikknek.

Keveházi Krisztina - NUBU

Az ismert balerina is egyike azon hírességeknek, akik úgy döntöttek, szívesen állnak modellt félmeztelenül gyermekükkel a Marie Claire-nek, hogy támogassák a mellrák elleni küzdelmet. Úgy tűnik, hogy ezen fontos ügy mellett a magyar tervezők sorsát is szívén viseli, ezért a pénteki eseményen ő is végigvonult a kifutón és fotósoknak egy kis showt is előadott. Keveházi Krisztina egyébként több mint fél éve adott életet kisfiának, Kronosznak. "Ugyanolyan súlyban vagyok, mint amikor színpadon szoktam lenni, de nem készülök a színpadra. Nekem ilyen az alkatom" - nyilatkozta májusban a Csak csajok című műsorban. Hozzátette, természetesen odafigyel arra, hogy mit eszik, és persze a szoptatás is fogyaszt.

Juronics Tamás - Daniel Benus

Akárcsak két évvel ezelőtt, most is volt egy férfi híresség, aki vállalta a magyar divat népszerűsítését. Míg 2010-ben Pindroch Csaba adta be a derekát, addig most Juronics Tamás próbálta ki a reklámarc szerepkört. A táncművész és koreográfus Benus Dani egyik szettjét mutatta be. "A tervezés során a katonai formaruhák, illetve azok lebontása és újraértelmezése jelentették a fő inspirációt, mellette pedig olyan – a divatban – ikonná vált személyiségek voltak rám nagy hatással, mint Nick Wooster vagy Angelo Flaccavento. Ebben a szezonban az elegáns, visszafogott vonalvezetéssel párhuzamosan egy intenzívebb, nagyvonalúbb hangvétel érezhető, ugyanakkor szigorú szabásvonalak jellemzik a kollekciót" - jellemezte a kreációit a tervező.

+1 Mihalik Enikő

A modell éppen itthon tartózkodik, de ő civilben volt jelen a divatbemutatón, a közönség soraiból figyelte az eseményeket. Mihalik Enikő szemmel láthatóan most a fekete korszakát éli, hiszen péntek délután is tetőtől-talpig feketében smárolt pasijával, és pár órával később is egy ilyen, igaz, jóval alkalmibb szettben tette tiszteletét a VAM Design Centerben. Úgy tűnik, itthon a fekete az új fekete, hiszen a felvonultatott ruhák, összeállítások nagy többsége is ilyen színű volt. Békéscsaba legismertebb exportcikke szemmel láthatóan ugyanúgy rajong a szegecsekért, mint mi, hiszen a Louboutin táskájának vállpántja is rendesen ki volt rakva, és ő is tisztában van azzal a szabállyal, hogy a testszínű harisnyát amikor csak lehet, mellőzni kell.

Szavazni, szavazni, szavazni!

Ki a legstílusosabb?

Ahogy minden vasárnapi összeállításnál, most is az olvasókra bízzuk, hogy eldöntsék, a fenti hírességek közül ki volt a legstílusosabb. A táncos lábú Marozsán Erika, a két MCFD-veterán, Szekeres Nóra vagy Pásztor Anna öltözéke a jobb? Vagy a mezőny egyetlen férfiversenyzőjével szimpatizál? Talán trendi rockerként civileskedő Mihalik Enikő kenterbe veri az egész társaságot? Esetleg a magyar modell x-faktoros druszája volt a legmeggyőzőbb? Ön dönt!