Idén is ugyanazzal búcsúzunk az óévtől, mint tavaly: azzal, hogy köszönetet mondunk önöknek, az olvasóinknak. Közöttük is elsősorban azoknak, akik nemcsak olvastak minket, hanem írtak is nekünk a Randiblog menet közben megújult e-mailcímére. 124 olyan poszt jelent meg 2015-ben ebben a blogban, ami egy (vagy néha több) levélírónk gondolatait vagy történetét tartalmazta – ezúton is üdvözöljük őket és boldog új évet kívánunk nekik!

Az egyik legjobb a Randiblog levelezős rovatában az, ahogy a levelek gyakran egymásra reagálnak, és ha akad egy-egy érdekes téma, akkor az több beszámolón keresztül bonyolódik vagy bomlik ki. A legutóbb még olyan is volt, hogy valaki írt a barátnőjéről, erre a következő héten írt maga a barátnő. Ebben a posztban azt az 5 témát gyűjtöttük össze, amivel kapcsolatban a legtöbb érdekes levél érkezett idén, így tudjuk megmutatni, hogy mi az, amivel kapcsolatban olvasóinknak a legtöbb mondani-, illetve mesélnivalója volt 2015-ben.

1. Biszexualitás

Az év egyik legérdekesebb levelét április elején publikáltuk, a beküldő Richárd álnevet kapta, és arról írt, hogy bár van barátnője, nagyon vágyik egy bizonyos típusú kapcsolatra egy férfival. Voltak ugyan próbálkozásai, de az utolsó pillanatban mindig visszakozott, és most nem tudja, hogy mit gondoljon, vajon akkor ő most biszexuálisnak számít-e.

Nem csoda, hogy erre a posztra rengeteg válaszlevél érkezett, sok-sok tanáccsal és személyes tapasztalattal, egy posztban közöltünk belőlük többet. Nekünk nagyon érdekes volt ezeket olvasni, reméljük, Richárd is hasznát tudta venni némelyiknek. Zsigmond később azt írta meg, hogy ő is hasonlókon ment át, csak ő pár évtizeddel ezelőtt, Kornél olvasóink segítségét kérte, hogy döntsék el, meleg vagy biszexuális-e, az i-re a pontot azonban Eliza levele tette fel, ő ugyanis megírta, hogy néz ki a barátnő szemszögéből, ha egy srác azzal vívódik, hogy esetleg biszexuális.

2. Anális szex

A biszexualitáshoz némileg kapcsolódó témát vetett fel Zakariás szeptember elején, barátnője ugyanis most azt mondja rá, hogy fél-biszex lett. Azonban itt teljesen más a felállás, mint az előző pontban: Zakariás ugyan megkedvelte a passzív szerepet az anális szexben, de ettől még nem szeretne egy férfival lefeküdni. A párkapcsolatában azonban nagy gondot okozott ez a felfedezése.

Csomó izgalmas válasz érkezett erre a levélre, Jeromos például azt írta, hogy szerinte felesleges heteró, biszex és hasonló címkéket ragasztgatni, a lényeg, hogy mindenki megtapasztalhassa szabadon, amire vágyik. Brigitta viszont azt írta meg, hogy náluk pont fordítva okoz problémát a kapcsolatban ugyanez a téma: egyszer kipróbálták, és bár a párja szemlátomást élvezte, többet mégsem engedi. A leginkább irigylésre méltó helyzetben azonban Olivér van, őneki már természetes ez az egész.

Mellesleg éppen most decemberben kaptunk egy levelet Zakariástól, aki az első levelet beküldte a témában. Ezt írja:

Jeromosnak teljesen igazat adok, ha elfojtjuk egy vágyunkat, mert az partnerünk számára teher, akkor úgy jár az ember mint én: az a kapcsolat tönkremegy . Egy vágyat el lehet fojtani, de megszüntetni nem, az mindig is ott fog motoszkálni, amíg ki nem pattan újra.

Kedves Brigitta ! Számomra te egy istennő vagy, sajnos nem velem hozott össze a sors, hogy minden szexuális kívánságod teljesülhessen, így ha elfogadsz néhány jótanácsot, segítek, mielőtt a te kapcsolatod is a szex miatt kerül válásra. Ha legközelebb szóba jön, próbáld meg tudatosítani vele, hogy ettől ő még nem lesz se több, se kevesebb, meleg meg pláne nem, hiszen veled, egy nővel csinálja! Erőltetni semmit sem szabad, abból semmi jó nem lesz. Csak szépen lassan ráterelgetve, ahogy eddig is. Ez viszont időbe kerül. Amint írtad is, már 6 éve terelgeted párodat, ami szép hosszú idő. Lehet, hogy ehhez mégegyszer 6 év kell... gondold át higgadtan, megéri-e?

3. Beszólások

Hasonlóan sikamlós témát feszegettek azok, akik a nőknek célzott trágár beszólásokról írtak. Egészen extrém helyzeteket és mondatokat kaptunk ebben a témában, nagyon sok, eltérő nézőpont jelent meg itt a Randiblogban, reméljük, minél több olvasónkat sikerült elgondolkodtatni.

Szóval az egész ott indult, hogy Timon magányos, és azt mondta nekünk, lányokkal már ismerkedni sem lehet, mert nem nyitottak, hanem kifejezetten kerülik a szemkontaktust az utcán a férfiakkal. Erre Megara azt találta mondani, hogy ez azért van, mert ha nem így tesznek, akkor rögtön jönnek a megalázó, szexuális töltettel rendelkező beszólások a férfiaktól. A téma ettől robbant.

 Rengeteg levelet kaptunk ezek után, a legérdekesebbeket és legextrémebbeket először ebben a posztban, majd valamivel később ebben a második részben foglaltuk össze kommentár nélkül. Babett egészen gyomorforgató atrocitásokról számolt be, hogy mi mindent kellett kiállnia, de a legdurvább beszólások az interneten érkeznek az arctalan cseteken. Innen szedett össze egy kínosan hosszú listára való üzenetet egy lelkes olvasónk, a poszt egyszerűen kihagyhatatlan.

4. Hűtlenség

Ez egy örökzöld téma, hiszen borzasztóan nehezen feloldható konfliktust eredményez a megcsalás – miközben nyilván maga a félrelépés is a következménye valaminek. Mindenesetre a hűtlenséggel kapcsolatban idén sokan azt mesélték el, hogy szeretőt tartó párjuk hogyan bukott le: Horác felesége a pesszárium miatt, Aldóé azzal, hogy mobillal járt fürdeni. Sarolt pasija szintén a telefonnal zuhanyozással bukott le, míg Krisztina megnyitott egy e-mailt, amit nem kellett volna.

Ibolya elképesztően izgalmasan írta le, milyen átélni a férfi félrelépegetését a nő szemszögéből, míg Ágosta a másik nő szemszögéből írt, rámutatva arra, hogy a félrelépésért azért a feleségek/barátnők is felelősek, nem csak a szerető. Erre viszont a fent már említett Sarolt kapta fel újra a vizet, ennek köszönhetjük a Mindenkinek, aki lefekszik a pasinkkal! című posztot. És ha ráért, olvassa el az Én is mosok ablakot, de egy férfi képtelen kilégíteni című posztot is, mert az se semmi – egy olyan nőtől kaptuk ezt a levelet, aki csalja a férjét.

Mint mindig, mi részünkről ezúttal sem kívánunk igazságot tenni a témában – ha önnek van hozzáfűznivalója, vagy érvelne bármelyik oldal mellett, kérjük, írjon ön is!

5. Külföld

És a végén azokat említjük, akik külföldről olvasnak bennünket és/vagy a kapcsolatukat valamilyen módon az nehezítette, hogy más országba költöztek. Antónia pasija konkrétan más nővel szexel a kinti, még közös lakásban, ami egy egészen borzasztó felállásnak tűnik, míg Jutasnak annyira rosszul alakult kint az élete, hogy végül prostituáltnál kötött ki. Erre azt a nem túl biztató választ kaptuk Huberttől, hogy persze, nyugaton egy magyarnak még nehezebb csajozni, amihez képest jó kontrasztot ad Kornélia beszámolója.

Annak a posztnak az volt a címe, hogy Érdemes volt országot váltani, Kornélia ugyanis Olaszországban találta meg a szerelmet. Úgy tűnik, a nőknek tényleg jobban bejön a külföld párkapcsolati szempontból, mert az év másik felében Amelita írta meg, hogy ő megismerkedett itthon egy amerikai férfival, és már ki is költözött hozzá és nagyon boldogok, míg a külföldön dolgozó Rusztem ugyan talált itthon barátnőt, de fél attól, hogy elveszíti, amikor újra ki kell mennie.

Hát ezek voltak a legizgalmasabb témáink 2015-ben, ha még mindig nem olvasott volna eleget, kattintson ide!

Vagy inkább ön is írna?

Bármelyik témához véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben, vagy írjon valami olyasmiről, amiről fent nem volt szó! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket 2016-ban is.