Ha visszatekintünk majd 2015-re, remélhetőleg mindannyiunknak szép, kedves, és maradandó emlékei lesznek. Akár arról is, mi számított menőnek, meglepőnek, trendinek ebben az évben. Aztán, ahogy szinte mindent, ami divat, el fogjuk felejteni, hogy 25 év múlva újra felfedezzük. Nem baj, emlékeztetőül most összefoglaljuk önöknek az idei, trendközeli írásaink alapján, milyenek voltak 2015 emberei (ha már múltkor elmondtunk, milyenek nem), hogy kicsit könnyebb legyen emlékezni rá.

Kezdjük a férfiakkal, mert valami okból még mindig őket érinti kevesebb trend - azok viszont rendkívül emlékezetesek. Így például a favágószexualitás, amely tavaly novemberben még csak egy vicces felvetésnek tűnt, idén viszont megállíthatatlan trenddé vált. Ha még emlékeznek a Sundance filmfesztiválra, csak onnan összejött egy katalógusnyi férfi, aki az eddig részben a favágókkal, másik részben az IT-szektorban dolgozókkal összefüggésbe hozni szokott trend jegyében öltözködött.

Másfelől, noha továbbra is rengeteg rajongója van az izmos férfitesteknek, egy 19 éves egyetemista jóvoltából a világ új szót nyert: ez az aputest, amely a szétgyúrt férfialkat ellentéte: átlagos test, kis pocak, és remélhetőleg az ezt övező nulla szégyenérzet. Éljenek a természetes férfiak!

Tehát 2015 férfije egy egészséges testképű, átlagosnak mondható, kockás inges fazon, ami tök jó. De akármilyen is legyen 2015 férfije, hála a jóistennek semmiképpen sem ilyen.

2015 nője

Na, ő már kicsit bonyolultabb, de hát a divat célpontjai is szinte kivétel nélkül mind a nők. Ha gyorsan össze akarjuki foglalni, akkor elmondható, hogy 

2015 nője a testéből él, valószínűleg sokat fogyott, és terhesen is csodanő, illetve akkor is csipkésbugyis fotókat készíttet magáról, ha krónikus beteg. És folyamatosan instagramozik.

És most lássuk a részleteket: az év nagy részében szerepelt a hírekben egy Sarah Stage nevű személy, akinek a bugyimodellkedés a hivatása. Azzal keltett közérdeklődést, hogy még nyolc hónapos terhesen is kurvás fotókat csinált magáról, és posztolta vele tele az Instagramot. Példáját egy ikerterhes fitneszedző is követte, végképp elültetve a szorongást a világ összes, nem fitneszmániás kismamájában, bravó!

Mások is ápolták a vetkőzős hagyományokat, de hát hogy a fenébe ne ápolták volna! Beszámoltunk Rachelle Friedman történetéről, aki mellkastól lefelé megbénult egy balesetben, majd szexi fotósorozatot készíttetett magáról. Ugyanígy jártak el Crohn-beteg nők is.

Mások csak simán lefogytak, esetleg elkezdtek valami szép sportot, vagy szétgyúrták magukat, és életmódot építettek arra, hogy szépen lehet őket fotózni. Beszámoltunk például ennek az ausztrál jogászlánynak az esetéről, aki a hátfájását enyhító pózok keresésével kezdte, ma már pedig követők tízezrei figyelik az Instagramon, ahogy tárogat. Szerepelt nálunk az a szupercsaj is, aki két súlyos baleset után nemcsak hogy talpra állt, de szétgyúrta magát, és most nagyon boldog.

Megint más marha sokat fogyott, illetve többeket sokat csúfoltak az iskolában, erre ők megszépültek, ahelyett, hogy mondjuk más módszerrel vettek volna elégtételt. Bár lehet, hogy nekik van igazuk, hiszen 2015-ben már karriernek számított, ha valakinek jól áll a bikini. Kivéve természetesen a szórakoztatóipart, ahol a jelek szerint továbbra is az óriásvalag a nyerő.

Így élt tehát 2015-ben a Trendi Ember. Hogy halt meg? Valószínűleg szelfizés közben, ha nagyon, nagyon peches volt.