Bár nem biztos, hogy mindenki fel tudna sorolni legalább öt filmet, amiben a hatgyermekes színésznő szerepelt, vagy azt, hogy milyen díjakat nyert, ennek ellenére mégis óriási hírértékkel bír, hogy a legújabb filmjét hazánkban forgató Jolie hol süteményezett, milyen fakardot vett gyermekének. Bizony nem kis meló ilyen magasra jutni a bulvárlétrán, kell hozzá egy csipetnyi biszexuális hajlam, egy problémás család, párnaszerű ajak, egy leheletnyi vérfétis, egy szakajtó gyermek és sok minden más.

Amióta kiderült, hogy Angelina Jolie hazánkban forgatja legújabb filmjét, mindenki mindent tudni akar a színésznő legapróbb rezdüléséről is, amibe a bolti bevásárlástól kezdve a cukrászdalátogatáson át minden belefér a gyereknek vásárolt fakardig. Egyelőre még egyetlen aukciós oldalon sem futottunk bele a használt szalvétájába, de már volt arra példa, hogy valaki árverésre bocsátotta a selejtes hajkeféjét,  így érdemes mindenre felkészülni. Persze nem ő az első hollywoodi sztár, aki betette a lábát hazánkba, ám mondjuk Jeremy Irons és Anthony Hopkins jelenléte nem bolygatta fel ennyire az országot. Hogy ez minek köszönhető? Nos, az előbb említett úriemberekkel ellentétben Angelina Jolie egy igen ízletes és szaftos bulvárpizzát készített az elmúlt évek során, és mi sorra is vettük, hogy milyen összetevői vannak ennek az ételnek, amiből mindenki szeretne egy aprócska szeletet:

A család

Némi előnyt jelenthet az ismertség szempontjából, ha a kedves szülők is híresek valamennyire. Nos, Angelina Jolie ezt a tételt is kipipálhatja. A kaliforniai születésű celeb édesapja, Jon Voight ismert színész, akárcsak keresztszülei, Jacqueline Bisset és Maximilian Schell. Jolie 2007-ben elhunyt édesanyja, Marcheline Bertrand szintén filmes körökben dolgozott. A híresség nagybátyja, Chip Taylor ugyan nem színészkedik, de a countryzene rajongói számára nem ismeretlen a neve. Ez persze önmagában nem feltétlenül elég ahhoz, hogy igazi bulvárszereplő legyél, kell egy kis családi ellentét is. Nos, Angelina Jolie esetében ez a feltétel is teljesült: apjával ugyanis annyira megromlott a viszonya, hogy 2002-ben még a Voight névtől is megszabadult, ugyanis az idős színész vérig sértette azzal, hogy kijelentette, lányának bizony komoly mentális problémái vannak. Idén februárban – némi családi közreműködéssel – mégis kibékültek . Hogy az ismert rokonok nem feltétlenül jelentik azt, hogy emberek milliói kíváncsiak az alsóneműd színére, jól bizonyítja Jolie bátyjának, James Havennek a példája is. A szintén színész testvér ugyanis messze nem olyan híres és hírhedt, mint húga, aki még arra is hajlandó volt, hogy nyilvánosan lesmárolja őt a 2000-es Oscar-gála után, majd megismételje ezt egy fotóstúdióban is.

A férfiak

A kellően hektikus, izgalmas szerelmi élet szintén biztos belépő a bulvárszereplők táborába. A mennyiség önmagában persze nem feltétlenül elég, fontos, hogy kellően érdekes fazonok csapják a szelet a celebnek. A színésznő egyébként azon sztárok közé tartozik, akik egy-egy film forgatásán melegednek össze jövendőbelijeikkel. Angelina Jolie és a szintén színész Johnny Lee Miller az  Adatrablók (Hackers)című film forgatásán találkozott, és 1996 márciusában mondták ki a boldogító igent. Jolie az esküvőn egy fekete latexnadrágot és fehér pólót viselt. Ez utóbbira vérrel írta fel a nevét. A házasság nem tartott sokáig, de a testnedvek iránti bizarr vonzalom annál inkább. Miután ugyanis a Vakrepülés (Pushing Tin) film munkálatai közben közel került Billy Bob Thorntonhoz, úgy döntöttek, hogy egymás vérét tartalmazó fiolákat hordanak majd a nyakukban. Mondanunk sem kell, hogy ez a nász sem volt hosszú életű, hiszen csupán három évig tartott . Szerencsére később sikerült egy újabb – igaz, egy éppen nős – kollégát elbűvölnie, és következhetett a sajtóban igen jól dokumentált románc Brad Pittel, ami a mai napig tart annak ellenére, hogy már sokan és sokszor temették a kapcsolatot. Az itt felsorolt férfiakkal persze nem zártuk le azon illetők listáját, akivel a színésznő intim viszonyt ápolt.

A nők

Egyesek bármennyire is tagadják, a szexualitás igen komoly hívószó, és komoly hírértékkel bír a bulvársajtóban, ha valaki a saját neméhez (is) vonzódik, vagy legalábbis úgy tesz mintha. Ha minden igaz, akkor a hatgyermekes színésznő nemcsak promóciós céllal vagy munkaköri kötelességből smárol nőkkel, hanem tényleg van benne egy csöppnyi biszexuális hajlam. Jolie maga is vallott arról, hogy néha szívesen kavar lányokkal. "Nagyon szeretem a nőket. A női test pedig hihetetlenül erotikus. Nőként jobban tudom, mi okoz gyönyört egy másik nőnek. Hiszen ugyanarra vágyik, mint én. Sok szeretőm volt már, ezt tapasztaltam” – nyilatkozta korábban Jolie. "Mindkét nemben az embert látom, a szeretet pedig ugyanúgy szeretet, bárki felé irányuljon is. Ezért úgy gondolom nem hülyeség, hogy egy nőt ugyanúgy tudok szeretni, mint egy férfit" – vázolta a színésznő, aki pár évvel ezen kijelentés után kifejtette, amióta egymásra találtak Brad Pittel, azóta nem próbálkozik ilyesmivel. Egykori szeretője, Jenny Shimizu szerint ez persze nem egészen igaz, nem szakadt meg köztük a kapcsolat amiatt, mert Jolie beújította magának az egyik legdögösebb kollégáját.

A gyerekek

Sokan űztek már gúnyt Angelina Jolie családgyarapítási szokásaiból, pedig ő valószínűleg egyike azon ismert embereknek, akik nem feltétlenül a bulvármagazinok címlapja miatt fogadnak örökbe jobb sorsra érdemes gyerekeket. Persze egy újabb gyermek - akár vér szerinti, akár örökbefogadott – mindig hálás téma, ezt bizonyítja az is, hogy a lapok súlyos pénzeket fizetnek azért, hogy ők közölhessék le az első hivatalos fotót az új jövevényről. Bár a színésznő kétszer volt férjnél, röviddel azelőtt adta gyermekvállalásra a fejét, mielőtt kiderült, hogy Billy Bob Thorntonnal nincs tovább. A most 9 éves Maddoxra egy kambodzsai árvaházban talált rá. Őt az Etiópiában született Zahara követte a sorban, aki négy évvel fiatalabb bátyjánál. Brad Pitt állítólag jelen volt, amikor Jolie aláírta az adoptálási papírokat.

2006 májusában pedig megérkezett első vér szerinti gyermekük, Shiloh. A pár egészen Namíbiáig utazott, hogy a nyilvánosságtól viszonylag távol üdvözöljék elsőszülött lányukat, aki hírértékben lenyomta Tom Cruise és Katie Holmes gyermekét, Surit. Shiloh-t egy újabb adoptált gyermek követte a sorban. A vietnami születésű Pax Thien már közel négyéves volt, amikor Angelina Jolie 2007-ben adoptálta. A gyermekvállalás terén kissé megalomán híresség persze nem érte be a négyfős csapattal, és 2008-ban, egy nizzai kórházban életet adott ikreinek. Bár a hatgyermekes lét nem egyszerű, a Pitt-Jolie páros azért még nem közelítette meg Josephine Baker teljesítményét: az amerikai származású revütáncosnő és énekesnő egy tucat, különböző származású árvát fogadott örökbe. Jolie nemrég egyébként azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb kaland az életében a gyereknevelés, de ennek ellenére megfogadta Pitt tanácsát, és nem lett főállású anya.

A külső

A hírességeknek, szűkebb értelemben a színészeknek a testük, a külsejük is a munkaeszközük, és nem árt, ha van pár olyan jellemzőjük, ami megkülönbözteti őket a többiektől. Angelina Jolie egyik legfontosabb védjegye a szája, amiért van, aki rajong, van, aki viszont nem tartja túl vonzónak a párnaszerű ajkakat. Az egykori leszbikus szerető, Jenny Shimizu persze ódákat zengett az ominózus külső jegyről: "Imádom a száját, még sosem csókoltam senkit, akinek ilyen hatalmas ajka lett volna. Olyan érzés, mint két hatalmas vízágy." Ha a hatgyermekes színésznő külsejéről beszélünk, akkor persze említést kell tenni azokról a tetoválásokról, amik a testét díszítik. A Wikipedia szerint Jolie-nak tizenhárom tetoválása van, ami néha komoly fejtörést okoz a filmkészítőknek, hiszen nem biztos, hogy minden szerephez illik a bőrbe varrt ábra, felirat. A híresség tetoválásai közül talán az a leghíresebb darab, amit a Billy Bob Thornton iránt érzett szerelem hevében készíttetett, és amit a jobblétre szenderült házasság miatt kicsit át kellett alakítania.

A jó és a rossz

Angelina Jolie egy megosztó személyiség, ami nem is csoda, hiszen ő a megtestesült kettősség. Egy igazi rossz lány, egy vadóc, hiszen szívesen kavar nőkkel a valóságban és a vásznon is, ha kell, kést is visz az ágyba, imádja a véres holmikat, elcsavarta egy nős férfi fejét, a gyerekek mellett a tetoválásokat is gyűjti. Egyúttal egy igazi szent is, ami nemcsak abban nyilvánul meg, hogy eddig már három, jobb sorsra érdemes gyereket is örökbefogadott. Először a Tomb Raider kambodzsai forgatásán szembesült azzal, hogy sokak számára az élet nemcsak játék és mese. Ezt követően jó pár menekülttáborba elutazott, 2001 augusztusában pedig az ENSZ jószolgálati nagykövete lett. A terepi munka mellett próbált hatni a döntéshozókra is, és emberbaráti munkáját több díjjal is jutalmazták.

A karrier

Végül következzen az utolsó összetevő, a karrier. Angelina Jolie 14 évesen kezdett el modellkedni, majd több videóklipben is szerepelt. A Wikipedia szerint színésznői karrierje 1993-ban kezdődött el a Cyborg 2 című, alacsony költségvetésű filmmel. Jó pár szereppel és évvel később ő alakíthatta Gia Carangi szupermodellt egy életrajzi filmben. Ezzel a munkával számos díjat besepert. A következő ilyen jövedelmező alakításra az Észvesztő (Girl, Interrupted) című filmig kellett várni. Igaz, itt nem Jolie, hanem Winona Ryder volt a főszereplő. A nemzetközi sikert viszont nem ezek az alkotások hozták el számára, hanem a Tomb Raider filmek, amiben egy impozáns dekoltázzsal rendelkező régész- és kalandornőt alakít. Végignézve filmjeinek listáját, megállapíthatjuk, hogy nem igazán kedveli a romantikus vígjátékokat, inkább a dráma és az akció hozza lázba, és vélhetően ez az elkövetkezendő időkben sem változik majd meg.