A Randiblogban egész évben, általában hétvégéken közöljük az olvasóink által beküldött történeteket-beszámolókat, év végén pedig összefoglaljuk az elmúlt 12 hónap legfontosabb, leggyakrabban felmerült témáit. Ezt tavaly 5 levél kiemelésével tettük, és nem változtatunk a hagyományon idén sem: íme az az 5 sztori, amit 2019-ben a legtöbben olvastak, illetve amire a legtöbben reagáltak a Randiblog Inbox posztsorozatban!

1. Veronika: Szeretőt keresgélek

Még januárban volt, hogy Veronika álnevű olvasónk arról mesélt, szeretőt keres az interneten, és mint ahogy a társkeresés sem, ez sem egyszerű egyáltalán, holott azt gondolhatnánk, a férfiak csak úgy ugranak a nőkre az ilyen oldalakon. Hát az általa felvetett témára mindenképpen ugrottak nálunk a Randiblogban: Oberon álnevű olvasónk félszáz szerető után foglalta össze tapasztalatait Veronika levelére reagálva. Szintén Veronika posztja inspirálta arra Arion nevű olvasónkat arra, hogy megossza saját tapasztalatait a szeretői viszony fenntartásával kapcsolatban, és a reakciók közül muszáj még kiemelnünk Kámeát, aki Veronikához hasonló tapasztalatokat szerezett szeretőkeresés közben, de az ő levele mégis teljesen más végkicsengésű.

2. Kristóf: Nincs köztünk Szex

Fontos és roppant nehéz kérdés, hogy mi lesz a sorsa egy párkapcsolatnak, ha elkezd ritkulni a szex. Nos, van, akiknél ez nem azért következik be, mert a két fél kezd ráunni egymásra, Kristóféknál ugyanis az élettársa betegsége szólt közbe. Kristóf arról írt, hogy megütközött a környezete reakcióján, ugyanis amikor az ismerősök megtudták, hogy Kristóf kapcsolatában nem lehetséges a szex, sokan magától értetődőnek vették, hogy a férfi akkor valaki másnál fogja keresni a testi szerelmet. Kristóf nem az egyetlen ilyen helyzetben, Árpád álnevű olvasónk hasonló szituációról számolt be. De kaptunk beszámolót olyan férfitól és nőtől is, akiknél nincs ilyen egészségügyi ok a szex elmaradása mögött, és ha van tanulság, akkor az az, hogy a helyzet megoldásához az első lépés valószínűleg az őszinte kommunikáció. De hogy innen hova vezet tovább az út, az feltehetőleg minden párnál különböző – éppen ettől ilyen érdekesek és tanulságosak ezek a történetek.

3. Bozsóka: a párod megcsal téged XX-szel

Egész évben rengeteg nagyon érdekes levél jött házasságon kívüli kapcsolatokról, de ha egyet ki kell emelnem közülük szerkesztőként, akkor Bozsókáét muszáj mondanom, mert egyrészt ezt találtam a legmegrázóbbnak, másrészt az ő történetét olvasóink közül is rengetegen végigolvasták. Bozsóka a férje egy kollégájától SMS-ben tudta meg, hogy a párja hűtlen, és ez a mozzanat aztán mások történetében is felbukkant, Edmundát például maga a szerető tájékoztatta üzenetben arról, hogy a pasija éppen vele van. De Tünde révén belepillanthattunk egy olyan szeretői viszonyba is, ahol a feleség tud a dologról, de nem tesz semmit, és az ő helyzetében volt Emiliána is jó ideig, ő azonban egy idő után véget vetett a kapcsolatnak. Szeretővel rendelkező férjek is írtak nekünk idén, Domonkosnak például kettő nővel van viszonya, Euszták viszont végül elhagyta a feleségét a másik nőért.

4. Tullió: az egyetlen tulajdonság, amin nem lehet változtatni

Augusztusban akadt meg Tullió álnevű olvasónk szeme egy félmondaton valamelyik korábbi posztban, amiben egy férfi magassága volt a téma, és ő ennek kapcsán külön levélben fejtette ki, mennyire nem találja fairnek, hogy a nők túlnyomó többsége csak magas férfival hajlandó járni. Ennek nyomán rengeteg roppant érdekes levelet kaptunk, amelyek a párkapcsolatok és a testmagasság viszonyát feszegetik. Stefi például ezt kiegészítette a másik oldallal, azaz elmesélte, milyen helyzetben vannak a kiugróan magas nők, Gilda azonban megerősítette, hogy az ő számára szintén problémát jelentett, amikor egy alacsonyabb férfival kezdett kapcsolatba. De kaptunk beszámolókat magasabb nőkkel sikeresen randizó férfiaktól is, Edvin például először észre sem vette, hogy az általa kiszúrt nő mennyivel magasabb nála, Győző pedig azt mondja, az ő számára sem probléma, hogy viszonylag alacsony, igaz, őt a természet kárpótolta valami mással.

5. Adrienn: szép, tehetős mérnök leányzó

Ötödikként pedig jöjjön végre az a levél, amire ennek az összefoglalónak a címe is utal, Adrienn levele. Adrienn nem dicsekvésből emeli ki a címben is említett tulajdonságait, csak azt próbálja velük illusztrálni, hogy elméletileg őneki kifejezetten könnyű helyzetben kellene lennie a társkeresés terén, de mégsem talál egy megfelelő férfit. A beszámolóra olyan sok válasz jött, hogy Adrienn levelét ezentúl muszáj Nándor legendás, mindenvivő, 7 ok, amiért nincs barátnőm című, jó régi posztjával egy lapon emlegetnünk. Az Adriennek szóló válaszok közül (eddig) tizenegy jelent meg itt a Randiblogban, túlzás lenne mindnek a linkjét idetenni, de Máté például egy szavazást javasolt, ami nagyon érdekes végeredményt hozott, Florencia pedig rengeteg tök jó érvet hozott fel amellett, hogy az online társkeresést azért valószínűleg nem hiba kipróbálni, még a rengeteg negatív tapasztalat ellenére sem.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!