Lassan egy hete kiderült, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie megingathatatlannak hitt házassága zátonyra futott, Jolie beadta a válókeresetet. A hír bejárta a világsajtót, azóta már csak Brad Pitt gatyaméretét nem tudjuk, minden másról olvashattunk. A rengeteg szaftos részlet egy része viszont csak kacsa, vagy legalábbis nincs rá egyértelmű bizonyíték. Összeszedtük, hogy mi az, amit biztosan tudunk, mi erős gyanú vagy bizonytalan, és mi pletyka. 

Brangelina szakított

Tény.

A TMZ írta meg először, hogy Hollywood talán leghíresebb és legmeghatározóbb párja szétment. Angelina Jolie szeptember 15-öt jelölte meg a szakítás időpontjának, hétfőn, azaz szeptember 19-én adta be a válókeresetet kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. Legelőször csak annyi volt a hivatalos indoklás, hogy a gyerekek miatt döntött Jolie a válóper mellett.

Brad Pitt fizikailag és érzelmileg is bántalmazta a gyerekeit

Bizonytalan.

Az elmúlt napokban arról lehetett hallani, hogy Angelina Jolie egy ominózus repülőút miatt hagyta el a férjét. Pontosítsunk úgy, hogy ez lehetett az utolsó csepp a pohárban. Állítólag nem egyeztek a nevelési módszereik, Jolie nem tűrt tovább. Pitt alkohol- és fűproblémái kerültek elő, amiről nem tudjuk, mennyire komolyak. Egy közeli ismerős a következőt nyilatkozta az ügyben: 

Nagyon komolyan veszi a történteket [Pitt], és azt mondja, nem bántalmazta a gyerekit. Nagyon szomorú, hogy az érintettek folyamatosan a lehető legrosszabb fényben próbálják [Pittet] feltüntetni. 

Brad Pitt után az FBI nyomoz

Tény. 

Rögtön tegyük is hozzá, hogy ez rutineljárás, ebből még nem vonhatunk le semmilyen következést. Nem a bizonyítékok miatt foglalkozik vele a rendőrség, akik átadták az FBI-nak az ügyet. 

Az is tény, hogy Brad Pitt a már említett repülőúton részeg volt, és veszekedett a gyerekeivel. Feltételezhetően Pitt elvesztette az önuralmát, és megfogta/megrángatta az egyik gyerekét, Maddoxot, de nem tudjuk, hogy ez pontosan, mit takar. Egy állítólagos közeli/érintett forrás így emlékszik vissza az estére. 

Biztos benne [Pitt], hogy a történtek nem érték el a fizikai bántalmazás szintjét, és senki nem sérült meg. Semmilyen módon nem ütötte arcon a gyerekét. Bár rátette a kezét, mert a történtek miatt [Pitt] elvesztette az önkontrollját.

Valaki a helyszínen értesítette a Los Angeles-i Gyermek- és Családsegítő Szolgálatot, akik az ilyenkor szokásos ügymenet szerint jártak el. A rendőrség kezdte meg a nyomozást, de mivel a veszekedés az Egyesült Államok légterében történt, különleges jogszabályok vonatkoznak az esetre, az FBI vette át az ügyet. 

Fontos hozzátenni, hogy a magánrepülőn egy biztonsági kamera felvette az egész utat, bennfentesek azt állítják, hogy Pitt tényleg agresszívan viselkedett, túl sokat ivott, de bántalmazás nem történt. Jolie-val veszekedtek, és a fiuk, Maddox anyja oldalára állt, őt próbálta védeni. 

Elszomorítanak a történtek, de ami most a leginkább számít, az a gyerekeink boldogsága. Megkérem a sajtót, hogy hagyják őket békén ezalatt a kemény időszak alatt.

Egy harmadik fél miatt mentek szét Brangelináék

Pletyka. 

Méghozzá úgy tűnik, hogy teljesen alaptalan. Persze nem álltunk Brad Pitt mellett a Five Seconds of Silence forgatásán, de az eddigi források alapján a színész nem csalta meg Jolie-t a kolléganőjével, Marion Cotillard-ral. 

A legmerészebb feltételezések szerint Angelina Jolie egy magánnyomozót is fogadott, hogy kiderítse mi történik a forgatáson, aki őt igazolta. Ennek teljesen ellentmond, hogy mind Jolie, mind a TMZ kezdetektől kizárta a megcsalás lehetőségét. Ráadásul Cotillard Instagramon adott ki egy közleményt, miszerint nem jött össze a színésszel, boldog az élettársa mellett, és várandós. 

"Ez lesz az első és utolsó reakcióm a 24 órája forgószélként süvítő hírekre, amibe belerángattak. Nem szokásom ehhez hasonló szituációkat kommentálni, vagy komolyan venni, de mivel olyan embereket érint, akiket szeretek, muszáj megszólalnom.

Először is, sok évvel ezelőtt találkoztam életem férfijával, a fiam és a születendő gyerekem apjával. Ő a szerelmem, a legjobb barátom, és az egyetlen, akire szükségem van.

Másodszor, köszönöm azoknak, akik miatt lesújtottnak érezhetem magam. Ez a rosszmájú találgatás egyáltalán nem jó stresszoldó. A médiának és a fújolóknak, akik gondolkodás nélkül ítélkeznek mihamarabbi felépülést kívánok. Végül kívánom Angelinának és Bradnek, – akiket mélyen tisztelek – hogy találjanak békés megoldást ebben a nehéz helyzetben. Szeretettel, Marion."

Angelina Jolie már most megnyerte a válópert 

Bizonytalan.

Ilyesmit természetesen nem jelenthetünk ki egyértelműen. Azt se tudjuk, hogy mik Jolie pontos követelései, vagy vannak-e egyáltalán. Annyi biztos, hogy a színésznő igényt tart a hat gyerek felügyeleti jogára, Brad Pitt csak látogathatná őket. Az se biztos, hogy a színész pereskedés nélkül lemondana a gyerekeiről. 

Jolie Hollywood leghírhedtebb válóperes ügyvédjét fogadta fel, a pitbullként ismert Laura Wassert. Ő képviselte Johnny Deppet és Drew Barrymore-t is az elmúlt hónapokban. Általában megnyeri az ügyeit, vagy kiharcolja a legelőnyösebb megállapodást. Wasser úgy definiálja magát, hogy

Csak azt tudom, hogyan kell elválni. Azt nem, hogy kell házasnak maradni.

Jennifer Aniston kárörvendett a válás híre után

Pletyka. 

Brangelina szakítását követően szinte azonnal elkezdett azzal foglalkozni a sajtó, hogy Aniston mit érezhetett a hír hallatán. Elvégre a Mr. &  Mrs. Smith című film forgatása óta még hosszú évekig Aniston és Pitt házassága, és válása volt a téma. Olyan cikkek is megjelentek, hogy Jennifer Aniston úgy fogalmazott a válás után, hogy 

Ez a karma.

De nem, illetve nem valószínű, hogy mondott ilyet. Nem adott ki közleményt, nem nyilatkozott. A külföldi lapokon egy rejtélyes forrás információja söpört végig, miszerint ezt a mondat egy baráti beszélgetés során hangzott el. 

Nem, Jennifer Aniston hivatalosan nem tett ilyen megjegyzést, és nem is válik a férjétől Justin Theroux-tól. Kacsa mind.