Az extrém ruhák és a bizarr kiegészítők túlzó használata egyértelműen Lady Gaga nevéhez fűződik, de 2011-ben már távolról sem ő volt az egyetlen, aki bevállalt egy-egy jelmezbálba illő szerelést. Sőt, 2011-ben már nemcsak nők, hanem férfiak is öltöztek ebben a stílusban, ráadásul nemcsak külföldön, hanem itthon is. Ebben a heti trendben három férfit és három nőt mutatunk, az év hat legextrémebb öltözékét soroló összeállításban.

LMFAO

Kezdjük a férfiakkal, rögtön kettővel. 2011. nyara az LMFAO nevű duó számára hatalmas sikert hozott, nyilván senkit nem kell emlékeztetni, hogy melyik az ő kellemesen irritáló partihimnuszuk. Ha a zenében is olyan kreatívak és merészek lennének, mint az öltözködésben, valószínűleg egészen máshogy szólnának a számaik, de sajnos Redfoo és Sky Blu csak ruhában kombinálják a csillogóst a pöttyössel, a szögletest a hullámossal és az afrót a hip-hopossal. A galériába a duótól azt a szerkót választottuk be, amely a pénisz-a-színpadon!-incidensről elhíresült belfasti MTV Europe Music Awardson viseltek novemberben.

Deadmau5

A bizarr jelmezek viselésének fő helyszínét a húsdressz óta a díjkiosztók jelentik. A Deadmau5 nevű kanadai elektro-zenész már évek óta hordja fellépésein hatalmas egérfej-maszkjait, de idén már nem csak a partiszínpadon villogott ilyenben, hanem például a Juno Awardson is ilyenben vette át a díját, ezzel akarva-akaratlanul is belepasszolva a gaga-trendbe. Az elegáns alkalomhoz illően ekkor aranyosan csillogott Deadmau5 gigantikus egérfeje, döbbenetesen jól (értsd: hülyén) néz ki a fotókon.

Lakatos Márk

És hogy megmutassuk, hogy nem csak külföldön merészek a díjkiosztóra járó férfiak, itthonról is mutatunk valakit. Lakatos Márk júniusban éppen élete Fluorita Lux című fejezetét élte, a pangó Viva Comet gálára meg pont ekkor került sor. A legismertebb hazai stlyist pedig egy meglehetősen gaga szereléssel jelenítette meg spanyolul rappelő személyiségét. Később a Szigeten még durvábban nézett ki, de az már tényleg inkább jelmez, mint divat kategória.

Beatrice hercegnő

Az év hat leggagább ruhája között csak egy van, amit nem zenei díjkiosztóra vettek fel. Vilmos herceg unokatestvére, Beatrice hercegnő ezzel az emlékezetes kalappal vált az áprilisi királyi esküvő harmadik főszereplőjévé Pippa feneke és a csókfotóba belegrimaszoló kislány után. A Philip Treacy által kreált fejdísz a mi házi szavazásunkon eléggé leszerepelt, de ettől függetlenül az esküvőt követő hetekre-hónapokra igen szórakoztató internetes mém lett belőle, ajánljuk megtekintésre például ezt a mikroblogot. Kétségtelen, hogy 2011. legtöbbet emlegetett ruhadarabjáról van szó.

Nicki Minaj

Nekem úgy telt el a 2011-es év, hogy az esztendő végén még mindig nem tudnék egy Nicki Minaj-számot sem felidézni, még egy számcím se jutna eszembe internetes segítség nélkül. Az év végi visszatekintéskor azonban a 29 éves énekesnő több divathúzása is élesen bevillant, például vattacukor-haja, vagy az a pomponos felső, amit aztán a Tejben-vajban blogban megtanultunk saját kezűleg is elkészíteni. Tőle a legdurvább összeállítás azonban kétségtelenül az augusztus végi MTV Video Music Awardsra kreált, leírhatatlan kavalkád. A galériában jó sok fotó van róla, a fenti képen szinte alig látszik valami abból a sok mindenből, ami Minajon feszül-tornyosul-fityeg.

Lady Gaga

Ki volt a legnagyobb gaga 2011-ben?

De persze maga Lady Gaga sem nézte ölbe tett kézzel, ahogy a fejére próbál nőni a konkurencia 2011-ben, felvett ő is mindent, ami a keze ügyébe esett, és még azon kívül is pár dolgot, miközben intim testrészei továbbra is kandikálgattak kifelé itt-ott. Szerintünk tőle a legsúlyosabb 2011-es szerkó a novemberi Bambi Awardson viselt Alexander McQueen-szett volt, ha elsőre nem égett a retinájába a kép, ismételje át nyugodtan a részleteket a galériára kattintva. Ön szerint a 2009. kezdetén berobbant, a 2010-es évet szőröstül-bőröstül lenyúló Lady Gaga még sikerszériája harmadik évében is a legjobb a saját általa indított hülyénöltözési versenyben? Szavazzon arra, hogy a hat őrült közül melyiknek a ruhája jön be a leginkább!