Olimpialázban ég a világ, úgyhogy összeszedtük a hazai celebvilágból azokat a figurákat, akik a legsportosabbak, vagy a legjobban átérezhetik egy-egy sportág eszméjét, vagyis, akikeket örömmel indítanánk. Döntse el, Kiszel Tündét látná-e szívesen vízibalettozni vagy Damu Roland boxmeccsein izgulná magát izzadósra!

Csak nézünk nagyokat, mit jaszkarizik a világsajtó a nagy olimpiai nevekkel. Mindenki Michael Phelps, Roger Federer, Neymar vagy épp Usain Bolt szerepléséről cikkezik és beszél, és persze a magyarok is bevetnek olyan nagyágyúkat, mint Janics Natasa, Berki Krisztián (nem ő!) és Sidi Péter. A Velvet úgy döntött, az olimpiai eszme egyetemes égisze alatt saját csapatot állít össze képzeletben, hátha 2016-ban, Rio de Janeiróban már önálló nemzetként indulhatnak.

A legnőiesebb sport mi más is lenne, mint a szinkronúszás? Itt egyértelmű favoritként indulhatna a légies Kiszel Tünde-Rubint Réka páros, akik kecses mozgásukkal és angyali mosolyukkal a legszőrösszívűbb üzbég pontozóbírókat is megpuhítanák. Borítékolható lenne a max pontszám és az aranyérem.

A nagy küzdők

Ökölvívásban elég erős lenne a mezőnyünk, mi csak a kocsmában alaposan kipróbált Varga Viktort említjük (légsúly), illetve a csajokat is elegáns jobbhorgokkal lepofozó Damu Rolandot (váltósúly). Ő bármilyen kubai mitugrászt hazakülden K.O.-val, Varga inkább tűnik vigasz ágas versenyzőnek.

Ha már küzdősportok, akkor a csapat legnagyobb sztárja lenne a cselgáncsozó Puzsér Róbert, aki már szövegével ledöntené lábáról, és a tatamira vágná japán ellenfelét. Birkózásban pedig VV Attilát indítanánk, markáns kiállásával egyértelmű esélyese lenne súlycsoportjának, és a legyőzöttet tán virággal is meglepné.

Nagy Alekosz nem biztos, hogy felférne a dobogóra, de a görög hérosznak a leggörögebb számban, a diszkoszvetésben kéne indulnia. Cél a tisztes helytállás lehetne.

Síkvíz és reklamálás

A kajak-kenu a legmagyarabb sportág, így ide olyan arcokat kerestünk, akik nem zavarják fel az állóvizet, szinte a levegőben siklanak. Tabáni István, vagy épp Palcsó Tamás úgy nyerné meg a kajak- és kenudöntőket, hogy a közönség észre se venné őket. Csak pislogna mindenki, hogy kerülnek a dobogóra ezek a fickók, amikor ott se voltak a pályán.

Egy jóféle futballcsapat is összejönne a magyar celebvilágból a brét is biztos kézzel markoló, kapusjelölt Benkő Dánielből, a bármely csatárt felrúgó, kőkemény Hajdú Péterből vagy épp Fluor Tomiból, aki bármely poszton nagyot tudna esni, majd hangosan reklamálna.

Végül bónuszként egy külföldi név is jöhetne, akire a TMZ hívta fel a figyelmünket. Kate Uptont honosítaná a Velvet Olimpiai Bizottsága, és akár több sportban is megmérethetné magát - persze szigorúan bikiniben. Indulhatna a trambulinon, ahol nagy ugrásokra lenne szükség, de az atlétikai versenyeket is mellbedobással nyerné. Legyen síkfutás vagy hármasugrás, Upton pattogó mellekkel döntene világcsúcsokat.

A sportolókat Schobert Norbert doppingellenőrként, Hujber Ferenc kabalaként, Bíró Ica pedig erőnléti edzőként kísérhetné el Rióba.