Balaton

Lehet a Balatonban dugni, csak ne vegyék észre

2011. június 18., 21:06 Módosítva: 2011.06.20 11:53
1057
124 hozzászólás

Pusztán csak nyitottság kérdése, hogy az ember mer-e a Balatonban szexelni, de azt jó tudni, hogy a Balaton vize idén annyira tiszta, hogy egész biztos, nem emiatt kell lemondani a szexről.

Kovács Márta, az Országos Tisztiorvosi Hivatal közegészségügyi főosztályának vezetője közlésében az áll, a Balatonnál vannak idén a legkiválóbb vízminőségű strandok, a Tiszánál pedig a legkevésbé jók. Idén tehát akire a vízben tör a vágy, nem kell paráznia, mit kaphat el.

Egészségesebb a Balatonban csinálni, mint az uszodában

"Attól nem kell félni, hogy baja lesz annak, aki idén a Balatonban szerelmeskedne, nagyobb a lebukás veszélye. A Balatonban jóval kevesebb probléma lehet szex közben, mint egy uszodában" – nyilatkozta Bede Zsuzsanna szexuálterapeuta és hozzátette, hogy aki annyira érzékeny, hogy ha csak ránéz egy gombás lábra, és már gombásnak érzi magát, az a Balatonnal is így lesz. A Balatonban való szex egyetlenegy buktatója idén csak az lehet, ha rajtakapják az embert, ez ugyanis mindegy, hogy a vízben vagy a vízparton történik, kimeríti a közszeméremsértés fogalmát. Bár van az úgy, hogy még az is belefér.

sx

Tízezer forint helyszíni bírsággal végződhet a kaland

Ha valaki a vízben nyakig benne van, és úgy akciózik, szinte kizárt, hogy lebukjon  –  erre nyilván a balatoni strandok sekélyebb része nem igazán alkalmas. Ha valakit azonban a Balaton partján ér a szenvedély, jobban teszi, ha olyan helyet keres, ahol nem látják. A padra vagy a rózsaligetre mindenki ráláthat, és az bizony kimeríti a kemény tettenérés fogalmát. A közterületen való szex pedig közerkölcsbe ütköző magatartás a törvény szerint, így tízezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethetnek a rendőrök és a közterületesek is a helyszínen. A Balatonon lehet a strandon a kabinban dugni, ahol senki nem látja, csak esetleg hallhatja.  Nyakig a vízben egymásra csavarodva szinte kizárt a lebukás, egyébként csónakkal vagy vízibicklivel közeli, csendes nádast is lehet találni a romantikához. A lényeg, hogy a lehető legkevesebben lássák, még akkor is, ha sokakat pont ez izgat.

Programok a hétvégére: hajlékony lányok és lángoló napkerék

mm
2011. június 17., 13:19 Módosítva: 2011.06.17 13:19
0
2 hozzászólás

A pünkösdi hétvége valószínűleg sokat kivett az egész balatoni vendéglátásból, mert érezhetően kevesebb programot találtunk a mostani hétvégére. Elég sokatmondó például, hogy a legnagyobb diszkókban is altatós hétvége van, semmilyen sztárfellépőt nem várnak.


Programajánló - Balaton 2. nagyobb térképen való megjelenítése

Úgyhogy alkalmazkodva a kínálathoz, nézzünk nyugis, laza programokat, úgyis lehet, hogy rossz lesz az idő. És persze most is várjuk a kommentekben, ha valami érdekes dolog kimaradt.

A hétvége egyik legnagyobb eseménye a füredi gitárfesztivál lesz, amit egyrészt már sokadszorra rendeznek meg, másrészt nemzetközi, harmadrészt a gitárfesztivál koncertjei jellemzően zárt térben vannak, így akkor sincs probléma, ha nem süt hétágra a nap. Egy koncertre általában 1500 forint jegy. A fesztiválról erre talál bővebb információt.

Szintén Balatonfüreden rendezik immár nyolcadik alkalommal a sirály nemzetközi táncfesztivált. Itt mindenféle tánccsoportok mérkőznek meg egymással, a korábbi évek képei alapján jellemzően nagyon hajlékony lányokról van szó. A belépés ingyenes, részletes program pedig erre van.

Aki Balatonlellére megy, nézze meg a Balatour versenyt, ami a program leírása szerint vetélkedő a balatoni települések között, az egész egy vitorlásverseny köré építve. Mivel nincs balatoni hétvége vitorlásverseny nélkül, már csak ezért is érdemes ellátogatni ide. Ráadásul oktatást is tartanak napközben, illetve van sétavitorlázás is. Szombaton még helyi specialitások főzöversenye is lesz, miközben fellép a Megasztárból ismert alig páréves Patai Anna.

Révfülöpön rétes és lakodalmas napokat tartanak, ami egy igazán érdekes metszetnek tűnik. Mármint a rétesért és úgy általában a lakodalmi szokásokért rajongóké. A programok már pénteken délután elkezdődnek, ha sietnek még odaérnek a rétesnyújtó versenyre. Szombaton pedig megidéznek egy klasszikus, falusi lakodalmat annak minden szórakoztató szokásával együtt. A program ingyenes, aki viszont a lakodalmi vacsorán is szeretne részt venni, annak jegyet kell váltania.

Ha bírja a koránkelést hétvégén, akkor érdemes lehet ellátogatni Szigligetre, ahol vasárnap reggel hétkor horgászverseny kezdődik, utána pedig halászléfőző-verseny. Az elkészült leveket délután öttől lehet megkóstolni. Ha már a szombat estét is Szigligeten tölti, akkor a Muzsikás együttes koncertjét ajánljuk. Ezer forint a belépő.

Balatongyörökön római kori vigasságokat tartanak, ami igazából annyit jelent, hogy lesznek érdekes programok gyerekeknek (gyógynövénytúra az erdőben, egy ásatás érdekességeinek bemutatása és hasonlók), miközben a felnőtteknek pincenapokat tartanak, a környék borospincéit lehet végigkóstolni egy lovaskocsin. Aztán este utcabál.

A hétvégén még balatoni múzeumok éjszakáját is tartanak, amit egyébként a Szent Iván napjához legközelebb eső szombaton szoktak tartani, ami idén június 25-e lesz. Ennek ellenére néhány településen már egy héttel korábban elkezdik az éjszakai múzeumozást.

Balatonalmádiban a vízimúzeumba várják azokat, akik éjszaka sütnének keszeget, Füreden különleges tárlatvezetéseket tartanak, meg fáklyás menetet. Veszprémben alapvetően a szovjet megszállással foglalkoznak a múzeumok éjszakáján, aztán este napkereket gyújtanak, és azt görgetik az utcán.

Nehezen talált az északi partra Kustánczi Lia

2011. június 16., 13:50 Módosítva: 2011.06.16 14:39
5
22 hozzászólás

Az egykori playmate abban a nagy szerencsében részesült, hogy a júliusi CKM címlaplányaként a festői Alsóörsön kapták lencsevégre, igaz a tópart helyett egy balatoni nyaraló medencéjének szélén pózolt. Azt pontosan nem tudjuk, hogy miért ment emiatt a Balatonig, de azt már ő osztotta meg lapunkkal, hogy az egy hónapja történt fotózásról igencsak sikerült elkésnie, mivel annyira jól érezték magukat a barátnőivel az úton, hogy elfelejtettek lekanyarodni Akarattyánál, és egészen Siófokig mentek.

ckm lia2

A kálvária végül megoldódott, és az alsóörsi házat is megtalálták, így most bárki megcsodálhatja a modellből lett DJ-t, aki nyáron amúgy többször is fellép a Balatonon, legközelebb pont Siófokon.

Bikinit venni 5000 forint alatt igazi művészet

km
2011. június 16., 10:32 Módosítva: 2011.06.16 11:04
3
81 hozzászólás

Ellátogattunk egy H&M-be, egy Tescóba és megnéztünk pár más boltot is, ahol van rá esély, hogy tartanak olcsó fürdőruhákat. Pár helyen ugyan valóban találtunk jóárasított darabokat, de cserébe kötnünk kell pár kompromisszumot: a fürdőruhák minősége nem mindig a legjobb, van, hogy kényelmetlen helyzetben kell próbálnunk, vagy sokáig kell túrnunk a ruhakupacokban, mire két összeillő darab akad a kezünkbe.

New Yorker a nagyméretű trendkövetőknek is

A boltok közül először a New Yorkerben jártunk, ahol elég nagy a bikinikínálat, főként az idén divatos hawaii és török mintás, háromszög-felsős darabokért érdemes ide benézni. Természetesen fekete, fehér és narancs bikinikből is válogathatunk (a narancssárga valamiért minden boltot elöntött). Vannak olyan fazonok is, amik máshol nincsenek, például középen húzott, csavart felsők.

Egész elvetemült farmerhatású trikinik is kaphatók. Ez biztos keveseknek áll jól, ellenben az egészen egyszerű egyrészesekkel, amelyek egész nagy méretekben is kaphatók, és biztosan nem okoznak csalódást. A próbafülke és az áruk áttekinthetősége itt volt a legjobb, de a termékek ára is magasabb, mint a H&M-ben.

Miután megállapítottuk, hogy a legtöbb bikini 6000 forint körül mozog, (felsőrészek jellemzően 2990 forintba, alsók 2450-be kerülnek), át is mentünk a már említett H&M-be, mely bordátlan nőivel rendesen meghirdette 1290 forintos bikinijeit: olyannyira, hogy a legtöbb teljesen elfogyott mostanra, pedig épp csak most kezdődik a strandszezon.

H&M a fiataloknak

Csalódottan vettük tudomásul, hogy a legolcsóbb bikinikből már nincs méret, és mivel külön lehet alsó- és felsőrészt venni, bugyik maradtak szép számmal, bikinifelsőből viszont komoly hiány van. Szóval az 1290 forintos bikiniről le kell tennünk, hacsak nem 44-es vagy 32-es a méretünk és nem szeretnénk teljesen különböző felsőt és alsót magunkra rángatni. A 2990 forintos felsők viszont még vannak, némelyik passzol is az 1290 forintos alsóhoz, tehát nincs minden veszve, csak kitartóan kell keresgélni. Mi az üzletben háromszög- és csíkfelsős bikinin kívül mást nem láttunk, úgyhogy főleg jó alakú fiataloknak ajánljuk, hogy innen szerezzék be nyári szettjüket.Jó pont viszont a H&M-nek és a New Yorkernek is, hogy a fürdőruhákhoz mintában egyező, elég olcsó kiegészítőket - kisnadrágot, törülközőt, szoknyát - is árulnak, így teljesen egységes lehet a megjelenésünk a strandon.

Tesco csak kitartó és nyugodt vásárlóknak

Röviden

Legolcsóbb bikini: Tesco, 2000 forint, az alsó- és felsőrész együtt.

Legszebb az olcsó bikinik közül: egy törökmintás darab a New Yorkerben, kevesebb mint 6000 forintért.

Egyrészest hol találunk: a Tescóban és a New Yorkerben, nagy méretben is.

Mi hol vettünk bikinit: a H&M-ben, hosszas keresgélés után, közel 5000 forintért találtunk összeillő darabokat.

A Tescóban reménykedtünk, hogy az F&F polcokon találnunk olcsó bikinit, de nem volt annyira jóáras a felhozatal, mint vártuk, és amit sikerült felpróbálnunk, arról kiderült, hogy el van szabva (felső- és alsórészek 2000 forint körül kaphatók, egyrészesek 3000 forinttól). Sokat nem tudtunk próbálni, mert a kényelmetlen és koszos próbafülkébe maximum három darabot lehet bevinni, ráadásul sor is volt, a személyzet egy kevéssé kedves tagja igazgatta az embereket, és nem volt zár az ajtókon. Amikor másodszor ránk nyitottak, inkább odébbálltunk, az sem győzött meg, hogy az egyik virágos, egyszerű szabású háromszög-felsős bikini csak 2000 forintba került. Ezzel ugyan elnyerte a legolcsóbb fürdőruha képzeletbeli díját, de kár, hogy teljesen elment a kedvünk a vásárlástól.

Mi kifogytunk az ötletből, de ha önök tudnak olyan boltot, ahol viszonylag jó áron meg lehet fürdőruhát vásárolni az idei stranszezonra, árulják el kommentben! Köszönjük!

UV-B riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre

MTI
2011. június 15., 12:37 Módosítva: 2011.06.27 10:24
0
1 hozzászólás

Csütörtökön a riasztási értéket elérő, 7,5-ös, vagyis nagyon erős UV-B sugárzás várható - ez szinte az egész ország területére, így a Balatonra és a tó környékére is igaz.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei hangsúlyozták: normál bőrtípusnál már 17 perc napon tartózkodás is bőrpírt okozhat. Ezért mindenkitől azt kérik, hogy a riasztás visszavonásáig fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott megégés ellen. Délelőtt 11 és délután három óra között nem tanácsos napozni, a fényvédő krém használata pedig a jelzett időtartamon túl is indokolt - írta a meteorológiai szolgálat. (Klikk ide az előrejelzésért!)

Balaton a külföldiek szemével: nagyon szép, de valami hiányzik

2011. június 15., 11:43 Módosítva: 2011.06.20 11:53
45
224 hozzászólás
bal05

"Attól tartok, kissé csalódottan értünk vissza csütörtökön Bécsbe. Nem tagadhatom, hogy a Balaton nagyon szép, de nekünk valami hiányzott" – kezdi a bejegyzését egy blogger, aki tavaszi, balatoni élményeit osztja meg olvasóival. Mint írásából kiderül, csalódott, hogy tavunk körül nincsenek igazán magas hegyek, és ha nem süt a nap, nagyon hideg az idő. Megjegyzi: a Balaton környékén sokfelé evett finomat, de olyan helyen is járt, ahol nem ajánlaná a halászlevet, mert tele volt nyálkás halbőrrel, amivel elég sokáig küzdött. Hévízen is járt, amit nagyon szépnek talált, de megdöbbenve tapasztalta, hogy koedukáltak az öltözők.

Ez nem feltétlenül az a kép, amelyet a Balatonról sugallni szeretnénk: a gotohungary.com például úgy mutatja be a tavat, mint amelyet festői borvidék szegélyez, az itt termett szőlőből készült nedű pedig remekül illik a helyi ételspecialitásokhoz. Megemlítenek még néhány szép helyet, de ez nem feltétlenül segít abban, hogy egy idelátogató külföldi nagyjából tudja, mire számítson. Úgyhogy elkezd fórumozni, és a tapasztaltabbaktól érdeklődik. Például arról, hogy a tavalyi vörösiszap-katasztrófa befolyásolja-e a Balaton vízminőségét, vagy hogy megértik-e, ha angolul vagy németül beszél.

Ezt szeretik

"A Balaton sekély, selymes vize nem mindenkinek fog tetszeni, de amikor a víztükrön kaleidoszkópszerű színkavalkád változik egyik pillanatról a másikra a szemed előtt, nehéz ellenálni hipnotikus varázsának" – vélekedett valaki a Lonely Planet fórumán, ami azért hízelgő, összevetve a minimál-hegyek okozta traumával.

A jól értesültek a fürdőzési lehetőségeket emelik ki (wellnessről, luxus-szolgáltatásokról azonban szó sem esik), illetve Keszthely, Székesfehérvár és Tihany szépségét emlegetik. Felhívják a figyelmet a magyar cowboyokra (tényleg így írják: hungarian cowboys), akik nagyon ügyesek, és a gyerekeket is lenyűgözik.

bal09

Az ételt és italokat (az angolok a borokat hangsúlyozzák különösen) jónak, és nagyon olcsónak találják. Egyikük azt is említi, többek közt a nyelvi különbségek miatt az idelátogatóknak folyamatosan nyilvánvaló, hogy nem otthon vannak, ezért nagyon érdekes felfedezni, mit nyújthat a térség.

Ezt nem szeretik

Zavarónak mondják a rusnya szocreál szállodákat, és azt is megemlítik, hogy vigyázni kell a zsebesek miatt. Sokakban mély nyomokat hagytak az átverős, túlszámlázó éttermek is, a – borravaló érdekében – szigorú tekintettel a vendéget méregető pincérek és a koldusok.

Egy különösen jólértesült utazó nyomatékosan figyelmeztet arra, hogy az idelátogatók le ne szlávozzanak minket, ennek ellenére feltűnőnek találják az oroszokkal való hasonlóságunkat: állítólag ugyanolyan komor ábrázattal, fekete és/vagy olcsó ruhákban közlekedünk, és csak közeli ismeretség esetén oldódunk fel - az utóbbinak ellentmondani lászik, hogy néhány huzamosabb ideig nálunk tartózkodó, itt tanuló fiatal szerint nagyon barátságosak vagyunk. Augusztusban viszont pokoli a hőség – ezt is sokan emlegették. (Naná, ha már két nap süt!)

A fotón látható utasellátó 5 éve nem létezik Balatonfüreden. Az épületet teljesen felújították.
A fotón látható utasellátó 5 éve nem létezik Balatonfüreden. Az épületet teljesen felújították.

Arról, hogy kiket vonz a Balaton, erősen megoszlanak az elképzelések. Van, aki azt emelte ki, hogy egész Magyarország tele van jó nőkkel, így a Balaton is, más szerint azonban a tó körül kizárólag a nyári egyetemi szünetet élvező, részeg németek dajdajoznak.

Terecskei Rita és Kovács Áron egy négyszeres világbajnokkal szkanderezett a Balaton partján

2011. június 15., 11:15 Módosítva: 2011.06.15 11:44
0
4 hozzászólás

Terecskei Rita és Kovács Áron a hétvégén az alsóörsi Harley-Davidson fesztiválon járt, ahol összeismerkedett Szász György profi szkanderezővel – derült ki a szerkesztőségünkbe eljutatott sajtóközleményből. Ha már így alakult a helyzet, párbajra hívták a négyszeres világbajnokot. „Olyan volt, mintha egy medvét próbáltam volna lebirkózni. Nagyon tisztelem őt, azért amit elért, hiszen mindenkiben háromféle erő van: testi, lelki, szellemi erő, és a sporthoz ezek kombinációja szükséges. Gyuri testi erőben messze felülmúl engem, de én is igyekszem karbantartani magam. Persze ez is csak viccelődésnek indult, a barátaimmal fogadásból sok marhaságot bevállaltam már, például aki 2011-ben zenei karrierbe kezd, az is őrült, ez most az én extrém sportom” – nyilatkozta a műsorvezető.
Terecskei Rita is megpróbálta lenyomni a profi szkanderest, de még megmozdítani sem tudta a kezét. Ezért Áron segítségét kérte, aki kisfiát is bevetette, sikertelenül. „Hihetetlen, hogy Gyurinak mekkora karja van, elképesztő. Minden igyekezetem ellenére még megmozdítani sem tudtam a kezét, nem hogy lenyomni. Nem vagyok egy nagyon gyenge lány, de egyre jobban érzem, hogy szükségem van a testmozgásra, az edzésre, hogy a koncerteket jól bírjam.” – nyilatkozta a Zanzibar énekesnője, aki nem bírta megállni, hogy ne próbáljon ki egy-két motort, hiába tiltotta meg zenekara.

szkander 3 kicsi

Jégkrémteszt: a spermaíz egy százas, de néha az olcsó mégis jobb

2011. június 14., 10:29 Módosítva: 2011.06.14 17:34
18
73 hozzászólás

Végre itt a nyár. Aki ilyenkor sem akarja megtagadni magától az édességeket, ám szeretné hűsíteni is magát, az választhat a fagylaltozás vagy jégkrémevés között. Akik nagyban gondolkodnak, rögtön dobozos változatot vesznek, de azért a pálcikás, tölcséres változat fogyasztásának is meg van a maga bája. A Velvet Kommandó egy forró délutánon az utóbbi két csoportot tesztelte. A szerkesztőséghez közeli Auchanban megpróbáltuk mindegyik drágább jégkrémnek megtalálni az olcsóbb változatát is, és szerettük volna kideríteni, hogy az árkülönbség mellett látványos-e az ízélmény változása is.

Klasszikus ízek

Ár: Ricco (epres) – 39 forint, MiniMax Cuppancs (csokoládés, vaníliás) – 79 forint, Algida (epres, vaníliás, csokis) – hét jégkrém volt egy dobozban és az egész került 898 forintba, vagyis egy jégkrém ára körülbelül 128 forint

Értékelés: Vendégtesztelőnk szerint a 39 forintos epres édesség kihozza az olcsó jégkrémekben rejlő jégkását a jégbe rejtett erős szörpízzel. Ami a drágább, Algida terméket illeti, gk szerint kicsit már túl szerény benne az eper, alig érezni a vanília mellett. Gk merész volt, és a többi ízváltozatot is kipróbálta: „Az Algida csokoládés jégkrémjének Nesquick kakaóporos ízét még a vanília is enyhíti, de egész finom lett. A Cuppancs erős ízzel kompenzál, de nem finom. A drágábbik vaníliás jégkrémnél igazi vaníliaaromát és bónusz madártejes ízt észleltem, az olcsóbbik viszont színtelen, íztelen, gazdaságos vaníliás beütéssel.” Tt is megkóstolta a csokis és vaníliás Algidát is, és egyenesen isteninek titulálta azokat.

Giga mandula

Ár: Magnum – 369 forint, Azure – 89 forint

Értékelés: „A Magnumot ismerjük régóta, az egyik legjobb választás. Aránylag korrekt csoki, manduladarabok és nem harsány fagyibelső. Meglepő módon egy fikarcnyival sincs rajta több mandula, mint az ismeretlen, bénább csomagolású ellenfélen. Ízben elsőre az olcsójános volt az igazi, de a felénél már kezdett sok lenni a krém mandulaaromája – tudják, olyan volt, mintha marcipánmorzsa ragadt volna az ember fogába, valahonnan mindig előjött az eltúlzott íz. Pontban a Magnum sem tízes, adnék neki nyolcat, a noname meg kap egy hatost, és akkor nem lesz sértődés” – véleményezte a baowah, aki szerint a hazai jégkrémkínálat alapvetően szar.

Fehér csokoládé

Ár: Magnum – 369 forint, Azure – 89 forint

Értékelés: Tesztelőnk, aki ezt a párost választotta, alapvetően nem rajong a jégkrémekért, főleg nem a Magnumért, mert túl nagy egy adag. Ennek ellenére kellemes meglepetésben volt része. „Legutolsó élményem a fehér csokis Magnummal az volt, hogy próbálom megenni,
lepotyog a borítása hatalmas darabokban, és annyira édes a belső rész. Most viszont a külső héj pont jó méretű darabokban törik, kellemes az állaga, nem olvad el túl gyorsan, és a belseje sem olyan édes már. A prémiumérzetet növeli, hogy a jégkrém aljába, a pálcához egy M betűt gravíroztak fehér csokiból. A konkurens jégkrém kinézetre pontosan olyan, mint a Magnum. Egy szakértő persze biztosan kiszúrja egyből, hogy ennek nem teljesen középen van a pálcikája” – írta mm, aki szerint a külső réteg nagyon érdes felületű, ráadásul hatalmas darabokban törik le az egyébként feltűnően gyorsan olvadó belsőről, a vaníliának kicsit savanyú az utóíze.

Tölcséres jégkrémek

Ár: Cornetto epres, vaníliás – 308 forint, csokis - 279 forint, Azure epres, csokis, vaníliás – 99 forint

Értékelés: Akárcsak a pálcikás jégkrémeknél, ebben a kategóriában is a klasszikus ízeket - eper, csokoládé - vanília - teszteltük. „Az epres Cornettónak gyümölcsös öntet van a tetején, és valódi eperre hajazó az íze. Egyébként egyik része fehér, vagyis tejszínes, szóval fel van ütve az eperíz, de pont ettől jó. Az olcsóbb, Azure terméknek mogyorós csokival borították a tetejét. Nekem a másik megoldás jobban tetszett. A jégkrémnek egyébként nagyon agresszív műeper íze van” – hasonlította össze a két epres-tölcséres terméket nemoszi. Tt szerint viszont a Cornetto alteregója tökéletesen ugyanolyan ízű volt, mint az eredeti. Jeanpierre is a tölcséres mezőnyt mérte fel inkább a pálcásokkal szemben. Bár a csokoládés ízesítésűek közül mindkettőt rendben találta a tölcsért és a jeges részt is, a vaníliás termékeknél már nem voltak ilyen kellemesek az élményei. „Az olcsóbb édesebb volt, az íze leginkább a négercsók műédességére emlékeztetett, az állaga is valamivel szilárdabb volt a Cornettónál. Ez utóbbi könnyedebb, légiesebb, de meglepően semmi íze nem volt” – részletezte tapasztalatait.

Akadt még egy tesztelőnk, aki a tölcséres versenyzőket részesítette előnyben, igaz, csak a csokoládéízűeket. „Ha valaki gyorsan enne egy egész fagyit, annak a Cornettót ajánlom, mert az végig finom, de nagyon olvad. Aki lassan és keveset, annak az Azure-t, mert az a közepéig nagyon jó, és lassan olvad. A Cornetto nagyon tejes, a felső harmada a vártnál enyhébben csokoládé ízű, aztán vaníliássá változik. A jelzésértékű mogyoró a tetején pont elég, az édes, vaníliás rész kitölti a tölcsért, amelynek vége csokis. Az Azure kevesebb tej felhasználásával készült, a tölcsér feléig azonban erős csokoládés ízzel örvendeztet. A másik fele azonban, ezen nincs mit szépíteni, spermaízű – egy olyan férfié, aki sok gyümölcsöt fogyaszt” – foglalta össze a békaugrasztó.

Összegzés

Az árak tekintetében valóban nagy a szórás, hiszen volt, hogy egy ízkategórián belül 280 forint volt az eltérés. Az aktuális akcók miatt egyébként a különbségek valamelyest változnak (többek közt a tesztelés óta eltelt időszakban is volt rá példa - a szerk.), de általában 10-20 forintokról beszélhetünk. Ami a minőséget illeti, nem volt nagy meglepetés, ami drágább az általában finomabb is. Igaz, azért ebbe valamennyire az egyéni ízlés is beleszól, volt, aki szerint az olcsóbb és a drágább tesztalany között nem volt annyira ordító a különbség, így nem feltétlenül kell jobban belenyúlni a pénztárcánkba, ha valamilyen jeges édességgel akarjuk kényeztetni magunkat.

Melyik a legjobb balatoni diszkó a déli parton?

mm
2011. június 13., 15:44 Módosítva: 2011.06.20 11:53
178
95 hozzászólás

Szavazzon a déli parti helyekre! Flört? Palace? Szép emlékek? Nagy hányások? Hol a legjobb?

2011 nyara meleg lesz és száraz

2011. június 12., 18:34 Módosítva: 2011.06.12 18:34
89
34 hozzászólás

Csapadékosabb nyárelőt, majd azt követő szárazabb és melegebb hónapokat jósol az esotanc.hu, a nemzetközi kutatóintézetek előrejelzéseire hivatkozva. Augusztusra és szeptemberre a szokásosnál melegebb időt ígérnek, az aszályos idő különösen a dél-alföldi területeket sújtja majd.

Ami most jön

Az idokep.hu június 20.-áig valószínűsít esőt, amelyet július közepéig tartó, napsütéses időszak követ, erős felmelegedéssel. Érdemes lesz figyelni Iván napján (június 24.) is, a népi jóslat szerint az akkor tapasztalt időjárás negyven napig nem változik - már amennyiben hiszünk a megfigyeléseknek. Szerdán, Medárd napján (aki szintén negyven napos intervallummal dolgozik) például esett, ennek értelmében július végéig zuhognia kéne, de ezt most nem észleljük.

Az utóbbi öt év adataival összehasonlítva még érdekesebb a prognózis: Magyarországon évek óta minden nyáron sokat esik, a komoly viharok pedig sok lehűléssel járnak - igaz, az átlagos középhőmérséklet évről évre emelkedik.

A sok évi átlag

Az utóbbi öt nyáron a júniusok hideggel kezdődtek, és a hónap közepén jön a felmelegedés. Ahogy telt az idő, egyre több lett az eső is: 2005-ben még szárazabb volt a nyár, de évek óta egyre kevesebb a csapadékmentes nap. Érdekesség: 20.-a környékén általában erős változás állt be: ha addig hideg volt, hirtelen felmelegszik, vagy fordítva.

2007 kivételével az utóbbi években esősek voltak a júliusok, de az esős, hideg és meleg időszakok nemigen estek egybe. Jellemző volt a gyakori hőmérséklet-ingadozás, és ha esett, akkor nagyon: a heves viharok gyakran súlyos károkat okoztak.

Az augusztusok évek óta melegszenek, de így is sok az eső. A lehűlések a hónap közepére-végére érkeznek meg, általában kemény viharokkal, csapadékkal, erős széllel, hogy aztán az utolsó napok, illetve szeptember első napjai ismét felforrósodjanak.

Kiskörén ismerik a dörgést

A magát Kisköre leglátogatottabb honlapjának valló Juhász-index már tavaly karácsonykor közzétette, milyen időjárásra számíthatunk idén. A főleg népi megfigyelésekre alapozó előrejelzés-kincsesbánya kiemeli, az igazi nyári időbe fordulás napjának Vida (június 15.) számít, a negyvenes jósló nap azonban mégis Szent Iváné (június 24.), úgy tartják, a következő negyven napon hozzá hasonló idő lesz.

A negyven nap valami misztikus határidő lehet: az eső július másodikán (sarlós Boldogasszony ünnepén) ennyi ideig jelez csapadékot, csakúgy, mint Mérges Margit (július 13.). "Illés (júl. 20.) is zivataros szokott lenni, s az esője „kiluggatja a diót, meg a mogyorót”, akárcsak Magdolnáé (júl. 22.). Jakab (júl. 25.) esője is kevesbíti a diót és a mogyorót, de egész télre is jövendöl: ha ezen a napon sok a felhő, sok lesz a hó, ha nagyon süt a nap, akkor télen nagy hideg várható."

Az augusztus is rendkívüli jóstehetséggel bír: ha 1-10. között nagyon nagy a meleg, akkor zimankós tél lesz. Lőrinc napján (augusztus 10.), ha szép idő van, akkor az ősz is szép lesz és hosszú – gyümölcs pedig sok és egészséges adatik. A szerző kiemeli: "ismert még a „Szent István napi vihar”, amely tulajdonképpen egy augusztus 20. környékén érkező lehűlés, amely után már nem tér vissza a nagy meleg." Közli még a várható napi átlagos középhőmérsékletet is (minden napra, az év végéig), de ezt minden érdeklődő fedezze fel maga.

A hajtás után részletesebben is megmutatjuk, hogyan alakultak az itthoni nyarak 2005 óta.

Távolról sincs vége, olvasson még

Öt nyomós érv a balatoni előszezon mellett

2011. június 11., 16:06 Módosítva: 2011.06.11 23:56
17
19 hozzászólás

1. Nagyon kevesen vannak

Bármikor is érkezünk, a parton azt a padot szerezzük meg, amelyiket csak akarjuk. A büfében nem kell sorban állni és mi sem egyszerűbb, mint Balatonra panorámás asztalt szerezni. Senki sem kiabál a szomszéd asztalnál, és nem melegíti fel fenekével a széket, amire leülni szándékozunk. Az utak üresek, a szállodában nincsenek a szomszédok.

bal02

2. A vendéglátósok kedvesek, örülnek az első fecskéknek

A büfés néni hosszan mesél, és amikor szomorúak vagyunk, hogy nincsen goffri, másnap csinál nekünk. A vendéglőben a pincér előzékeny, és még nincs a kimerültség végső határán. A szállodában mindenki velünk foglalkozik.

3. Minden sokkal olcsóbb vagy ingyen van

A panziókban és a szállodákban körülbelül 20%-os kedvezményt kaphatunk az előszezonban. A legtöbb fizetős strand ilyenkor még ingyenes.

4. A víz nagyon tiszta

A Balaton zöld és kevésbé habos a lépcsőknél mint a nyár közepén. Mivel nincs ember a parton, a strand és az utcák is tisztábbak...a vécékről nem is beszélve.

bal11

5. Az idő már nagyon jó, de nincs őrült meleg

Igaz, hogy Magyarországon a júniusi időjárásra építeni rizikósabb, mint a júliusira, de azért az esetek többségében - és itt gondoljuk az általános iskolai táborokra - június elején már nyári az idő. Az utószezon sokkal kiszámíthatatlanabb, mert augusztus huszadika után legtöbbször megérkezik az ősz. Ugyanakkor jobb érzés a dolgok előtt járni, mint a nyomában kullogni.

Önnek mi a véleménye a júniusi Balatonról?

Baleset miatt torlódnak az autók az M7-esen Balaton felé

MTI
2011. június 11., 09:45 Módosítva: 2011.06.11 11:18
0
1 hozzászólás

Baleset miatt torlódás alakult ki az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán a Balaton felé tartó oldalon szombat délelőtt nem sokkal 9 óra után - közölte az Autópályakezelő Zrt. az MTI-vel.
Hat gépkocsi ütközött össze a 36-os kilométernél Martonvásár és Kápolnásnyék között, személyi sérülés az első jelentések szerint nem történt, a helyszínelés még tart. A sztrádaszakaszon jelenleg csak egy sáv járható, emiatt már 6 kilométeres torlódás alakult ki, és a kocsisor folyamatosan nő.

Update: A helyszínelést már befejezték, két sáv járható, ennek ellenére nem sokkal 11 óra előtt még mindig több mint tíz kilométeren át araszolnak az autók az országhatár irányába.

93 kilós harcsát fogtak a boglári kikötőben

2011. június 10., 16:38 Módosítva: 2011.06.10 16:38
81

A majdnem rekordméretű harcsát (az eddigi legnagyobb fogás egy 113 kilós példány, Kaposváron) Ferencz-Huszár Antal fogta a balatonboglári hajókikötőben: egy órán át fárasztotta közel 1 mázsás halat, mert az óriásharcsa a fonottzsinórt rátekerte az egyik cölöpre a három méter mély vízben – írja a sonline.hu.

A hatalmas harcsát a Halker szállította el, öt ember két órán át dolgozott, míg konyhakész lett a hal. 2007-ben ugyancsak a balatonboglári hajókikötőben 103 kilós harcsát fogtak, ez eddig az első olyan balatoni hal, ami 100 kilónál nehezebb volt. Képért kattintson ide!

Programok a hétvégére: Motoros rokkerektől a pólóinges vitorlásokig

mm
2011. június 10., 12:17 Módosítva: 2011.06.12 11:17
1
6 hozzászólás

A Balaton blogban igyekszünk egész nyáron összegyűjteni a legalapvetőbb hétvégi programokat, de természetesen a kommentek között várjuk a tippeket, több szem többet lát alapon. És akkor következzenek a legígéretesebb programok típustól függetlenül a hétvégére:

Induló nyári hétvégénken, a Balaton partjának egyik leghagyományosabb nyárindító programja várja a zajra és benzinszagra érzékeny bőrkabátosokat: az alsóörsi motoros találkozó, amit Open Road Festnek hívnak, és most rendezik meg tizenkettedik alkalommal.

5500 HUF a napijegy gyalogosan, a fesztivál már szerdán megkezdődött, de nyilván a hétvégén lesz az igazi a pörgés, feltéve, ha nem egy nagy dagonya lesz az egész. Pénteken elég erős programnak tűnik a motorbuzulás utáni Alphaville koncert, szombat este a hangulathoz jobban passzoló Tankcsapdára lehet adni az ívet. Részletek erre.


Programajánló - Balaton nagyobb térképen való megjelenítése

A hétvége másik nagy szabadidőeseménye, amelynek résztvevői valószínűleg elképesztően szűk közös halmazt alkotnak a motoros fesztivállal a pünkösdi regatta nevű hagyományos vitorlásverseny június 11-13. között. A kiindulópont Balatonföldvár, a célállomás Keszthely, az első nap (a regattáról kicsit bővebben erre ). A hajók száma sok, pólóingek és fehér talpú cipők száma valószínűleg még azoknál is sokkal több lesz.

Ha nem is feltétlenül a regatta miatt, de érdemes lehet ellátogatni a hétvégén Balatonföldvárra is, ahol 115 éves Balatonföldvár névvel mindenféle programok lesznek. Szombaton este hétkor például a kápolna új díszkivilágítását avatják, ami azért elég jól hangzik, vasárnap este pedig fél tízkor tűzijáték lesz. De lesznek rézfúvósok is, valamint a Balatont is megáldják majd, ami szintén különleges élmények ígérkezik. A programokról bővebben erre.

Hasonlóan szórakoztatónak ígérkezik Balatonudvariban, egy északi parti kistelepülésen a pincepörköltkészítő-verseny, amit a fövenyesi strand parkolójában rendeznek vasárnap, 12-én. Korán érdemes menni, mert egykor már zsűrizik a pörköltöket. A főzőversenyről erre.

Távolról sincs vége, olvasson még

A Balatonon két nap süt

2011. június 9., 14:17 Módosítva: 2011.06.09 15:41
74
53 hozzászólás

Egy érdekes balatoni napról készült videó tartja lázban a YouTube-felhasználókat: az Időkép felvételeiből készült, drámai zenével aláfestett miniklipen úgy tűnik, mintha a tó fölött két Nap sütne, egy szokásos méretű, és egy jóval kisebb.

A jelenségre többféle magyarázat létezik. A legegyszerűbb, hogy a melléknapnak nevezett légköroptikai jelenség látható a képeken. A melléknapként emlegetett fényes foltok, amelyeket a levegőben levő jégkristályokon megtörő fény hoz létre, általában színesek, a Nap bal vagy jobb oldalán láthatók. Bármikor, bárhol feltűnhetnek, de megjelenésük sokkal valószínűbb, ha a Nap alacsonyan áll. Mások szerint azonban az egész kamu, méghozzá valaki olyan hamisítványa, akinek fogalma sincs, hogyan néz ki egy valódi tükröződés.

Mi az ott a Balaton fölött?

 • 1469
  Mari néni jelez a túlpartról, hogy kész a palacsinta
 • 644
  Nibiru, és mind meghalunk
 • 503
  Melléknap
 • 459
  Becsillant a kamera
 • 104
  Béna hamisítvány

Végül, a legizgalmasabb megközelítési lehetőség, hogy a felvételen maga a Nibiru, a titokzatos (feltételezett) bolygó látszik, amely egyes jövendölések szerint (helló, maják, brit tudósok és Gyurcsók József!) 2012-ben elpusztítja a Földet, merthogy huszonhatszor nagyobb a bolygónknál, és egyre csak jön. Az ufóhívők szerint egy törpecsillag, amely körül idegen civilizációknak otthont adó bolygók keringenek - a sumérok annak idején viszont úgy gondolták, miután Marduk isten megölte az égből érkezett megszállókat, oda költözött. Több kommentelő lelkesen érvel az egyre több felhasználó által feltöltött videó alatt: szerintük a NASA hiába próbálja eltitkolni, íme a Planet X-nek is becézett, pusztító égitest, úgyhogy készülhetünk a világvégére.

Keszthely, Sajkod, Almádi: a legjobb balatoni fizetős strandok

km
2011. június 8., 15:23 Módosítva: 2011.06.08 15:25
61
63 hozzászólás

Hat hely, ahol fizetni kell a strandolásért, mégis megéri. De melyik a legjobb?

Zamárdi, Szárszó, Udvari: a legjobb balatoni szabadstrandok

km
2011. június 7., 12:13 Módosítva: 2011.06.07 14:47
129
159 hozzászólás

Netes listák, olvasói beszámolók és személyes benyomások alapján körvonalazódott, hogy a zamárdi, balatonlellei, fonyódi, balatonudvari, boglári és szárszói strandokat tartják a nyaralók nagyon jónak.

Csütörtökön jön a hidegfront, siessenek strandolni

2011. június 6., 22:59 Módosítva: 2011.06.06 22:59
0
12 hozzászólás

Egész héten meleg, fülledt idő lesz, csütörtökön viszont ideér a hidegfront, és vasárnap kezd el újra emelkedni a hőmérséklet. Viharokra, záporokra, zivatarokra minden nap kell számítani. A Balaton hőmérséklete körülbelül 22 fok, a hidegfront ezt is lejjebb tornázza.

Hétfőn reggeltől borongós idő lesz, és ez kitart estig. Elszórtan, főleg a középső és északi országrészben záporok, zivatarok várhatók, néhol felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell, ezek sajnos a Balatont sem kerülik ki. Ahol zivatar lesz, ott várható viharos széllökés is - legyenek óvatosak! A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 25-31 fok között várható.

Csütörtökig minden nap ugyanolyan időre kell számítani: felhős lesz az ég, de lesz néhány óra, amikor zavartalan lesz a napsütés. Minden nap lesz azonban eső, zápor, zivatar. Eleinte 26-32 fok között alakul a nappali hőmérséklet, ám ez 24 fokig hűl. Jön a hidegfront.

Csütörtökön aztán - főleg a Dunántúlon - megerősödik az északnyugati szél, kezdődik a lehűlés, de 24 fokos melegben még reménykedhetünk. A pocsék idő pénteken veszi át a hatalmat: napközben átlagosan 22 fokot mérhetünk (egyes előrejelzések derűlátóbbak, a többség azonban nem). Jó hír azonban, hogy szombattól már elkezdődik a melegedés: szombaton 24, vasárnap 26 fok körül alakul a nappali hőmérséklet, de még mindig lesz vihar. Ez a balatoni hétvége a vakmerő szörfösöké.

Előrejelzésünket az Időkép adatai alapján állítottuk össze.

Most eldől, hogy az Adria jobb-e a Balatonnál

2011. június 6., 10:25 Módosítva: 2011.06.24 07:55
10
213 hozzászólás

Van, amiben a Balaton veri az Adriát, de a tenger mégiscsak tenger. Rendszerezzük és szavazásra bocsátjuk az érveket, hogy eldőljön, hol érdemes nyaralni annak, aki vízpartra vágyik. Árak, tájak, Távolság kaják, programok - hol miért jobb?