Reméljük, hogy észrevették: idén nyáron is sokat voltunk a Balatonon, hogy amit lehet, megkóstoljunk, megnézzünk (pedig mi nem is vagyunk NDK-kémek) és kipróbáljunk. Mindezt a Velvet Balatonblogjában dokumentáltuk, de még oda sem került be minden.

Na majd most.

Előfordult, hogy – mint éppen most – beütött az ítéletidő, ilyenkor a Balatonon dolgozó kollégáink kénytelenek voltak módosítani a terveiken, és a lakókocsiban gubbasztva cikket írni – ha az idő pocsék, internet akkor is van. Valahogy így.

A Paloznaki Jazzpiknikre delegált stábunkat elvitte a vihar, de aztán visszahozta, az Incognito zenekarral együtt, akik csak azért sem mondták le a koncertjüket, amikor jött a vész, inkább megoldották egy kisszínpadon. Interjút is adtak nekünk, ebből derült ki – rengeteg más érdekesség mellett –, hogy történelmi jelentőségű lett volna, ha elmarad a fellépésük. (A galériában az Earth, Wind&Fire-rel is találkozhat!)

Ez a történet jó véget ért, de így is maradt min bosszankodnunk. Például azon, mennyire nehéz áfás számlához jutni a Balatonon, pedig olyat az ember ritkán kér jókedvében. „Ha kérsz, akkor gyűlölnek érte. Azt se tudják, hol az áfás számlatömb, hogy azt miként kellene kitölteni...” – jött késleltetett indulatba egyik szerzőnk.

De nehogy azt higgyék, hogy ennél több viszontagság senkit nem ért: a tihanyi stábot megették a szúnyogok (mondjuk legalább már azt tudjuk, mikortól számít soknak a sok szúnyog). Kollégánk rájött, hogy kocsi nélkül a Balatonon meg van lőve, és ha megfeszülünk, sem leszünk olyan kemények, mint a vízimentők. Pedig feszültünk eleget, főleg a többi strandoló miatt. Ami azt illeti, önök is.

Tulajdonképpen egészen kevésen múlt, hogy nem álltunk be a Balaton-tagadók közé.

Volt jó is!

Azért értek minket jó élmények  is, igaz, gyakran ezeket ki kellett szemezgetni, a többi közül. Láttunk menő hajót, ettünk isteni lángost, ott is szétnéztünk, ahol a tehetősek esznek, és ott is, ahol mindenki. (Jaj, a szuper fagylaltozót majdnem kifelejtettük!) Szigorúan elemeztük ezt az állatsimogatót, és sokat nevettünk. A legőszintébben ezen a forgatókönyvön, és ezen a kosárpályán.

Feltehettünk néhány kérdést egy kompkapitánynak, és az idei Miss Balatonnak. Mindketten másért voltak érdekesek. Hol egy cégtábla, hol egy számla miatt fogtuk a fejünket, de az egészen biztos, hogy az átlagnál több velős pirítóst kóstoltunk. Esetenként nutellás palacsintát is. A gyugyi csodapad legalább annyira feldobott minket, mint a balatoni kisvasút, a világhírű fonyódi piacról nem is beszélve.

Mi mással búcsúzhatnánk, ha nem az alsóörsi tangaautomata szavaival?

Don't worry, be sexy!
Telekom Telekom
 
Az egyre olcsóbb mobilnet mellett immár arra sem kell feltétlenül ügyelni, hogy valaki gazdálkodjon az adatkeretével. A Telekom Next csomagok előfizetőinek ettől a nyártól például dupla adatkeret jár, így van, aki hat gigabájtot netezhet el egyetlen hónap alatt.