A 2016-os évben 153 olyan poszt jelent meg a Randiblogban, ami olvasóink által beküldött levelet-történetet tartalmaz. Ön olvasta az összeset? Na jó, erre inkább ne válaszoljon, az viszont biztos, hogy mi mindet elolvastuk – és olvastunk még sokszor ennyi olvasói levelet, amit valamiért nem lehetett közölni. Egyrészt ezúton is köszönjük mindenkinek, aki írt, másrészt ahogy szoktuk, alább kiemeljük azt az 5 témát, amivel kapcsolatban az elmúlt egy évben a legtöbb érdekes levél érkezett.

Szóval ez itt alább egy teljes év termésének a java: büszkék vagyunk rá, hogy önök úgy döntöttek, nálunk osztják meg ezeket a történeteket!

1. Kurvázás

Talán az az egyik legmeglepőbb, ha az ember a 2016-os Randiblog Inbox-posztokra visszanéz, hogy milyen sokszor kerültek szóba prostituáltak. Konor volt az első még februárban, ő arról írt egy meglehetősen lehangoló, de lenyűgözően érdekes és őszinte levélben, hogy sehol máshol nincs része intimitásban, ezért fordul hivatásosokhoz.

Angelusz azonban kevésbé negatívan látja ezt a kérdést, egy időben ő is rendszeresen fizetett a szexért, és azt mondja, tapasztalatszerzésnek nem volt rossz. Egy elég meredek levélben egy másik olvasónk terápiás célzattal kifejezetten ajánlja is a kurvázást bizonyos helyzetekben, Magnusz még meredekebb sztorija egy escortként dolgozó lánnyal való kapcsolatáról azonban intő példa lehet.

2. Pszichóhorror

Nem reszortunk mentális zavarok diagnosztizálása, de az biztos, hogy amit Linett írt az exéről, arra tényleg kísértetiesen ráillik a pszichopatákról a Wikipédián található leírás. Az ember azt hinné (vagy legalábbis reméli), hogy ilyen extrém esetek szökőévben egyszer fordulnak elő, de nem ez a helyzet. Linett és sorstársai számára talán segítséget is jelent, ha tudják, hogy mások is mentek már keresztül hasonlón, és elolvassák, hogy ők hogyan próbálják feldolgozni, ami velük történt.

Gilbertát például többek között a nemibetegek gondozójáig juttatta egy férfi, akit élete szerelmének tartott, de Borbála számára is traumatizáló hatású volt, hogy szakítás után exe évekig zaklatta. Ugyanez történt Stefivel is, akinél ráadásul rendőrségi és bírósági ügy lett a dolog vége. Virgília sokkoló története szintén arra figyelmeztet, hogy bár az ilyen férfiak elsőre nagyon vonzóak és karizmatikusak tudnak lenni, igazából menekülni kell előlük az első adandó alkalommal.

3. Hirtelen lelépés

Soha olyan sokszor nem szerepelt a hidegzuhany kifejezés a Randiblogban, mint tavaly. Ez alatt az ember általában valami abszolút váratlan és nagyon kellemetlen meglepetést ért, de nálunk általában olyan kontextusban került elő ez a szó, hogy valakit egy biztatóan induló kapcsolat közben hirtelen egyszercsak otthagy a partnere, mint ahogy az például Emiliánával is történt.

A hozzánk beérkezett sztorik alapján úgy tűnik, elsősorban férfiakra jellemző, hogy szakítás helyett minden előzetes bejelentés, figyelmeztetés, bocsánatkérés vagy jel nélkül egyszer csak eltűnnek, mintha kiradírozták volna őket a világból. Hilda például arra tért haza kéthetes külföldi útjáról, hogy kapcsolatának közben vége lett, de Nefelejcs eléggé el nem ítélhető módon nem bírta ki, hogy azért meg ne keresse szó nélkül eltűnt exét. Soma kapcsolata is hiába indult csodálatosan, a vége az lett, hogy a férfi csak úgy szó nélkül eltűnt. Miért csinál valaki ilyet? A választ egész évben hiába vártuk, de talán majd 2017-ben ír valaki, aki lépett már le így, és elmeséli, hogy miért így cselekedett.

4. Lemondott esküvő

Júniusban volt, hogy Morgána álnévvel közöltük valakinek a levelét, aki azt írta, társat keres azután, hogy egyszer már volt menyasszony, de felbontotta az eljegyzést még az esküvő előtt. Nem gondoltuk volna, de erre többen is írtak, akik szintén az utolsó pillanatban léptek le, még mielőtt házasságkötésre került volna a sor.

Lili a lagzi szervezése közben döntött úgy, hogy ő ezen a lagzin igazából nem is szeretne ott lenni, Kámea helyzete viszont sokkal komplikáltabb. Ő szeretett volna esküvőt, de mire a barátja végre feltette a kérdést, addigra késő lett. Minderre Dominik azonban azt mondja, hogy maga a lagzi nem is olyan fontos, nem érdemes ennyire rápörögni. Hmm.

5. Boldogság

És szinte újdonságként hat, hogy néha pozitív dolgokról is írtak olvasóink az elmúlt egy évben. Nyilván az embernek több mondanivalója van, ha éppen szenved, tanácstalan, kétségbeesett vagy túl van valami borzasztón – arról nehéz mit írni, hogy boldog vagyok és minden szuper. Na de azért szerencsére néha ilyen leveleket is kapunk és egyik szebb, mint a másik.

Cinnia sztorija a váratlan helikopterútról például a kedvenceink közé tartozik, de nagyon jó újraolvasni azt a levelet is, amiben Szorina álnevű olvasónk írja le, a társkeresés keservei után hogyan jutott el a szerelemig és a harmonikus kapcsolatig. És nem, nem egy másik ember tette őt boldoggá, hiszen éppen az a kulcs, hogy ne a másiktól várjuk el a megváltást, hanem tegyük rendbe saját magunk saját magunkat. Luciána is nagyjából ugyanezt mondta: nehezek voltak a társ nélkül töltött évek, de nem rinyálni kell, hanem fejlődni, és végül tényleg megjön az igazi. Nála legalábbis így volt, és most nagyon boldog.

Plusz a sok rémálomhoz hasonlatos randi után jó volt olvasni azt is, hogy Ádám milyen fantasztikus randit szervezett egy lánynak, aki megtetszett neki – nem véletlenül időzítettük pont ezt a posztot szentestére. Sok ilyet kívánunk magunknak és önöknek is 2017-re!

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!