A nézők hiába várták, VV Gergő és VV Seherezádé végül nem szexeltek, Cristofel pedig kiesett az első párbajon, és nem szórakoztatta tovább a hülyeségeivel a nézőket. Hiányoztak az aranyköpések, a piálások és a hisztik is. Szubjektív felsorolás arról, mitől volt jobb a VV4.

1. Hiányoztak a poénok, az aranyköpések

A VV5-ben senkinek nem voltak olyan szórakoztató aranyköpései, mint Szandikának, Alekosznak és Jerzynek. A VV4-ben Alekosz és a paplanszájú szőke verhetetlen volt az elképesztő mondatok terén. "Egyszer megerőszakolom...Isten az atyám" - hangzott el Szandika szájából, meg az is, hogy "Sanyi, megint iskolába kellett járnom, és begöndörödött a hajam is" - felejthetetlen mondatok ezek. Az időközben csatornahűtlenné lett Alekosz feleségkereső műsora az érdi biztonsági őr egyik aranyköpését kapta címnek: szerelem a legfölsőbb szinteken. "Itt tartogatom, érlelem két hete, és tessék! Ez a hála! Tizennégyen vagyunk, de tizenöten mentünk volna ki. Megszületett volna a gyermek" - ezt is Alekosz mondta a VV4-ben.

A kubai Cristofel az egyetlen a VV5 játékosai közül, aki a "na, mi van öcsém"-mel próbálta magát beírni a valóságshow-k aranyköpéseinek történelmébe. Később kiderült, több is lett volna benne.

2. Cristofel úgy ahogy van, hiányzott a VV5-ből

Cristofel a kocsmájában szó szerint azt nyilatkozta kézfogás után a kollégáknak, hogy "húsz liter húgy van benne", és azért, mert megivott egy "pinyakolit" és egy energiaitalt. A beszavazóshow-ban a turbómacsó a farkával poénkodott, később gipszbe öntötte, majd a jacuzziban és a D-matracon is meghajtotta Alekosz Veronikáját. Cristofel üvöltözött is, ha úgy volt kedve, azt pedig mindenki megszokta tőle, hogy a humora kimerül annyiban, hogy üvölt valamit a semmibe. Kár, hogy kiesett a VV5 első párbaján, elképzelni se lehet, mit művelt volna még a villában. Helyette bent maradt VV Csaba, a Tuja, akinek az egyetlen valamirevaló cselekedete az volt, hogy berúgott az utolsó párbaj alatt.

3. Kevés volt a lerészegedés, alig buliztak a játékosok

A VV4-hez, az Éden Hotelhez és az Aranyparthoz képest jóval kevesebb lerészegedést és bulizást láthattunk a VV5-ben, ennek az NMHH szigora, és a VV4 miatt kapott büntetés lehet az oka. A VV5 elején a lányok még diszkóleszbiztek a medencében, persze részegen. Akkor Kinga és Melinda csókoztak, aminek a fiúk naná, hogy nagyon örültek. Seherezádé aztán elszólta magát az egyik kihívás előtt, és célzást tett arra, mit művelt VV Kinga a bacardis üveggel, de erről azóta sem tudunk többet. Elképzelhető, hogy több buli és több piálás is volt a VV5-ben mint amit a nézők láthattak, nekünk be kellett érni ennyivel.

A VV4-ben a lányok üvegeztek piásan, VV Éva talajrészegen leköpte és anyázta VV Jerzyt, Alekosz annyi konyakot ivott, mint más egész életében se fog soha, és olyan szerelmi monológot mondott el, amire nincsenek szavak.

4. Hiába vártunk VV Seherezádé és VV Gergő szexjelenetére

Vártuk, de nem jött el a pillanat. Bár VV Gergő nagyon akarta, nem tudta ágyba vinni VV Seherezádét. Ahogy elindult a VV5, Dukai Regina börtönviselt testvére és Nagy olaszba' táncos Seherezádé jól láthatóan egymásra kattant. Kerülgették egymást, ölelkeztek, szakítottak, veszekedtek, mint egy tisztességes párocska, csak épp szex nem volt, és a csókra is sokáig kellett várni.

A villában csak Crisfotel szexelt Veronikával, VV Péternek csak a próbálkozás jutott: VV Veronikával és Verával is kísérletezett, de a paplan alatti pettingnél nem jutott tovább - nem úgy a kiesése után.

5. Elmaradtak a rajongói hisztik, nem volt két tábor

Mi hiányzott a VV5-ből?

Igazán megosztó játékos nem volt a VV5-ben, legalábbis a rajongókat most senki nem tudta két táborra szedni. Tavaly VV Gigi és VV Éva szakította két részre a nézőket, és ugyanez volt Olivérrel és VV Bécivel is. Később a Rácz-testvérek kereszttűzbe kerültek: mindenki, aki az Alekosz-Olivér-Szandika-Éva négyesét szerette, anyázta őket. És ugyanezt ment fordítva, a Facebookon vezetett hivatalos rajongói oldalak mellett temérdek antioldal született, anyázó fórumozókkal. A rajongók akkor sem hagyták abba a kampányokat, amikor a játékban vége lett, és elindult Alekosz feleségkereső műsora: a Rácz-család ellenségei nem akarták Alekosz műsorában látni Gigit és Bécit.

6. Összeesküvés-elméletek sem születtek

Egyik párbajon sem merült fel a VV5 során, hogy valamelyik játékos csalással nyerhetett - ez talán összefügg azzal, hogy egyikük sem annyira megosztó, mint például VV Éva. VV Ügyvédnő Eszteren háborogtak páran, az egyik bulvárlap tudni vélte, hogy a játékos Ördög Nóra önbizalom-növelő tréningjére járt, és nagyon jó barátnők azóta is - ezért csakis csalással nyerhette meg az első párbaját.

De hát mi ez ahhoz képest, ami a VV4-ben volt: Szandika kiborulását - amikor a társai fogták le, úgy dobálta magát - azóta sem fejtette meg senki, többen azt állították, hogy a locsolóembertől borult ki. Aztán felmerült, hogy a CKM címlaplány szavazásán VV Anikó csalással nyert. Persze az is gyanús volt, hogy Stohl András előre megmondta, hogy Szandika költözik be a villába, és persze a kommentelők szerint a műsor szerkesztői csaltak az sms-szavazatokkal.