Sajnos idén nem volt olyan valóban merész öltözék, mint Lady Gaga 2010-es húsruhája, és már az ingerküszöbünk is jóval magasabb, mint pár éve, de azért ezt az évet sem úsztuk meg erős versenyzők nélkül. Átlátszó csipkék, kivillanó lábak és mellek, illetve homokozó óvodás jelmez. Ilyenek voltak 2012 merész öltözékei.

A 2012-es válogatást azonnal egy olyan ruhával kezdjük, ami ha jobban belegondolunk, manapság már nem tűnik olyan nagyon merésznek, mert egy kivillanó comb már nem üti meg szinte senki ingerküszöbét sem. Azonban Angelina Jolie képes volt úgy kivitelezni ebből a bizonyos ruhából a lábvillantást az idei Oscar díjátadón, hogy abból azonnal mém is lett.

Caipkék, mellek, alsónadrágok

Az év második merésznek mondható ruhája viszont tényleg merész. A Pussycat Dolls egyik kevésbé ismert énekesnője, Melody Thornton képes volt felvenni az Elle magazin egyik eseményére egy totálisan átlátszó csipke felsőt. Melltartó nélkül. A ruhát jobban szemügyre véve az is kiderül, hogy bugyit sem nagyon húzott magára az ismeretlen énekesnő, de a lényegi részt sikeresen eltakarta még egy adag csipke.

Beyonce annyira elégedett volt szülés utáni alakjával, hogy a MET gálán gyorsan meg is mutatta azt mindenkinek egy merészen áttetsző Givenchy-estélyiben, amiben leginkább egy óriási, puccos madárra hasonlított. Ugyanezen az eseményen két másik erős versenyző is akadt. Az egyik, Florence Welch, nagyon merész kreálmányt viselt magán Alexander McQueen-től, Marc Jacobs divattervező pedig átlátszó, csipkés ingruhában és fehér rövidnadrágban hívta fel magára a figyelmet nem kis sikerrel.

Szerencsére itthon is akadt erős versenyző a merész ruhák terén. Tolvai Renáta – mostanában szigorúan csak Reny – a Viva Comet díjátadón felvett ruhájáról Zimány Linda nagyon el akarta terelni a tekinteteket a Jolie-s lábvillantásával, de a műkorcsolyázódresszben megjelent énekesnőről egy háromfejű ufó sem tudta volna elvonni a figyelmet.

Miley Cyrus is felkerült a listára, de még azelőtt, hogy levágatta volna a haját. Az énekesnő mintha Richard Clayderman egyik zakóját húzta volna magára, és amiért ez még merész volt, hogy ezen kívül semmi mást nem is viselt a Billboard zenei díjátadón.

Bár tényleg magas az ingerküszöbünk, és a folyton pasijával szenvedő Rihanna amúgy is imád ízléstelen, vagy meghökkentő ruhákat aggatni magára, ezen szettjén azért elcsodálkoztunk picit. A necc-sortot a tornacipővel, arany akármicsodás napszemüveggel, színes pólóval, és fekete bőrdzsekivel kombinálva a BBC 1 rádió Hackney fesztiválján viselte.

Lady Gaga hús nélkül is merész

Lady Gaga nem szereti, ha nem figyelnek rá, így júliusban úgy gondolta, jó ötlet lesz elfelejteni felöltözni, és mutogatva felvonulni a a Los Angeles-i reptéren. Mivel ezután sem kapta meg a kellő figyelmet, másnap már felvett egy ruhát is a harisnyára, de bimbója még így is erősen látszott. Igaz, ezek még mindig nem szárnyalták túl 2010-es húsruháját.

Nicki Minajnak akár egy külön cikket is szentelhetnénk, mert az énekesnő képtelen hétköznapi göncöt magára húzni, de itt most nincs annyi hely, ezért csak egyik öltözékét mutatjuk be, amit az MTV VMA estéjén viselt. A piros strasszokkal kirakott fekete csipkés kezeslábas önmagában még talán nem is lenne olyan megdöbbentő Minaj-tól, de a hozzá választott paróka, sapka és smink annyira elüt a szettől, mintha az utolsó pillanatban vett volna át egy másik ruhát, mert az előző elszakadt.

Kardashian egyik idei merésznek mondható húzása nem csak azért volt érdekes, mert nem sokat takart a fenekéről híres celebből, hanem mert a ruha nagyon emlékeztet arra, amit Demi Moore viselt a Tisztességtelen ajánlat című filmben. Kardashian egyébként büszkén hirdeti, hogy mióta a divatszakértő Kanye West-tel jár, azóta konszolidáltabban öltözködik, ezért félő, hogy jövőre már nem szerepel majd egy hasonló válogatásban.

Nagyibugyi és kantáros nadrág

Anne Hathaway is tudott olyat mutatni idén, ami magához képest biztosan erős. Egy átlátszó csipkefüggönyt húzott magára, amiből ugyan konkrétan nem villantott semmi különöset, de ha csak egy fél centivel is errébb csúszott volna a virágminta, máris megláthattuk volna a színésznő bimbóját. Ugyanígy a Twilight Angliába költöző sztárja, Kristen Stewart is csipkét húzott magára, ám ebben az esetben jobb lett volna, ha nem húz bugyit, ugyanis a testszínű csipke alá egy testszínű nagyibugyit húzott, aminél kevés kiábrándítóbb dolgot láttunk mostanában.

Justin Bieber ruhájában semmi extra nem volt azon kívül, hogy nevetségesen néz ki benne, mert még a 18 évével is idős hozzá. A merészség az volt ez esetben, hogy ezt a homokozóba való öltözéket egy díjátadón viselte a kanadai miniszterelnök jelenlétében, amin az énekes csak nevetett, mert szerinte jó poén volt egy kantáros nadrágban átvenni a díjat, ami felér egy lovaggá ütéssel.