Fásy Ádámot megműtik, és mivel komplikáció is felléphet, végrendeletet írt, hogy gondoskodjon lányáról és feleségéről. Mint azonban kiderült, nem mindenki olyan előrelátó, mint Fásy vagy Kozsó. Megkérdeztük egyebek mellett Hajdú Pétert, Stohl Andrást, Schobert Norbertet, Fekete Lászlót, Komár Lászlót, Galambos Lagzi Lajost és Benkő Dánielt, hogy lepapírozták-e a vagyonukat. Közülük csak Komár és Galambos kalkulál a végzettel.

Akadt olyan celeb, aki értetlenül, más támadólag reagált arra a körkérdésünkre, hogy írt-e már végrendeletet arra az esetre, ha bekövetkezne az elkerülhetetlen. A kérdés apropóját Fásy Ádám adta, akit a közeljövőben megműtenek, és mivel felléphet komplikáció, a mulatósceleb úgy döntött, lepapírozza a vagyonát, hogy gondoskodjon asszonyáról és lányáról, Fásy "Hotel Silver" Zsülikéről.

Persze nem Fásy Ádám az első, aki megosztotta a közzel, hogy megírta a végrendeletét. A tiszteletbeli indián, akit a rézbőrűek Vörös Tollként, a fehéremberek meg Kozsóként ismernek, kétszer is végrendelkezett – de legalábbis kétszer, kétféleképpen számolt be a döntésről: először az előtt rendelkezett javairól, hogy elutazott volna Sztárok a fejükre estek forgatási helyszínére, másodjára pedig akkor, amikor meghalt Michael Jackson. Azt állította az énekes halálakor döbbent rá, milyen fontos, hogy rendelkezzen több száz milliós vagyonáról, így kijelölte a teaházának, éttermeinek és luxusautó-gyűjteményének örököseit, a kiválasztottak nevét azonban, persze, nem közölte. Róluk már, ugye, tudtuk, hogy osztottak-szoroztak és határoztak, így őket nem is kerestük, Hajdú Pétert viszont az elsők között, úgy ebédidő környékén kérdeztük meg arról, végrendelkezett-e már.

Hajdú Péter

Minden TV2-s műsor producere jól fogadta a nem várt kérdést, de nagy brékinget nem tudott mondani. Hajdú még nem foglalkozott azzal, hogy ki örökli majd tetemes vagyonát, úgy érzi, 35 évesen még korai erről dönteni. Egyébként amióta megkerestük ezzel, betörtek Hajdúék házába, de a drogos rablók semmit sem tudtak elvinni, viszont végül elkapták őket, mostanra pedig már szabadlábon vannak, amit Hajdú egyszerűen nem tud hova tenni. "Nem tudom, mi kell ahhoz, hogy valakit letartóztassanak, ha az sem elég, hogy betörés közben rajtakaptuk, életveszélyesen megfenyegetett bennünket, ráadásul még a rendőröknek is nekitámadt. Veszélyben érzem magam és a családomat, így megemelték a biztonságiak létszámát a ház körül" - nyilatkozta a Blikknek Hajdú Péter, ám, hogy ijedtségében végül írt-e végrendeletet, arról nem beszélt.

Schobert Norbert

Bár veleszületett szívelégtelenségben szenved, az Update-pápa még nem készül a másvilágra, hogy is nézne az ki. Sőt, hogy hosszú életű lehessen, próbálja magát bebiztosítani, és ha kell, az őssejtek használatától sem riad vissza. "Nagyon optimista vagyok ilyen téren. Még nem gondolkodtam végrendeleten, de persze gondolok a családomra, és ha netalántán bekövetkezne, természetesen Réka örököl mindent" - magyarázta Schobert, aki nemrég elmondta: most, hogy negyvenéves lett, sokkal fontosabb lett számára a családja, amit szeretne további egy fővel bővíteni.

Boros Lajos

Bochkor Gábor másik fele a kérdésünket előbb azzal ütötte el, hogy inkább meséljünk neki Fásy végrendeletéről, mert tudni szeretné, szerepel-e benne. Az sem fájna neki, mondta minden komolyságot mellőzve, ha övé lehetne a szellemi örökség, a know-how, mert hiszen „dicséretes, hogy valaki a saját maga erejéből eljutott idáig.” Főleg úgy, hogy alig bír lábra állni, de nem baj, a pénzért közönségért, ugye, mindent – ezt persze már nem mondta. Komoly párbeszédet nemigen sikerült folytatni vele, így nem volt túl meglepő, hogy zárásként annyit mondott: megfordult a fejében, hogy azért utoljára jól összeugraszt mindenkit, de erről később letett. Aztán eszébe jutott, mivel már így is túl nagy terhet jelenthet ismerőseinek, rokonainak, egy testamentummal lehet, csak tovább rontana ezen.

Benkő Dániel

Mi is nehezen hisszük el, de létezik olyan téma, aminek hallatán Magyarország elsőszámú pucér lantművész nem hozza szóba a szexet és/vagy a női testet. Nem más ez, mint a végrendelet, amit Benkő Dániel eddig még készített el, merthogy hiába '47-es születésű, mint Boros Lajos, nem mereng a halálon, és egyáltalán nem tervez még a másvilágra. Azt azért elmondta, feltétlenül megérti azokat, akik rendelkeznek a javaikról. „Hiszen mégse járja, hogy ilyesmikről emlékezzenek felmenőikről az örököseik, mint például hitelek. Jó, ha rendet hagyunk magunk után” – kaptuk meg a pinamentes bölcselkedést.

Fekete László

Igen, beismerjük, elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. Lecelebeztük a telefonban Fekete erősember Lászlót, pedig ő aztán tényleg nem szerepelt sem a Mr és Mrs-ben, sem a Celebműszakban, és sosem nyilatkozott olyan ostobaságokat, hogy lefekvés előtt jó éjszakát kíván a levágott hajtincsének, ja és Fluor Tomival sem versenyzett semmiféle hamburgerevésben.

Szóval égig érő mea culpa, hiszen Fekete László nem celeb, dehogy. Erősnek mindenesetre erős, meg úgy tűnik, egészséges is, mert annyit azért csak kibökött, hogy még nincsen végrendelete. És az alapján, hogy még harminc évig nem is akarja lepapírozni a végakaratát, optimista is, ja és ha még nem említettük volna, nem celeb.

Gáspár Győző

Pánikbetegsége és depressziója miatt kétszer is öngyilkosságot kísérelt meg a 37 éves koporsóárus showman, de mint kiderült, tette mindezt úgy, hogy nem rögzítette a végakaratát.

Azóta már jobban van, így valószínűleg ezért nem merült fel benne a végrendelkezés, ugyanis amikor erről kérdeztük, sietve csak annyit mondott: „Felesleges, élvezni kell az életet, ha meg jön, akkor jön.” A roma showman, aki ellen jelenleg három eljárás is folyik pénzügyi visszaélés miatt, a közelmúltban döntött úgy, hogy visszavesz a pánikbetegségére felírt gyógyszerekből, és inkább pozitív gondolkodással, agykontrollal gyógyítja magát.

Komár László

Kivételes nyitottsággal és lazasággal állt a kérdéshez, amivel üde színfoltja lett körképünknek. „Persze nálunk ez egy olyan tabu téma” - kezdte a 66 éves énekes, aki az utóbbi időben leginkább zűrös válásával került be az újságokba. „Pedig az élet kezdete a halál, és sokkal érettebb dolog az elmúlással foglalkozni, és azzal, hogy ne hagyjunk magunk után káoszt. A lelkem fiatal, mert a rock'n'roll fiatalon tart, de attól még meg kell tanulni együtt élni a halállal, mert a test öregszik, és bármikor jöhet egy kapufa”. Komárnak már két éve van végrendelete, amiben főleg hétéves kislányáról gondoskodik, mert úgy érzi fiának „már kiadta a jussát”.

Bódi Guszti

Csaknem két éve átesett egy szívrohamon, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a Fekete Szemek egyre fickósabb frontembere szembe menjen a roma tradíciókkal és végrendelkezzen. Pár mondatot azért mégis mondott: "Náluk ez nem szokás, minden családtag ugyanolyan értékes. Általában a legkisebb gyerek örököl mindent."

Galambos Lagzi Lajos

Komár Lászlón kívül egyetlen olyan ismertemberrel beszéltünk, aki megírta a végakaratát, ez Galambos Lagzi Lajos maga. A zenész, aki azt tervezi, hogy a közeljövőben szellemi gyógyítóvá vagy mifenévé válik, tíz éve döntött úgy, hogy felkészül a halálra, pedig akkor még csak el sem fogyott, sőt tíz éve még nagyjából háromszor ekkora volt - habár tulajdonképpen ez is megmagyarázhatja a végrendelkezést.

Az ember, akinek Gáspár Győzőt köszönhetjük, túlzottan nem nyílt meg, amikor erről kérdeztük, de azt azért elmondta, hogy elsősorban gyermekei sorsát biztosította a végakaratában.

Stohl András

Hiába vívta ki a nép haragját közúti balesetével, a tíz havi börtönre ítélt Stohl András nem aggódik. Válaszát záróakkordnak hagytuk, annyira megfogott minket négyszavas vallomása. Hideg, kimért hangon csak ennyit mondott: „Nem félek a haláltól." Hát, színésznek tényleg jó.