A Jóban rosszban tévésorozat színészét tavaly novemberben nemi erőszak miatt őrizetbe vették, a róla szóló hírek azóta semmi mással, csak ezzel foglalkoznak. Damu sosem volt egyszerű eset, nőt is vert már korábban, de a nemi erőszak vádja minden eddiginél súlyosabb. A színész szerint az őt megvádló volt barátnője csak bosszút akar állni, és hazugnak is nevezte a lányt. A tárgyalás a csütörtökön kezdődik.

Damu Roland, a Jóban Rosszban egykori színésze tavaly júliusban azzal került be a híreink közé, hogy bográcsozás közben leégette a haját. Aztán szeptemberben azzal, hogy ellopták a biciklijét, és a horgászfelszerelését. Teljesen átlagos, szórakoztatónak szánt hírek uborkaszezonban egy híresség életéből.

Aztán november 18-án minden megváltozott. Damu Rolandot őrizetbe vették nemi erőszak vádjával , méghozzá azzal, hogy volt barátnőjét, Palácsik Tímeát megerőszakolta, illetve úgy meg is verte a nőt, hogy annak megsérült egy csigolyája . A színész végül 10 nap után szabadult az őrizet után elrendelt előzetes letartóztatásból.

A Tv2, ahol addig dolgozott, nagyjából azonnal kirúgta, többek között azért is, mert korábban is volt már hasonló balhéja, akkor nőt vert. A csatorna nem is akarta megvárni, mi lesz Damu ügyének a vége, nem akartak többet balhés színészükkel együtt dolgozni.

Damu azt mondta, nem tudja, mihez kezd munka nélkül: húsz éve színészkedik, ehhez ért, tartalékai nincsenek. Januárban érkezett a hír, hogy egy szinkronstúdió azért még foglalkoztatja. A helyzet márciusra addig fokozódott, hogy a színész azt mondta, már a családja tartja el.

Kezdődik a sárdobálás

Damut megvádolták egy nemi erőszakkal, elvesztette a munkáját, bíróságra megy, ahol tisztázzák a történteket, majd a dolgok mennek tovább a megfelelő módon: ha Damu bűnös, megkapja a büntetését, ha ártatlan, felmentik. Így zajlana minden, ha a dolgok úgy általában flottul mennének. (A vádiratról és a védőügyvéd álláspontjáról itt ismerhet meg kényes részleteket.)

Persze most sem mentek, például azért sem, mert miközben a sértett exbarátnő, Palácsik Tímea azzal vádolta Damut, hogy megerőszakolta, a színész viszontvádolta őt azzal, hogy embert csempészett, ami szintén nem szép dolog.

Miközben a rendőrség nyomozott a nemi erőszak és a verés ügyében (amihez időközben jött még az egész pereskedést kiváltó eseten felül egy újabb, egy hotelben történt verés is), idén januárban megkezdődött Palácsik Tímea embercsempészési ügyének tárgyalása.

Damu természetesen volt barátnője ellen vallott. Végül Palácsikot május végén másodfokon is bűnösnek találták az embercsempészet és az okirathamisítás ügyében, próbaidőre bocsátották.

A másodfokú tárgyalás nem sokkal azután volt, hogy bejelentették, a nemi erőszak ügyében vádat emelnek Damu ellen, tárgyalása pedig még a nyár közepén induló ítélkezési szünet előtt megkezdődik.

Az első tárgyalási napon várhatóan még nem születik még ítélet, ilyenkor általában csak a vádirat ismertetése történik, valamint az érintett felek - ez esetben Damu és Palácsik - a bíróság előtt is elmondják verzióikat a történetekről.

Hazudsz! Nem, te hazudsz!

Damu és Palácsik tavaly december óta teljesen máshogy emlékszik arra, hogy mi történt abban a XIII. kerületi lakásban, ahol Damut őrizetbe vették. Ráadásul a színész azóta a nyilvánosságot kihasználva, ahol tudja, ekézi Palácsikot. Tavaly decemberben azt mondta, volt nője még mindig szerelmes belé, bosszút akar, mert Damu már nem szereti viszont, ezért vádolja hamisan a nemi erőszakkal. Ja, egyébként pedig külföldön dolgozó kurva - fogalmazott nem ennyire profánul Damu Roland, hozzátéve, amolyan fenyegetőleg, hogy tudna még mesélni a nőről.

Aztán Palácsik Tímeán volt a sor, aki Hajdú Péternek könnyek között mesélte el, hogy Damu két évig tartó kapcsolatuk alatt másfél éven keresztül verte. Mint mondta, csak azért nem hagyta el Damut, mert szerelmes volt belé, és minden verés után elhitte, amikor a színész bocsánatot kért, fogadkozva, hogy ez volt az utolsó.

Damunak persze erre is volt magyarázata. Amikor beismerte, hogy a nemi erőszakolós estén megverte barátnőjét, annyit pontosított, hogy a verekedést barátnője kezdte, aki hirtelen ötlettől vezérelve tökön rúgta, ezért ő csak védekezett. Annyira, hogy Palácsik csigolyája megsérüljön.

A színész szerint volt barátnője nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy megerőszakolta. Tavaly decemberben még csak fenyegetőzött azzal, hogy feljelenti hamis tanúzás miatt. Idén májusra viszont meg is tette a dolgot, jól időzítve, nem sokkal saját vádemelése és Palácsik másodfokú tárgyalásának vége előtt.

Damu aknamunkáját az is segíti, hogy nemcsak ő és Palácsik mondanak egymásnak ellent, de a rendőrség és a szakértők is. A szakértők idén márciusban azt állapították meg, hogy Damu Roland nem erőszakolta meg Palácsik Tímeát. A rendőrség viszont arra jutott a nyomozás végén, hogy Damu valószínűleg mégiscsak megerőszakolta a nőt, ezért vádemelési javaslatot tett áprilisban.

Az egész szövevényes sztoriból már csak két rövid szál hiányzik. Az egyik egy jogásznő, Damu egy korábbi barátnője, aki áprilisban előállt azzal, hogy a színész őt is megerőszakolta kapcsolatuk alatt. A másik, hogy Damu korábban azt mondta, hazugságvizsgáló-gépre kötve fogja igazolni magát, de kiderült, hogy csalni próbált a teszten, így a tárgyaláson ezt majd valószínűleg fel tudják ellene használni.