A miami kannibál áldozata arcát, míg a marylandi az agyát és a szívét ette meg. A legendás német kannibál, Armin Meiwes áldozatával együtt ette meg annak levágott és kisütött péniszét, egy francia börtönben pedig a cellatársa tüdejét fogyasztotta el az egyik elítélt. A legdurvább kannibálsztorik a közelmúltból.

Az utóbbi néhány hétben, hónapban mintha elszaporodtak volna azok a hírek, hogy valaki egy másik ember nemcsak megölt, de meg is evett részben. A kannibáltörténeteket átnézve arra juthatunk, hogy a legnépszerűbb testrész az ilyen brutális gyilkosságokban a fej, de a nemi szervek is előkelő helyet foglalnak el.

Különösen felkavaró történetek!

A kannibálgyilkosságok talán a legbrutálisabb gyilkosságok, ezért a cikk olvasását, csak az erős gyomrú, jó idegeztű olvasóinknak javasoljuk.

Szemek, szájak, szívek

A korábban modellként dolgozó Tyree Lincoln Smithnek, aki baltával ölte meg áldozatát, a negyvenegy éves Angel Gonzalezt, a fej volt a célpontja, hiszen áldozatának az egyik szemét, illetve az agyának egy részét ette meg idén februárban. Szintén a fejre támadt június elején Rudy Eugene, a miami kannibál, aki ugyan az áldozat agyát nem bántotta, viszont az egész arcáról lerágta a húst, és a szemeket is megette. Az a svédországi kutató, aki szintén a minap került a lapok címoldalára tettével, hűtlennek gondolt felesége ajkait vágta le és fogyasztotta el. Az elmúlt pár napban tetőző kannibáldömping harmadik szereplője, a huszonegy éves Alexander Kinyua pedig áldozata szívét vájta ki, és ette meg, illetve az agyát is megkóstolta.

A japán kannibálceleb

Issei Sagawa 1981-ben ölte meg a Sorbonne egyetem diákját, a holland Renée Harteveltet. A halott lánnyal többször közösült, illetve napokon át fogyasztotta a húsát. Sagawa tehetős apja komoly anyagi forrásokat mozgatott meg, hogy fiát kihozza a börtönből, és ez sikerült is neki: a férfi először egy japán elmegyógyintézetben töltött el néhány évet, majd 1986-ban végleg szabadlábra helyezték. Sagawa az esetnek köszönhetően kisebbfajta híresség lett japánba: a mai napig gyakran hívják tévéműsorokba, illetve egy időben étteremkritikákat is írt egy lapnak.

Agy, tüdő, belsőségek

Az egyiptomi Omaima Aree Nelson, aki Tyree Lincoln Smith-hez hasonlóan szintén modellkedéssel foglalkozott, még 1993-ban ölte meg, darabolta fel, majd ette meg a férjét. A férfi fejét vízben főzte meg, míg ujjait kisütötte. A gyilkosság indítéka az ő esetében bosszú volt. Nicolas Cocaign, aki egy francia börtönben raboskodott, a cellatársát gyilkolta meg, majd elfogyasztotta a tüdejét még 2010-ben. A férfi később bevallotta, hogy szerencsétlen áldozatának a szívét akarta megenni, de összetévesztette azt a tüdejével. A britek házikannibálja, az ijesztő tekintetű Peter Bryan áldozata agyát tavaly vajon párolva fogyasztotta el, és később azt nyilatkozta, nagyon finom volt.

A Mayhem-sztori

A magyar énekessel, Csihar Attilával dolgozó, a rockzene legkíméletlenebb vállfaját, black metált játszó norvég Mayhem zenekar történetét nemcsak egy gyilkosság, hanem kannibalizmus is beárnyékolja, noha a kettőnek ebben az esetben nincs köze egymáshoz. A zenekar Csihar előtti énekese, Per Ohlin, aki a Dead, vagyis a Halott művésznevet használta, egy súlyos problémákkal küzdő fiatalember volt, aki végül az öngyilkosságot választotta: egy puskával fejbelőtte magát. Ohlint a zenésztársai találták meg, akik először néhány fotót készítettek a halott énekesről – az egyikből később lemezborító lett –, később pedig a legenda szerint az énekes kifröccsent agyából pörköltet főztek, a koponyacsontjait pedig eltették emlékbe.

Mell, comb és a maradék

A bradfordi pszichológus, Stephen Griffiths, akit három prostituált megölése miatt tartóztattak le, az áldozatai testén lévő harapásnyomok arra vallanak, hogy egyszerűen nyersen esett neki szegény nők vastaghúsának szintén még 2010-ben. Egy ukrán gyilkos viszont felesége mellét metszette le 2008-ban, és a nő hátsójából is megevett egy jókora darabot, közben vodkázott. Az angol Anthony Morley, az egykor Nagy-Britannia legszebb meleg férfijának is megválasztott szakács élettársának, Damien Oldfieldnek melléből, illetve combjából kivágott darabokat sütött ki.

Arról az emlékezetes esetről, amikor két orosz fiatal megölte és megette egyikük tizenhat éves barátnőjét, sajnos nem tudunk részleteket, attól eltekintve, hogy az emberhúshoz krumplit sütöttek, és a morbid étellel egy gyanútlan kívülállót is megkínáltak. A hírhedt német kannibál, Armin Meiwes esetéről viszont már annál többet, és nem csak azért, mert a Rammstein dalt is írt a történetről. Meiwes újsághirdetés útján – leölésre és elfogyasztásra keresett vállalkozó partnert – ismerkedett meg későbbi áldozatával, Jürgen Brandesszel. Meiwes először levágta Brandes péniszét, majd azt közösen fogyasztották el, ezután pedig megölte és feldarabolta áldozatát, a húst pedig előrelátóan mélyhűtőben helyezte el. Az esetről készült videó tanúsága szerint egyébként először nyersen próbálták elfogyasztani a levágott péniszt, de túl rágósnak találták, ezért kisütötték.

Van, akit a szükség visz rá

Természetesen nem csupán gonoszságból, hanem szükségből is lehet valaki kannibál. Az egyik legismertebb ilyen eset 1972 októberében történt, amikor egy rögbicsapatot szállító repülőgép lezuhant az Andokban. A balesetet többen túlélték, azonban a szerencsétlenül jártaknak hamar rá kellett döbbenniük, hogy élelem híján vagy esznek saját, halott társaik húsából, vagy éhen vesznek. A két hónappal később megtalált tizenhat túlélő élményeiből Piers Paul Read írt dokumentumregényt: ebben többek közt az is olvasható, hogy az emberi agy volt az egyetlen, melynek elfogyasztására képtelenek voltak rászánni magukat a szerencsétlenül járt játékosok.