Sorra vesszük 2010. nem villantással végződő ruházati baleseteit, ön pedig szavazhat: melyik kínosabb, kint felejteni az árcédulát vagy alakformáló fehérneműt mutatni a fotósoknak? A túl magas slicc, vagy a pántnélküli, le-lecsúszó estélyi cikibb?

1. Majdnem kilátszó mellek

Többen is melléfogtak 2010-ben a túl bő vagy szolidan átlátszó felsőrészekkel: az alig 18 éves Miley Cyrus a madridi MTV EMA-n viselt mélyen kivágott hátú, lenge estélyit. Azzal biztos nem számolt az énekesnő, hogy így hátulról pont le lehet fotózni fél mellét: igaz, az egészet nem, szóval viszonylag egyszerűen megúszta Cyrus az estét. Ahogy megúszta Bencsik Tamara is az év villantását – a Cometen viselt figyelemvadász/címlapfüggő ruhában ugyanis az egész estét villantásközelben töltötte.

Mick Jagger lánya, Jade Jagger óvatlanabb volt nála, fél mellbimbót mutatott – villantott – a Vueling sajtótájékoztatóján és Lindsay Lohan sem szégyenlősködött áttetsző pólójában – a képeket elnézve azóta valószínűleg kétszer átgondolják, mit vesznek fel.

2. Elszabaduló fülbevalók

Az eltünedező fél pár fülbevalók nem sodornak senkit villantásközelbe, mégis kellemetlen lehet úgy felvonulni a vörös szőnyegen, hogy gyémántékszereinket keresgéljük az estélyi redői közt, mint tette azt Kate Beckinsale a 63. Cannes-i Filmfesztiválon. Teri Hatcher hasonlóan járt, ő saját parfümje bemutatóján kérte meg Eva Longoriát, hogy segítsen neki visszavenni az elveszettnek hitt ékszert.

3. Kilátszó árcédula

Az árcédula ruhán felejtése az egyik leggyakoribb hétköznapi ruházati baleset: ennél már csak a cipőtalpon felejtett cetli a kínosabb, sőt, sokak szerint ez utóbbi kifejezetten stílustalan. Az egyik Beverly Hills-i orvosi központból távozó Vanessa Hudgens is beleesett ebbe az egyszerű hibába és kilógó árcédulájának képei bejárták a világot. A színésznő leginkább onnan ismert, hogy ő a sztriptízmániás Zac Efron –szintén színész – excsaja, stílusáról rosszat nem lehet mondani, általában becsületesen felöltözik a különböző gálákra és filmbemutatókra, de a cédulavillantás eléggé belerondít éves stílustevékenységébe.

4. Magas sliccek, villanó bugyik

A leghíresebb bugyivillantás kétségkívül Sarah Jessica Parkeré volt 2010-ben, aki a Szex és New York 2. unalmas világpremierjét dobta fel testszínű alakformáló bugyijával és kivillanó fenekével. Rajta egy magasan sliccelt ruha fogott ki, ahogy a francia színésznőn, Emmanuelle Béart-on is: Béart hosszú fekete estélyijén elöl bizonyult túl nagynak a kivágás, ő is testszínű fehérneművel örvendeztette meg a fotósokat. A magyar mezőnyben Tóth Gabi állt be 2010-ben a bugyimutogatók sorába, ő a Story Gálán, az egyik asztalon élte ki szereplési vágyát – fekete fehérneműben.

5. Lecsúszó ruhák, szakadó vállpántok

A lecsúszó vállpántok, folyton elmozduló pánt nélküli ruhák mindenki életét is megkeserítik, talán önök is feszengtek már buliban, esküvőn rosszul szabott alkalmi ruhában, sőt az sem ritka, hogy leszakad a ruha pántja. Eva Longoria a Cannes-i Filmfesztiválon szenvedett el hasonló ruházati balestet, mikor aranyszínű estélyijének pántja felmondta a szolgálatot: csak a színésznő jó reflexeinek köszönhető, hogy nem az év villantási közé került be filmfesztiválos malőrje. Katherine Heigl is megúszta a leeső vállpánttal járó mellmutogatást. Tara Reid és Andy Vajna barátnője nem voltak ilyen szerencsések, ők pánt nélküli ruhájuk alól kifigyelő mellbimbóikkal kerültek címlapokra.

6. A túl nagy cipő

A divatérzékeny Victoria Beckham nemrég szenvedett egész hétköznapi stílusbalesetet: túl nagy cipőt vett, Hamupipőke módjára kilépett belőle. A klaffogó magassarkútól eltekintve a focistafeleség egész évben hozta a formáját, nem hibázott egyszer se – ha az állati bőrök szeretetét nem számítjuk vétségnek –, sőt, az általa tervezett kis fekete ruha a külföldi celebnők kedvence lett.

Mi kínosabb?

Döntse el ön, ki került ruhái miatt kínosabb helyzetbe: rosszabb egy le-lecsúszó estélyiben végigállni egy fogadást, vagy kellemtelenebb a túl nagy körömcipő? Esetleg hagyott már el fél pár fülbevalót, és átérzi, milyen kellemetlen térden kúszva keresgélni ékszereinket egy partin? Vagy mindent visz a testszínű fehérnemű mutogatása? Szavazzon arra a ruházati bakira, ami ön szerint a legzavaróbb, és a legkínosabb helyzetbe hozza az ember lányát.